30 Δεκεμβρίου 2021

«Βλέμμα μπροστά», το έργο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» σε ένα βίντεο

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» επέλεξε να κάνει απολογισμό του έργου της δημιουργώντας ένα δεκάλεπτο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Βλέμμα μπροστά».

Σε αυτό παρουσιάζονται όλα όσα έγιναν στη διάρκεια της επετειακής χρονιάς, η οποία σε λίγες μέρες φτάνει στο τέλος της: η ίδρυση και η στελέχωση της Επιτροπής, η ανάπτυξη του χορηγικού της προγράμματος μέσω του οποίου διασφάλισε τους πόρους για να υλοποιήσει το έργο της, αλλά και οι δράσεις και εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Η ίδια η Επιτροπή σχεδίασε και υλοποίησε δράσεις, όπως το ντοκιμαντέρ «Σε γνωρίζω από την όψη: 200 χρόνια Ελλάδα», η ταυτόχρονη προβολή του φιλμ «Επιθυμία Ελευθερίας» σε κτίρια 18 πόλεων με την τεχνική του projection mapping, η παρουσίαση, σε εκατοντάδες δημόσιες οθόνες σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, της συλλογής «Μικροί Μεγάλοι ´Ηρωες», η δημιουργία μίας αναδρομής του ελληνικού τραγουδιού μέσα που έξι podcasts που δημιούργησε ο Διονύσης Σαββόπουλος, η διοργάνωση του Φόρουμ «Η Ελλάδα το 2040» και άλλες.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» διασφάλισε δυνατότητα χρηματοδότησης συνολικού ύψους 50.000.000 € , μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», για προτάσεις που της υπέβαλαν Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίες μπορούσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα που συντόνιζε, έχοντας ταυτόχρονα αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Επιτροπή Ελλάδα 2021 - Βλέμμα μπροστά
https://www.youtube.com/watch?v=KKeQw-6dWEg&t=226s

Επίσης, η Επιτροπή, ανταποκρινόμενη στις πιεστικές ανάγκες που δημιούργησαν οι ιδιαίτερες συνθήκες της φετινής χρονιάς, δώρισε 18 φορητές κλίνες ΜΕΘ για την ενίσχυση του ΕΣΥ, στήριξε την έρευνα Ελλήνων γιατρών για τη δημιουργία ενός καινοτόμου φαρμάκου για τον κορονοϊό και συμμετείχε με σημαντικούς πόρους από το Νομισματικό της Πρόγραμμα, στην προσπάθεια αποκατάστασης των καταστροφών από τις πυρκαγιές του Αυγούστου.

Παράλληλα, υπό την αιγίδα της Επιτροπής, πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες δράσεις και εκδηλώσεις, αρκετές από τις οποίες είχαν και την οικονομική υποστήριξή της. Όλες αυτές αποτυπώθηκαν στο ημερολόγιο που δημιουργήθηκε στην ιστοσελίδα της, greece2021.gr, ώστε να βρίσκονται κάπου συνολικά συγκεντρωμένες.

Η τελευταία δράση ήταν η οργάνωση της εκδήλωσης για την παρουσίαση της ερευνητικής μονάδας «Αρχιμήδης» με αντικείμενο την τεχνητή νοημοσύνη, την επιστήμη δεδομένων και τους αλγόριθμους, η οποία ιδρύθηκε στο ερευνητικό κέντρο «Αθηνά». Για τη δημιουργία της μονάδας η Eπιτροπή κατέβαλε σημαντική προσπάθεια, αφού μέσα από αυτήν σηματοδοτήθηκε η επιλογή που από την πρώτη στιγμή είχε γίνει, το 2021 να μην αποτελέσει μονάχα μία χρόνια μνήμης και γιορτής αλλά να γίνει και ένα παράθυρο για να κοιτάξουμε την Ελλάδα του μέλλοντος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου