25 Δεκεμβρίου 2021

Αντιδράσεις της Εκκλήσίας σε ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου

«Συμβαίνουν και αυτά» σχολιάζει ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος σε ανάρτησή του στο Facebook, παραθέτοντας σχετική με τη χρήση μάσκας είκόνα. 
Η ανάρτηση κρίθηκε ως προσβλητική από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος γιατί, όπως αναφέρει, «χλευάζει την θρησκευτική πίστη εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών».

Αναλυτικότερα, στο ανακοινωθέν 
της Εκκλησίας αναφέρεται:
«Η προσβλητική ανάρτηση, φερομένη υπό το όνομα του αντιπροσώπου της Ελληνικής Δημοκρατίας σε διεθνείς οργανισμούς για τον κορονοϊό κ. Ηλία Μόσιαλου, παραμονή των Χριστουγέννων, που χλευάζει την θρησκευτική πίστη εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών της χώρας που εκπροσωπεί, και οι συναφείς διαμαρτυρίες μελών της Εκκλησίας που περιήλθαν σε γνώση μας, δίνουν την αφορμή για την γενικότερη υπόμνηση ότι, αν και το πρόσωπο του Χριστού και της Κυρίας Θεοτόκου δεν έχουν ανάγκη οποιασδήποτε ανθρώπινης υπεράσπισης έναντι των ανθρώπινων ύβρεων, οι προσβολές και επιθέσεις κατά του Χριστιανισμού θα συνεχίσουν και θα αυξάνονται κατά τον 21ο αιώνα.
Ο φανατισμός και η έλλειψη σεβασμού στον άλλον δεν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό των "θρησκειών" ή των "αλλόθρησκων", αλλά οριζόντιο γνώρισμα πολλών ανθρώπων, συντηρητικών και προοδευτικών. Είναι επίσης σαφές ότι κανένας δεν μπορεί να επικαλείται το επιχείρημα της ιδιωτικότητας για την ρατσιστική συμπεριφορά του, όταν κατέχει θέσεις κρατικής ευθύνης και εκφράζεται δημοσίως.
Ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα με αγάπη, μακροθυμία και προσευχή "υπέρ των μισούντων και αγαπώντων ημάς"».


Και κάποια από τα σχόλια στην ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου:

Dionyssis Goussetis
Το καταδίκασε η Ιερά Σύνοδος. Όπως οι φονταμενταλιστές Μουσουλμάνοι καταδικάζουν τα σκίτσα τουν Μωάμεθ. Ευτυχώς, η Ιερά Σύνοδος δεν σκότωσε τον Ηλία Μόσιαλο.

Yannis Meimaroglou
«Πίστευε και μη ερεύνα», κύριε καθηγητά…

Haris Vasiliadis
Το χιούμορ δεν άρεσε ποτέ σε καμία θρησκεία!!
Αντίθετα σε φάσεις της ιστορίας απαγορεύτηκε από όλες!
Ο χριστιανισμός ποτέ δεν αποτέλεσε ούτε θα αποτελέσει εξαίρεση!
... μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει εν έτει 2022 η οργανωμένη οπαδίστικη αντίδραση της εκκλησίας απέναντι σε ένα χιουμοριστικό σχόλιο.

Πηγές: facebook.com/i.mos2020 , protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου