1 Σεπτεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 1.9.2015

(upd) Στις 10 και 14 Σεπτεμβρίου τα δύο προεκλογικά ντιμπέιτ. Η 10η και η 14η Σεπτεμβρίου είναι, όπως όλα δείχνουν, οι δύο ημερομηνίες που θα διεξαχθούν τα τηλεοπτικά ντιμπέιτ ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών. Βάσει όσων έχουν γίνει γνωστά, στο πρώτο αναμένεται να συμμετέχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, ενώ το δεύτερο θα αποτελέσει «μονομαχία» των κ.κ. Τσίπρα και Μεϊμαράκη. 
kathimerini.gr 

Ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Στα εποπτικά κεφάλαια θα υπολογιστούν μόνο οι αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις που σχηματίσθηκαν μέχρι 30/6/2015. Προδιαγράφεται η ανάγκη υψηλότερων κεφαλαιακών αναγκών, και μάλιστα υψηλής διαβάθμισης, για τις τράπεζες. Στα 15,5 δισ. ευρώ υπολογίζονται τώρα για τις τράπεζες τα κεφάλαια από αναβαλλόμενο φόρο. 
capital.gr 

Μετά τις εκλογές θα διερευνηθούν οι υποθέσεις που αφορούν τους Παύλο Χαϊκάλη και Αλέξη Μητρόπουλο, όπως αποφάσισε σήμερα ομόφωνα η Επιτροπή Πόθεν Έσχες, με το σκεπτικό, όπως δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ότι δεν υπάρχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία και δεν θα μπορούσε να παρθεί οποιαδήποτε απόφαση. 
kathimerini.gr 

Μέρκελ: Ανάγκη συμφωνίας για δίκαιη διανομή. Τη στιγμή που η Ε.Ε. ετοιμάζεται για μία έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στα μέσα Σεπτεμβρίου, η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, προειδοποιεί αφενός τους εταίρους της ότι αν δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν στη δίκαιη διανομή των προσφύγων, τίθεται εν αμφιβόλω η Ζώνη Σένγκεν και αφετέρου τους συμπατριώτες της ότι η κρίση δεν θα τελειώσει σύντομα. 
kathimerini.gr 

Δ. Αβραμόπουλος: Μόνο ευρωπαϊκή η λύση στο μεταναστευτικό. «Όλοι μας ξέρουμε ότι κανένα κράτος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο του τη μεταναστευτική κρίση. Η λύση δεν μπορεί να είναι παρά μόνο ευρωπαϊκή», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος με τη χθεσινή επίσκεψή του στο Καλαί ξεκινάει ένα είδος περιοδείας. Επόμενοι σταθμοί αναμένεται να είναι η Ελλάδα, ειδικότερα η Κως, η Αυστρία και η Γερμανία.
kathimerini.gr 

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ζήτησε από τις ελληνικές αρχές να αλλάξουν τη νομοθεσία για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί. 
kathimerini.gr 

Ραντεβού με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προκειμένου, όπως είπε, να συζητηθούν θέματα όπως ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, το μεταναστευτικό και τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευ. Μειμαράκης. Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA, ο πρόεδρος της ΝΔ, τόνισε ότι « υπάρχει κοινοτική οδηγία που δεν επιτρέπει τη φορολόγηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης» 
tovima.gr 

Τζόζεφ Στίγκλιτς: «Ο Βαρουφάκης είχε δίκιο». Ο αμερικανός νομπελίστας δικαιώνει τις εκτιμήσεις Βαρουφάκη για γερμανικό εκφοβισμό σε βάρος της Γαλλίας, επικρίνει τους ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες και τον Ομπάμα και προωθεί τις πωλήσεις του τελευταίου του βιβλίου.
Deutsche Welle 

Σχετική ανάρτηση: Τζόζεφ Στίγκλιτς: «Ο Βαρουφάκης είχε δίκιο» 

“Οι παλιοί πολιτικοί μας έσπρωξαν στο χαντάκι, μας γέμισαν χρέη. Και εμείς πρέπει να βγούμε από το χαντάκι”, υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας από τα Χανιά, όπου ξεκίνησε σήμερα τις προεκλογικές περιοδείες του. 
avgi.gr 

Επιστημονική φαντασία τα σενάρια περί συνεργασίας με Ν.Δ. υποστήριξε ο Νίκος Φίλης. Η καλύτερη επιλογή είναι να δοθεί καθαρή αυτοδυναμία στο ΣΥΡΙΖΑ και όχι επιμόλυνση της πορείας από εδώ και πέρα της χώρας με τις αμαρτίες των παλαιών κομμάτων. 
avgi.gr 

«Από τη Ρηγίλλης, από τις ρίζες μας ξεκινάμε…» είναι το μήνυμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, λίγες ώρες πριν από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας, έξω από την ιστορική έδρα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
tovima.gr

Τριαντά επτά μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ διαχωρίζουν την θέση του από την Κουμουνδούρου και ζητούν να στηριχθούν σε αυτές τις εκλογές ψηφοδέλτια αντιμνημονιακά. 
tovima.gr 

Ο κίνδυνος νέων εκλογών. Δεδομένου ότι είναι πιθανό κανένα κόμμα να μην πετύχει αυτοδυναμία στις εκλογές, ίσως να είναι δύσκολο να σχηματιστεί μια ισχυρή κυβέρνηση που να μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής. Μάλιστα υπάρχει ακόμη και ο κίνδυνος να γίνουν και νέες εκλογές σπρώχνοντας την Ελλάδα πίσω στην κρίση. 
HUGO DIXON/ REUTERS BREAKINGVIEWS από kathimerini.gr 

Δορυφορικές φωτογραφίες επιβεβαιώνουν την καταστροφή του ναού του Βήλου, της αρχαίας πόλης της Παλμύρας, στη συριακή έρημο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΗΕ. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την καταστροφή του κύριου κτιρίου του ναού του Βήλου καθώς και μιας σειράς κιόνων που τον περιέβαλε», ανέφερε το Ινστιτούτο των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση και την Έρευνα (UNITAR), αφού συνέκρινε δορυφορικές φωτογραφίες που ελήφθησαν πριν από και μετά την έκρηξη.
www.skai.gr 

Σχετική ανάρτηση: ΟΗΕ: Το Ισλαμικό Κράτος κατέστρεψε το ναό του Βήλου στην Παλμύρα 

Ενίσχυσαν την οδική ασφάλεια τα capital controls και η οικονομική κρίση, καθώς η μειωμένη κυκλοφορία οχημάτων σε συνδυασμό με τις χαμηλότερες ταχύτητες που αναπτύσσουν οι οδηγοί –για λόγους οικονομίας καυσίμου– έχει επιφέρει την πολυπόθητη πτώση στον αριθμό των ατυχημάτων και δυστυχημάτων στην άσφαλτο 
kathimerini.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου