26 Δεκεμβρίου 2021

Τα «Ωραία» της Ημέρας 26.12.2021

«Let’s go Brandon»! To χριστουγεννιάτικο τηλεφώνημα στον Μπάιντεν που έκρυβε «κωδικοποιημένη» εξύβρισή του!
Παρουσιάστηκε η πρώτη «φαγώσιμη» τηλεόραση, μια συσκευή που προσομοιώνει την γεύση των φαγητών που επιθυμεί ο θεατής.
Άνδρας εισέβαλε στο Κάστρο του Ουίνδσορ. Συναγερμός στην Βρετανική Αστυνομία.


«Let’s go Brandon»! Η «κωδικοποιημένη» εξύβριση του Μπάιντεν

Μάλλον στωικά αντιμετώπισε ο Πρόεδρος Μπάιντεν την «κωδικοποιημένη» εξύβρισή του «Let’s go Brandon», που σημαίνει «F… you Biden», κατά τη διάρκεια ενός παραδοσιακού τηλεφωνήματος προς πολίτες στο πλαίσιο των Χριστουγέννων.
Ο αρχηγός του κράτους και η σύζυγός του Τζιλ τήρησαν την παράδοση που θέλει τους προέδρους των ΗΠΑ και τις συντρόφους τους να συνομιλούν με ορισμένους ανθρώπους που τηλεφωνούν στην ειδική γραμμή για την παρακολούθηση της πορείας του Άι Βασίλη, την οποία χειρίζεται από το 1955 η Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής (NORAD). Επεσαν όμως πάνω σε έναν πολίτη που έκλεισε τη συνομιλία χρησιμοποιώντας μια κωδικοποιημένη, βαριά προσβλητική έκφραση, πολύ δημοφιλή στις τάξεις των οπαδών του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Κλείνοντας τη συνδιάλεξη, ο αμερικανός πρόεδρος ευχήθηκε «καλά Χριστούγεννα» στον συνομιλητή του. Ο τελευταίος απάντησε «σας εύχομαι κι εσάς ευτυχισμένα, καλά Χριστούγεννα» προτού κλείσει με τη φράση «Let’s go Brandon». «‘Let’s go Brandon’, σύμφωνοι», αποκρίθηκε ο κ. Μπάιντεν, χωρίς να αντιδράσει σε αυτή την κωδικοποιημένη φράση, η οποία στην πραγματικότητα σημαίνει «F… you Biden». Δεν είναι ξεκάθαρο εάν ο πρόεδρος κατάλαβε τη βρισιά.
Η ιστορία της φράσης «Let’s go Brandon». Όλα ξεκίνησαν στις αρχές Οκτωβρίου, όταν μια δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου NBC, που έπαιρνε συνέντευξη από τον οδηγό αγώνων ράλι Μπράντον Μπράουν έπειτα από νίκη του σε σιρκουί του NASCAR, υψώνοντας τη φωνή της για να καλύψει την οχλαγωγία από τις εξέδρες των θεατών, είπε: «Μπορείτε να ακούσετε τις φωνές του πλήθους: ‘Εμπρός Μπράντον!’ (‘Let’s Go Brandon’)». Στην πραγματικότητα, το πλήθος ακουγόταν αρκετά ευκρινώς να φωνάζει το υβριστικό σύνθημα. Το λάθος, ή η προσπάθεια της δημοσιογράφου να ευπρεπίσει αυτό που διαμειβόταν, μετατράπηκε πολύ γρήγορα σε σλόγκαν, που επιτρέπει την εξύβριση του Τζο Μπάιντεν χωρίς να προφέρει κανείς την «F word», τη θεωρητικά αυστηρά απαγορευμένη βρισιά. 

Η πρώτη «φαγώσιμη» τηλεόραση

Ο Χομέι Μιγιασίτα καθηγητής του Πανεπιστημίου Meiji στο Τόκιο τέθηκε επικεφαλής μιας ομάδας τριάντα φοιτητών του πανεπιστημίου και το αποτέλεσμα είναι η Taste the TV (TTTV), μια τηλεόραση η οποία όπως λέει και το όνομα της μπορείς να την… γεύεσαι.
Στο εσωτερικό της συσκευής βρίσκονται δέκα δοχεία καθένα από το οποία περιέχουν μια γεύση από κάποιο είδος τρόφιμου. Όταν στην οθόνη προβάλλεται μια εκπομπή και ο θεατής βλέπει κάτι που θα επιθυμούσε εκείνη την στιγμή να φάει δίνει μια φωνητική εντολή και το σύστημα κάνει την σχετική επεξεργασία δεδομένων για να δημιουργήσει ένα μείγμα των δοχείων που να προσομοιάζει την γεύση του φαγητού της παραγγελίας. Στη συνέχεια το μείγμα θα τοποθετηθεί με ψεκασμό στην οθόνη και το μόνο που θα έχει να κάνει ο θεατής να βάλει το στόμα και την γλώσσα του πάνω στην οθόνη για να ικανοποιήσει την επιθυμία του.
Σύμφωνα με τους κατασκευαστές η συσκευή εκτός από φαγητά μπορεί να προσομοιώνει και την γεύση ποτών όπως για παράδειγμα, ο καφές.
«Στόχος είναι να επιτρέψουμε στους ανθρώπους να αποκτήσουν μια εμπειρία όπως το να τρώνε σε ένα εστιατόριο που βρίσκεται στην άλλη άκρη του κόσμου ενώ αυτοί βρίσκονται στο σαλόνι του σπιτιού τους» αναφέρει ο Μιγιασίτα.
Πηγή: naftemporiki.gr

Άνδρας εισέβαλε στο Κάστρο του Ουίνδσορ

Η Βρετανική Αστυνομία συνέλαβε έναν 19χρονο άνδρα από το Σαουθάμπτον, που εισέβαλε στο Κάστρο του Ουίνδσορ την ημέρα των Χριστουγέννων. Oι μηχανισμοί ασφαλείας τέθηκαν άμεσα σε ισχύ και ο άνδρας συνελήφθη με την κατηγορία της εισόδου σε απαγορευμένη περιοχή και της κατοχής ενός επιθετικού όπλου – χωρίς να διευκρινίζεται τι είδους.
Η βασίλισσα Ελισάβετ, 95 ετών, η οποία έχει περάσει μεγάλο μέρος της πανδημίας στο Κάστρο του Γουίνδσορ, γιόρταζε τα Χριστούγεννα συντροφιά με τον γιο της, τον διάδοχο του θρόνου πρίγκιπα Κάρολο, τη σύζυγό του Καμίλα και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας. 
Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου