3 Δεκεμβρίου 2021

Τα «Ωραία» της Ημέρας 3.12.2021

Ιταλία: 50χρονος πήγε να κάνει το εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού φορώντας …ψεύτικο χέρι σιλικόνης!
Όου-μου-κρααν ή Ο-μάικ-ρον: «Πονοκέφαλος» στους Αγγλοσάξονες για την προφορά της ελληνικής λέξης «όμικρον» για τη νέα μετάλλαξη.
Θα γεννηθεί αγόρι ή κορίτσι; Εξαρτάται και από τη ρύπανση!

Ιταλία: Πήγε να κάνει το εμβόλιο φορώντας …ψεύτικο χέρι

Αίσθηση προκαλεί στην Ιταλία η είδηση ότι 50χρονος άνδρας στην πόλη Μπιέλα πήγε να κάνει το εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού έχοντας φορέσει… ψεύτικο χέρι σιλικόνης, ενώ έκρυβε το πραγματικό του χέρι πίσω από την πλάτη. Όμως η νοσοκόμα που ετοιμαζόταν να κάνει την ένεση κατάλαβε ότι επρόκειτο για άκρο σιλικόνης από το χρώμα και αγγίζοντάς το.
Στόχος του πενηντάχρονου ήταν να εξασφαλίσει πιστοποιητικό εμβολιασμού χωρίς να λάβει το σκεύασμα κατά της COVID-19. Προσπάθησε μάλιστα να πείσει την νοσηλεύτρια να κάνει «τα στραβά μάτια». 
«Αν δεν ήταν τραγικό, θα ήταν κωμικό» δήλωσε ο Αλμπέρτο Τσίριο, πρόεδρος της περιφέρειας Πεδεμόντιο, στην οποία υπάγεται διοικητικά η Μπιέλα. Ο 50χρονος θα κληθεί να λογοδοτήσει ενώπιον της ιταλικής δικαιοσύνης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


«Πονοκέφαλος» για τους Αγγλοσάξονες η προφορά της νέας μετάλλαξης

Ανάμεσα στα πολλά δεινά που έφερε η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού με την ονομασία «Όμικρον», οι αγγλόφωνες χώρες έχουν να αντιμετωπίσουν και μία επιπλέον δυσκολία που αφορά το πώς προφέρεται το 15ο γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου.
Όου- μου-κρααν, Ά- μου- κρααν ή μήπως Όου- μάι- κρααν; Σύμφωνα με τους Νew York Times, δεν υπάρχει ενιαία, συμφωνημένη αγγλική προφορά, ωστόσο τονίζουν πως υπάρχουν αρκετοί ευρέως αποδεκτοί τρόποι για να προφέρει κανείς το «Όμικρον».
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, πολλοί το προφέρουν ως… Ά- μου- κρααν, σύμφωνα με την εκδοτική εταιρεία Merriam Webster. Οι Βρετανοί από την άλλη τείνουν να λένε Όου- μηη -κρααν, σύμφωνα και με τον Μπόρις Τζόνσον, ενώ άλλοι προτιμούν το Όου- μάι- κρααν.
Το Νέο Αγγλικό Λεξικό της Οξφόρδης προτείνει μια διαφορετική προφορά: Ο- μάικ- ρον. Ο δρ. Αντρέας Γουίλι, καθηγητής γλωσσολογίας στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, εξηγεί ότι αυτή θα ήταν μια «λογική» προφορά, ενώ αναγνωρίζει την ελληνική προέλευση της λέξης Όμικρον, καθώς και ότι σημαίνει «μικρό Ο».
Πηγή:
kathimerini.gr

Θα γεννηθεί αγόρι ή κορίτσι; Εξαρτάται και από τη ρύπανση!

Η ρύπανση του αέρα και του νερού μπορεί να επηρεάσει το φύλο του μωρού που θα γεννηθεί σε μία περιοχή, σύμφωνα με μία νέα αμερικανο-σουηδική επιστημονική έρευνα. Μερικοί ρύποι «ευνοούν» τα αγόρια και άλλοι τα κορίτσια.
Στα μέρη με υψηλά επίπεδα PCB (πολυχλωριωμένων διφαινυλίων) στην ατμόσφαιρα και στο νερό υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να γεννηθούν αγόρια, από ό,τι σε περιοχές με χαμηλά επίπεδα τέτοιων ρύπων όπου η πιθανότητα γέννησης κοριτσιού είναι μεγαλύτερη. Οι εν λόγω χημικές ουσίες, πριν αποκαλυφθεί η επίπτωσή τους στην υγεία, χρησιμοποιούνταν παλαιότερα ευρέως ως ψυκτικά σε ηλεκτρικές συσκευές και ακόμη υπάρχουν στο περιβάλλον.
Πηγή: amna.gr

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου