5 Ιουλίου 2013

Στάση πληρωμών στους τόκους της τετραετίας προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας

Εκτός από την καθιερωμένη σφοδρή επίθεση στην συγκυβέρνηση, ο κ. Αλ. Τσίπρας προέβη, το βράδυ της Πέμπτης σε ομιλία του στην Πάτρα, για πρώτη φορά σε λεπτομερή αποκάλυψη των προθέσεών του, σε σχέση με την στάση πληρωμών στην οποία είναι διατεθειμένος να προχωρήσει.

Συγκεκριμένα στο πιεστικό ερώτημα για το πού θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ τα χρήματα, για να χρηματοδοτήσει την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της χώρας, ο κ. Τσίπρας απάντησε: «από τους τόκους που έχουμε να πληρώνουμε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, οι οποίοι υπερβαίνουν τα 25 δισ. ευρώ».

Ας δούμε το σχετικό απόσπασμα από την ομιλία του χθες στην Πάτρα (από το www.syriza.gr):


"Μας ρωτάνε που θα βρείτε τα λεφτά. Ποιοι μας το ρωτάνε αυτό. Αυτοί που τα φάγανε τα λεφτά...."

"Τους απαντάμε: Μην ανησυχείτε. Θα βρούμε τον τρόπο να στηρίξουμε τη κοινωνία. Γιατί εμείς δεν ερχόμαστε για να εξυπηρετήσουμε πολιτικά την διαπλοκή. Ούτε για να στηρίξουμε την πολιτική μας επιβίωση στην τρόικα.

Καταρχάς, εμείς δεν πρόκειται να παίρνουμε δόσεις για να πληρώνουμε τους τοκογλύφους. Για μας προτεραιότητα είναι να στηρίξουμε τις ανάγκες του λαού σε τροφή, σε ενέργεια, σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σε αξιοπρέπεια.

Πρώτα η ζωή και η αξιοπρέπεια του λαού μας και μετά οι τοκογλύφοι.

Πρώτα οι φτωχοί, οι αδύναμοι και οι άνεργοι και μετά η κα Μέρκελ και οι τραπεζίτες. Αυτή είναι η διαφορά μας.

Από το μνημόνιο έχουμε πάρει κολοσσιαία ποσά νέου δανεισμού. Που πήγαν όλα αυτά γνωρίζετε;Πήραμε 219 δις. Από αυτά μόνο τα 7,8 έχουν πάει στο δημόσιο προϋπολογισμό. Όλα τα άλλα πήγαν για να πληρώνουμε τους πιστωτές. Δηλαδή δάνεια για να ξεπληρώνουμε τα παλιά δάνεια.Και ο λαός μας να βυθίζεται στην εξαθλίωση, αρκεί οι χρεοκοπημένοι τραπεζίτες να είναι στις θέσεις τους και να μας κυβερνάνε.

Ε, λοιπόν, φτάνει πια αυτός ο φαύλος κύκλος. Φτάνει πια αυτή η περιβόητη σωτηρία της χώρας με τη ταυτόχρονη δολοφονία του λαού μας. Μόνο οι τόκοι που έχουμε να πληρώνουμε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια υπερβαίνουν τα 25 δις ευρώ.

7,2 για το 2013.
7,1 για το 2014.
6,1 για το 2015.
5,6 για το 2016.


Να, λοιπόν, τα λεφτά για την ανόρθωση. Να τα λεφτά για την ανασυγκρότηση. Να τα λεφτά για την ανάπτυξη. 25 δις που σε τέσσερα χρόνια θα ξαναβάλουν την Ελλάδα σε αναπτυξιακή τροχιά με τη κοινωνία όρθια, με το λαό κυρίαρχο.

Μας λένε όμως μα τι ζητάτε να γίνουμε μπαταχτσήδες. Που το είδατε αυτό γραμμένο; Πότε έχει ξανασυμβεί; Απαντάμε, λοιπόν, σε όσους είναι ή παριστάνουν τους ανίδεους. Σε όσους είναι ή παριστάνουν τους ανιστόρητους ότι έχει ξανασυμβεί και μάλιστα στα γεμάτα, για την ίδια τη Γερμανία το 1953. Που όχι μόνο συμφώνησαν να σταματήσει να πληρώνει τόκους αλλά διεγράφη το 60% του χρέους της και το υπόλοιπο αποφασίστηκε να αποπληρώνεται μόνο όσο θα είχε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης η οικονομία.

Να, λοιπόν, που υπάρχουν λύσεις διεξόδου και τις ξέρουνε καλά αυτοί που σήμερα μας κατηγορούν για μπαταχτσήδες"....



Πηγή :http://www.syriza.gr/%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%AD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA-%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-58/


Τώρα, για το πως συμβιβάζεται η «αξιοπρέπεια του λαού μας» με την αθέτηση από τη χώρα μας των συμβατικών της υποχρεώσεων, αυτό είναι ένα άλλο ερώτημα που μόνο εκείνος ξέρει την απάντηση. Όσο για το παράδειγμα της Γερμανίας του 1953 που αναφέρει, αυτό δεν ήταν αποτέλεσμα κάποιας 
μονομερούς ενέργειας, αλλά συμφωνίας και των δυο μερών. Ας το ξανασκεφτεί λοιπόν.
 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου