1 Ιουλίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 1.7.2015

(upd2) Στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός (λίγο μετά τις 5.30 μ.μ) κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν «όχι», γεγονός που αυτομάτως μεταθέτει το ενδεχόμενο συνέχισης των διαπραγματεύσεων για μετά την Κυριακή, όπως οι εταίροι έχουν καταστήσει σαφές.Παράλληλα, με σαφώς συγκρουσιακή διάθεση, επέρριψε συνολικά τις ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από το κλείσιμο των τραπεζών στους εταίρους, 
ενώ επιχείρησε να καθησυχάσει τις ανησυχίες των πολιτών και την αγωνία τους για την επόμενη ημέρα. 
kathimerini.gr 

Το Eurogroup για την Ελλάδα ολοκληρώθηκε, γνωστοποίησε ο πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Eurogroup δεν συζήτησε καμία πρόταση καθώς αναμένεται το δημοψήφισμα της Κυριακής στην Ελλάδα. Στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, από ελληνικής πλευράς μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος δήλωσε ότι δεν αναμένεται νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου πριν από το δημοψήφισμα της Κυριακής. 
ethnos.gr

Ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται όλους τους όρους της πρότασης των δανειστών με μικρές μόνον αλλαγές, όπως προκύπτει από την επιστολή των δύο σελίδων του πρωθυπουργού προς τους επικεφαλής της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, την οποία δημοσίευσε αρχικά σε άρθρο του στους Financial Times ο Peter Spiegel.
H επιστολή παρατίθεται στo:
Η επιστολή με την οποία ο Τσίπρας αποδέχεται την πρόταση των δανειστών

Την Κυριακή οι Έλληνες θα πούνε ένα ηχηρό «ΝΑΙ» τόνισε πριν από λίγο,ο τέως πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε νέο μήνυμά του προς τους πολίτες, σε αυτές τις δραματικές για τη χώρα μας ώρες, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είπε ψέματα σε όλους και τελικά χρεοκόπησε τη χώρα, τονίζοντας ότι οι κυβερνώντες τώρα παρακαλούν για νέο μνημόνιο. 
ethnos.gr 

"Την Κυριακή, με τον νου και την καρδιά, επικυρώνουμε την ιστορική, πριν από μισό αιώνα, απόφαση να ενταχθούμε στην κοινοπραξία των ευρωπαϊκών λαών" υπογραμμίζει σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε από τις Βρυξέλλες ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος. 
ethnos.gr

Εν μέσω στάσης πληρωμών στο εσωτερικό και χρεοκοπίας, καθώς χθες δεν καταβλήθηκαν οι δόσεις προς το ΔΝΤ, η κυβέρνηση απέστειλε νέα πρόταση στο Eurogroup, αφήνοντας ανοικτό σε περίπτωση συμφωνίας το ενδεχόμενο να ανακληθεί το δημοψήφισμα ή ο ΣΥΡΙΖΑ να ταχθεί υπέρ του «Ναι». 
kathimerini.gr

Σε καθεστώς "καθυστέρησης πληρωμής" (όχι χρεοκοπίας προς το παρόν) τελεί τυπικά η Ελλάδα από τη μία μετά τα μεσάνυχτα (12:00 τα μεσάνυχτα ώρα Βρυξελλών), καθώς αθέτησε την πληρωμή της δόσης του 1,56 δισ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που έληγε στις 30 Ιουνίου.
Σχετική ανάρτηση: Δεν πληρώθηκε η δόση του ΔΝΤ που έληγε στις 30 Ιουνίου. 

Έληξε την Τρίτη, 30η Ιουνίου, τα μεσάνυχτα (στις 24.00' ώρα Κεντρικής Ευρώπης ή την 01.00' της Τετάρτης ώρα Ελλάδος) το ελληνικό πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας (το 2ο Μνημόνιο όπως είναι γνωστό) του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF). 
Σχετική ανάρτηση: Έληξε το ελληνικό πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας του EFSF 

Με αλφαβητική σειρά οι συνταξιούχοι στις τράπεζες. Ουρές έξω από τα 1.000 υποκαταστήματα τραπεζών σχηματίζουν από πολύ νωρίς το πρωί οι συνταξιούχοι που δεν διαθέτουν κάρτα ανάληψης προκειμένου να πάρουν τα 120 ευρώ από τις συντάξεις τους. Οι τρεις εκ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών -Εθνική, Alpha και Eurobank- θα εξυπηρετούν με αλφαβητική σειρά. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα θα εξυπηρετηθούν οι συνταξιούχοι που το επώνυμό τους ξεκινά από Α έως Ι, αύριο όσων το επώνυμο ξεκινά από Κ έως Μ και την Παρασκευή από Ν έως Ω. Μόνο η Τράπεζα Πειραιώς εξυπηρετεί με σειρά προτεραιότητας. 
ethnos.gr 

Ουρές έξω από τα 1.000 υποκαταστήματα τραπεζών σχηματίζουν από πολύ νωρίς το πρωί οι συνταξιούχοι προκειμένου να πάρουν τα 120 ευρώ από τις συντάξεις τους. 
tanea.gr

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings υποβάθμισε το κρατικό αξιόχρεο της Ελλάδας σε CC, επικαλούμενος την αποτυχία στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές της και την ανακοίνωση της διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος το οποίο θεωρεί κρίσιμο για το οικονομικό μέλλον της χώρας. 
tanea.gr

Οι φίλοι του «Μένουμε Ευρώπη» που κατέβηκαν χθες το απόγευμα στο Σύνταγμα έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ζητώντας της να επανέλθει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και υποστήριξαν την ψήφο στο «ναι» εάν τελικά γίνει το δημοψήφισμα. Οι συγκεντρωμένοι φαίνεται να κέρδισαν τη «μάχη της πλατείας» που διεξάγεται τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς ο αριθμός τους σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας ξεπέρασε τις 20.000.
ethnos.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου