8 Ιουλίου 2015

Μη υπογραφή συμφωνίας προτείνει η αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ

Εμμονή στο «Όχι» του δημοψηφίσματος και ουσιαστικά μη υπογραφή συμφωνίας με τους πιστωτές καθώς και προετοιμασία για "όλα τα ενδεχόμενα", προτείνει ο Νίκος Πέρπερας σε άρθρο του στον ιστότοπο iskra.gr, που εκφράζει τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας του Παν. Λαφαζάνη. Το άρθρο δημοσιεύτηκε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της χτεσινής Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης.

Ορισμένα αποσπάσματα του εν λόγω άρθρου με τίτλο ΑΠΟ ΣΥΝΟΔΟ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟ ΣΥΡΕΤΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, στη συνέχεια:

«Η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο όριο μεταξύ συμφωνίας από τη μία και διακοπής αποπληρωμής του χρέους και εξόδου από την ευρωζώνη από την άλλη. Το κλειδί για τις εξελίξεις δεν τον κρατάει μόνο η Αθήνα αλλά κυρίως το Βερολίνο...»
«Σε τούτες τις κρίσιμες στιγμές, όποια κι αν είναι η στάση της Γερμανίας, η Ελλάδα οφείλει να δείξει συνέπεια και σταθερότητα, επιμένοντας μέχρι τέλους, χωρίς υπαναχωρήσεις ,στο σεβασμό της λαϊκής εντολής του"ΟΧΙ". Επιμένοντας σε μια συμφωνία συμβατή και σε ισορροπία, με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις, προετοιμαζόμενη, ταυτόχρονα για όλα τα ενδεχόμενα...» 
«Η κυβέρνηση έχει χρέος να ανταποκριθεί στο "ΟΧΙ" τόσο απέναντι στην αγριότητα των πιστωτών όσο και απέναντι στη διαπλεκόμενη ολιγαρχία που με αιχμή την "πλύση εγκεφάλου" των μίντια...» 

Και το άρθρο καταλήγει με τα εξής: 
«Η Ελλάδα δεν διαθέτει μια και μόνο αλλά πολλές επιλογές. Όλες δύσκολες και δύσβατες. Η χειρότερη, όμως, η πιο εξοντωτική, η πιο ταπεινωτική και ανυπόφορη, είναι η παράδοση και η υποταγή στους "Θεσμούς" της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ»

Πηγή: www.iskra.gr 08.07.2015 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου