4 Σεπτεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 4.9.2015

(upd2) Στην πρώτη δημοσκόπηση της Pulse RC για το «Ποντίκι» στην τρέχουσα προεκλογική περίοδο, ο ΣΥΡΙΖΑ (25,5%) διατηρεί οριακή διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία (25%). Στην 3η θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή (6%), με το ΠΑΣΟΚ (5,5%) να υπολείπεται κατά μισή μονάδα.
Πολύ κοντά τους βρίσκονται το Ποτάμι (5%) και το ΚΚΕ (5%), με τη Λαϊκή Ενότητα του Π. Λαφαζάνη λίγο πιο πίσω (4,5%). Κερδίζει την είσοδό της στη Βουλή η Ένωση Κεντρώων (3,5%), ενώ χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια για να πετύχει το ίδιο το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων (2,5%).
topontiki.gr


Προβάδισμα 0,6% στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα Παραπολιτικά. Η εταιρία δημοσκοπήσεων δίνει ποσοστό 24% στη Νέα Δημοκρατία έναντι 23,4% για τον ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο το ΚΚΕ με 5,2% και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 5,1%. Στο 11,3% του συνόλου ανέρχονται οι αναποφάσιστοι. 
tovima.gr 

Ισοψηφία και κλείσιμο της ψαλίδας προς όφελος της ΝΔ δείχνει η νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συγκεντρώνουν από 27% στην εκτίμηση και πρόθεση ψήφου. Εκμηδενίστηκε η απόσταση των 3 μονάδων που είχε δώσει η πρώτη δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ, λίγες μέρες πριν. Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 6,5% και ακολουθούν το ΚΚΕ (6%), το Ποτάμι, που συγκεντρώνει 5,5%, ΠΑΣΟΚ και Ένωση Κεντρώων (4,5%) και τελευταίο κόμμα που μπαίνει στην Βουλή, η Λαϊκή Ενότητα με 4%. Εκτός φαίνεται και σε αυτήν την δημοσκόπηση ότι μένουν οι ΑΝΕΛ, με εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό 1,5%. 
skai.gr 

Δύο ντιμπέιτ θα πραγματοποιθούν τελικώς όπως αποφασίστηκε στην διακομματική επιτροπή η οποία συνεδριάσε την Παρασκευή. Αυτά θα πραγματοποιηθούν στις 9 και 14 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν από τις 10 μμ έως τη 01.00 π.μ. Στις 9 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί η τηλεοπτική αναμέτρηση όλων των πολιτικών αρχηγών. Στις 14 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το ντιμπέιτ των Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη. 
tovima.gr 

Σε εξέλιξη είναι από τις 4:30 το απόγευμα της Παρασκευής πυρκαγιά σε πτέρυγα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, στο Δαφνί, η οποία εκκενώθηκε. Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο. Τρεις νοσηλευόμενοι βρέθηκαν απανθρακωμένοι και πιθανότατα βρήκαν τραγικό θάνατο από ασφυξία, καθώς το προσωπικό δεν πρόλαβε να τους απεγκλωβίσει εγκαίρως. 
tovima.gr 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ υπό την προϋπόθεση ότι η κ. Γεννηματά θα απαλλαγεί από τα «βαρίδια» , όπως για παράδειγμα τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Λοβέρδο, άφησε χθες το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤΡΑ. Δήλωσε ωστόσο ότι ζητά καθαρή εντολή πλειοψηφίας και θέλει έντιμες συνεργασίες, όπως με τους ΑΝΕΛ. Απέκλεισε παράλληλα συνεργασία με τη ΝΔ, λόγω μεγάλων διαφορών όπως είπε. 
skai.gr 

Στη Κω βρίσκονται από νωρίς το πρωί ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς και ο επίτροπος αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος προκειμένου να ενημερωθούν για τα σοβαρά ζητήματα που έχουν προκληθεί στα νησιά από την μαζική έλευση προσφύγων και μεταναστών. 
kathimerini.gr 

Νέα επεισόδια με μετανάστες καταγράφηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Άνδρες του Λιμενικού Σώματος και της αστυνομίας έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και συνεχείς επεμβάσεις για να αντιμετωπίσουν το εξεγερμένο πλήθος. Στις 8.00 το πρωί αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή η κατάληψη του Blue Star 1 από περίπου 1.000 Αφγανούς, που αποπειράθηκαν να εισβάλουν στο πλοίο φωνάζοντας «Αθήνα - Αθήνα». 
naftemporiki.gr 

Μέτρα στο «και 5΄» για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος λαμβάνει η υπηρεσιακή κυβέρνηση, επιχειρώντας να επιλύσει τα τεράστια προβλήματα που προκάλεσε η πολύμηνη ολιγωρία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Την ίδια ώρα, η Κουμουνδούρου, αντί αυτοκριτικής, αφήνει αιχμές κατά της υπηρεσιακής κυβέρνησης, υποστηρίζοντας πως τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες αποτελούν συνέχεια και υλοποίηση δικών της αποφάσεων.
kathimerini.gr 

Την παγκόσμια συγκίνηση εξακολουθεί να προκαλεί η φωτογραφία του Αϊλάν Κούρντι, του μικρού αγοριού που πνίγηκε στη Μεσόγειο και η σορός του ξεβράστηκε σε μια παραλία της Τουρκίας.
Σχετικές αναρτήσεις:
Η ανθρωπιά ξεβράστηκε στην ακρογιαλιά
DW: Μια φωτογραφία που μας σφίγγει την καρδιά 

Υπέρ της ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους της Ελλάδας τάχθηκε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ουίλιαμ Μάρεϊ, ενώ και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού δήλωσε στο CNBC «αισιόδοξος» για την επίτευξη συμφωνίας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. 
naftemporiki.gr 

Μάριο Ντράγκι: Η πιστή εφαρμογή του προγράμματος αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για την ΕΚΤ ώστε να προχωρήσει, υπό όρους, σε ενίσχυση της ρευστότητας προς την Ελλάδα, δήλωσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ. Επίσης, ανέφερε ότι οι ελληνικές καταθέσεις δεν θα «κουρευτούν».
kathimerini.gr

Κατά 600 εκατ. ευρώ μείωσε χθες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) το ανώτατο όριο έκτακτης χρηματοδότησης (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες. Το ανώτατο διαθέσιμο όριο για τις ελληνικές τράπεζες μειώθηκε στα 89,1 δισ. ευρώ από 89,7 δισ. που είχε παραμείνει από τις 18 Αυγούστου. Μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τους πιστωτές, το «μαξιλάρι» ρευστότητας των τραπεζών αυξήθηκε κατά περίπου 800 εκατ. ευρώ. Η βελτίωση της ρευστότητας οφείλεται κυρίως σε εισροές από τον τουρισμό, σε καταθέσεις μισθοδοσίας και σε πληρωμές λογαριασμών από καταναλωτές.
kathimerini.gr 

Ρουμανία: Τη μείωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες και τη διαμόρφωσή του στο 20% από την 1η Ιανουαρίου 2016, προβλέπει ο νέος Φορολογικός Κώδικας που εγκρίθηκε από τη ρουμανική Βουλή. Προβλέπεται, επίσης, περαιτέρω μείωση στο 19% από την 1η Ιανουαρίου 2007. Ο νέος φορολογικός κώδικας εκτιμάται πως θα δώσει ώθηση στον ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
capital.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου