5 Ιουλίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 5.7.2015

(upd2) Singular Logic: Το ΟΧΙ θα ξεπεράσει το 61%
Επικράτεια, αποτέλεσμα δημοψηφίσματος στο 88,91%:
Δεν εγκρίνεται / ΟΧΙ  61,45% 

Εγκρίνεται / ΝΑΙ  38,55%

Την παραίτηση του ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στο μήνυμα του το βράδυ της Κυριακής. Προσωρινός πρόεδρος αναλαμβάνει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Νωρίτερα, στο μήνυμά του είχε καλέσει τους εταίρους μας στην ευρωζώνη να βοηθήσουν την κυβέρνηση, χρειάζεται μια «βιώσιμη συμφωνία τώρα» είπε.

Βαλαβάνη: «Oχι αναλήψεις μετρητών απο τις θυρίδες». «Ο καθένας μπορεί να πάρει από τη θυρίδα του στην τράπεζα ό,τι θέλει εκτός από μετρητά» δήλωσε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Βέβαια κάτι τέτοιο για να συμβεί θα πρέπει να υπάρξει νέα διάταξη νόμου που θα επιτρέπει την παρουσία εισαγγελέα ή δικαστικού υπαλλήλου κατά το άνοιγμα των θυρίδων. 
kathimerini.gr 

Προβάδισμα του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για δημοψήφισμα: Το Mega μετέδωσε δημοσκόπηση της GPO, η οποία διενεργήθηκε το Σάββατο και σήμερα Κυριακή σε δείγμα 2000 ατόμων και δίνει: στο «ΟΧΙ» ποσοστό 51,5% και στο «ΝΑΙ» 48,5%. Αναλυτικότερα, το «ΝΑΙ» κυμαίνεται από 46,5% έως 50,5% και το «ΟΧΙ» από 49,5% έως 53,5%.
Η πρώτη εκτίμηση της Marc για λογαριασμό του Alpha δίνει στο «ΝΑΙ» ποσοστό 45,5 - 50,5%, και στο «ΟΧΙ» ποσοστό μεταξύ 49,5% - 54,5%. Η εταιρεία εκτιμά ότι το προβάδισμα του «ΟΧΙ» είναι σαφές, με μεσοταθμική ετίμηση για το «ΟΧΙ»:52% και για το «ΝΑΙ»: 48%.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για το Star, το «ΝΑΙ» συγκεντρώνει από 46% έως 51% και το «ΟΧΙ» από 49% έως 54%.
Βάσει της δημοσκόπησης της Metron Analysis για τον ΑΝΤ1 το «ΟΧΙ» συγκεντρώνει 52% και το «ΝΑΙ» 48%. Η ίδια εταιρεία δημοσιοποίησε και την εκτίμησή της για το τελικό αποτέλεσμα που είναι η εξής: «ΟΧΙ»: 50% - 54%, «ΝΑΙ»: 46% - 50%. 


«Θα παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ μετά το δημοψήφισμα; Αυτό είναι το διακύβευμα. Εάν οι Έλληνες ψηφίσουν “όχι”, τότε θα πρέπει να υιοθετήσουν ένα νέο νόμισμα, καθώς το ευρώ δεν θα είναι διαθέσιμο ως μέσο πληρωμής» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς Σχετική ανάρτηση: 
Μάρτιν Σουλτς: Εάν οι Έλληνες ψηφίσουν “όχι” τότε θα πρέπει να υιοθετήσουν ένα νέο νόμισμα

Μέρκελ στο Spiegel: «Ο Τσίπρας άφησε εν γνώσει του τη χώρα του να πέσει πάνω σε τοίχο». Απογοητευμένη η Μέρκελ από τον έλληνα πρωθυπουργό - «Η κυβέρνηση αυτή παραβιάζει τις θεμελιώδεις αρχές της συνεργασίας», φέρεται να είπε σε βουλευτές της. 
tovima.gr

Δηλώσεις πολιτικών αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος:

Προκόπης Παυλόπουλος, Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Σήμερα είναι η μέρα του πολίτη και μόνο. Καλείται να αποφασίσει κατά συνείδηση και με αποκλειστικό γνώμονα το δημόσιο και εθνικό συμφέρον, για το μέλλον του τόπου. Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, τον δύσκολο δρόμο οφείλουμε να τον βαδίσουμε με ενότητα. Αυτό έπραξαν οι απόγονοί μας στο παρελθόν, αυτό καλούμαστε να κάνουμε κι εμείς», δήλωσε αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. 

Αλέξης Τσίπρας, πρωθυπουργός: «Σήμερα είναι μια μέρα γιορτής διότι η δημοκρατία είναι γιορτή, χαρά. Όταν νικάει τον φόβο και εκβιασμούς, είναι λύτρωση, διέξοδο. Στέλνει μήνυμα αποφασιστικότητας, πως έχει στα χέρια του την επιλογή. Πολλοί αγνοούν τη βούληση της κυβέρνησης, κανείς ενός λαού να πάρει την ζωή του στα χέρια του. Η Δημοκρατία κερδίζει τον φόβο, η αποφασιστικότητα των ελλήνων νικάει την προπαγάνδα. Από αύριο ανοίγουμε ένα νέο δρόμο στην Ευρώπη. Ανοίγουμε ένα δρόμο επιστροφής στης δημοκρατικές αξίες, στέλνουμε μήνυμα όχι μόνο να μείνουμε, αλλά να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη» δήλωσε αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Κυψέλη. 
kathimerini.gr 

Αντώνης Σαμαράς, αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτευσης: «Σήμερα οι έλληνες αποφασίζουμε για τη μοίρα της χώρας μας. Ψηφίζουμε ναι στην Ελλάδα, ναι στην Ευρώπη» ήταν η λακωνική του δήλωση μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Πύλο.
tovima.gr 


Σταύρος Θεοδωράκης: «Ελπίζω ο σπόρος του διχασμού που απερίσκεπτα έριξαν κάποιοι στην κοινωνία, να μην ανθίσει. Όσο μπορώ να ξέρω περπατώντας στη Δυτική Αθήνα, νομίζω ότι ο λαός θα παραμερίσει όσους πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα για ένα διχασμό. Το βράδυ θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το μέλλον της χώρας, όλοι μαζί. Ελπίζω ο πρωθυπουργός να τηρήσει την υπόσχεσή του» δήλωσε αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο Χαϊδάρι ο πρόεδρος του Ποταμιου.

Δημήτρης Κουτσούμπας, γενικός γραμματέας της ΚE του ΚΚΕ: «Τα λαϊκά στρώματα με ετοιμότητα πρέπει αντιμετωπίσουν τις οποιεσδήποτε εξελίξεις. Είτε αυτές οδηγήσουν σε σκληρό μνημόνιο, είτε δρομολογήσουν εξελίξεις εξόδου της χώρας από το ευρώ με τον λαό μας χρεοκοπημένο», δήλωσε αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Νέα Ιωνία.
ethnos.gr 


Φώφη Γεννηματά: «Είναι ώρα απόφασης και ευθύνης. Όλοι ψηφίζουμε για την ελπίδα, τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια. Αντιστεκόμαστε στους ακραίους κύκλους της ΕΕ που θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρωπαϊκής οικογένειας» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
tovima.gr 

«Σήμερα ψηφίζουμε και αύριο όλοι μαζί θα πιάσουμε πάλι δουλειά» τόνισε από τους Αμπελόκηπους όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. 
kathimerini.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου