3 Ιουλίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 3.7.2015

(upd2) «Το πρόγραμμα δεν θα ψηφιζόταν στη Βουλή και θα έπεφτε η κυβέρνηση, γι' αυτό προχωρήσαμε σε δημοψήφισμα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και επικεφαλής της διαπραγμάτευσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμού του ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής. 
kathimerini.gr
 
Σύμφωνα με έρευνα της Alco, που δημοσιεύεται το πρωί της Παρασκευής στο Έθνος, το «ναι» προηγείται με 44,8%, έναντι 43,4% που συγκεντρώνει το «όχι», ενώ οι αναποφάσιστοι κινούνται στο 11,8%. Αντίθετα, συντριπτικό είναι το ποσοστό των πολιτών που τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ: 74%, έναντι 15% που επιθυμεί την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. 
ethnos.gr 
Σχετική ανάρτηση: Οι πρώτες δημοσκοπήσεις για το δημοψήφισμα 

Η κυβέρνηση ομολογεί πλέον ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν μόνο ύστερα από συμφωνία με τους εταίρους και προκειμένου να μη φανεί ανακόλουθη με τις προηγούμενες διαβεβαιώσεις ότι οι τράπεζες θα επαναλειτουργήσουν την Τρίτη, υποστηρίζει ότι θα υπάρχει συμφωνία μέχρι τότε. «Οι τράπεζες θα ανοίξουν σύντομα, θα ανοίξουν όταν υπάρξει συμφωνία. Να μην ανησυχεί ο κόσμος, σε 48 ώρες μετά το δημοψήφισμα θα έχουμε συμφωνία» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη χθεσινή συνέντευξή του στον Ant1.
kathimerini.gr 


Οι ελληνικές τράπεζες θα έχουν ρευστότητα έως τη Δευτέρα, ενώ στη συνέχεια η ρευστότητά τους εξαρτάται από τις αποφάσεις της ΕΚΤ, δήλωσε σήμερα Παρασκευή η επικεφαλής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, μετά την ολοκλήρωση ευρείας σύσκεψης για το τραπεζικό σύστημα που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών. Η κ. Κατσέλη προσέθεσε πως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα διαθέτει «μαξιλαράκι» ρευστότητας 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.
skai.gr 

Με επιχειρήματα -βασικότερο των οποίων, η έκθεση του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος- και όχι με όπλο, την εκστρατεία φόβου που έχουν υιοθετήσει οι πολιτικοί του αντίπαλοι, εμφανίσθηκε στο νέο του μήνυμα ο Αλέξης Τσίπρας.
avgi.gr  

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν η ΕΚΤ θα αυξήσει το όριο του ELA για τις ελληνικές τράπεζες, σε περίπτωση που επικρατήσει το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής. 
kathimerini.gr 

Στο δημοψήφισμα, η Δημοκρατική Αριστερά λέει ΝΑΙ στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, ΝΑΙ στη λύση και ΟΧΙ στη ρήξη, αναφέρει, σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, υπογραμμίζοντας: «Η θέση μας είναι θέση της παράδοσης του αριστερού ευρωπαϊσμού, που δεν ταυτίζεται με τις πολιτικές δυνάμεις που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση και τα μνημόνια». 
kathimerini.gr 

Σε εξέλιξη είναι εδώ και λίγη ώρα η συγκέντρωση του Μένουμε Ευρώπη στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Στο χώρο του Καλλιμάρμαρου έχουν συρρεύσει υποστηρικτές του «Ναι», ενώ θα μιλήσουν σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της επιστήμης, των αυτοδιοικητικών θεσμών και της τέχνης. 
skai.gr  

Βαρουφάκης στο Channel 4: Έχουμε στα χέρια μας πρόταση που θα υπογράφαμε άμεσα(...). «Από τη στιγμή που προκηρύξαμε δημοψήφισμα έρχονται προς την πλευρά μας οι πλέον ενδιαφέρουσες προτάσεις από την πλευρά των εταίρων μας. Υπάρχουν μάλιστα προτάσεις τις οποίες δεν σας κρύβω πως θα τις υπογράφαμε ακόμη και άμεσα»skai.gr 

Ντάισελμπλουμ: Παντελώς αναληθής ο ισχυρισμός Βαρουφάκη ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία. «Η ελληνική κυβέρνηση έχει επιλέξει ένα πολύ επικίνδυνο μονοπάτι και οι πιστωτές δεν έχουν κάνει καμία νέα πρόταση προς την Ελλάδα» δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.skai.gr 

Συνεχίζεται και σήμερα ο Γολγοθάς των συνταξιούχων έξω από τις τράπεζες, που περιμένουν στην ουρά από τα ξημερώματα για να πάρουν 120 ευρω από τις συντάξεις τους, ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Την ίδια στιγμή, εξαντλούνται τα αποθέματα του τραπεζικού συστήματος σε χαρτονομίσματα και οριακά ίσως επαρκέσουν μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας ή τις αρχές της επόμενης, ενώ το όριο των αναλήψεων, πρακτικά μειώθηκε στα 50 ευρω ελλείψει χαρτονομισμάτων των 20 ευρω.
skai.gr 

Σήμερα, Παρασκευή στις 19.30 στο Σύνταγμα πραγματοποιείται η μεγάλη συγκέντρωση του ΟΧΙ, η μεγάλη γιορτή του λαού, με τη συμμετοχή πολλών και σπουδαίων τραγουδιστών. Την εκδήλωση ανοίγει ο Γιώργος Κιμούλης ενώ παρουσιάζει ο Πασχάλης Τσαρούχας. 
 avgi.gr

Στις 9 το βράδυ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα παραβρεθεί και θα χαιρετήσει στη μεγάλη συγκέντρωση - συναυλία του "Όχι" στο Σύνταγμα.
avgi.gr 


Κανονικά θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα της Κυριακής, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις σχετικές αιτήσεις κατά της διεξαγωγής του. 
skai.gr

Δεν διαλέγουμε αντιλαϊκά μέτρα και μνημόνια. Ακυρώνουμε τα ψευτοδιλήμματα. Λέμε ΟΧΙ και στην πρόταση ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ και στην πρόταση της κυβέρνησης. Απαιτούμε αποδέσμευση από την ΕΕ με το λαό στην εξουσία. Μεγάλη συγκέντρωση χτες του ΚΚΕ στο Σύνταγμα. 

rizospastis.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου