20 Ιανουαρίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 20.1.2016


(upd) Οριστικά άκυρη η απόφαση Π. Σκουρλέτη για τις Σκουριές. Δημοσιεύτηκε η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία έκρινε ότι είναι άκυρη η απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη, που εκδόθηκε στα τέλη του περασμένου Αυγούστου και με την οποία ουσιαστικά σταμάτησε μέρος των εργασιών της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές Χαλκιδικής.


ΤΑΙΠΕΔ: Προσφορά 368,5 εκατ. από την Cosco για το 67% του ΟΛΠ. Τίμημα 22 ευρώ ανά μετοχή, ήτοι 368,5 εκατ. ευρώ για το 67% του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς προσφέρει στη βελτιωτική δεσμευτική προσφορά της η Cosco, την οποία έκανε αποδεκτή το ΤΑΙΠΕΔ. Η συνολική αξία της συμφωνίας ανέρχεται σε 1,5 δισ. ευρώ και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ανωτέρω προσφορά, υποχρεωτικές επενδύσεις ύψους 350 εκατ. ευρώ την επόμενη δεκαετία και τα αναμενόμενα έσοδα από τη Σύμβαση Παραχώρησης αναμενόμενου συνολικού ύψους 410 εκατ. ευρώ.
 
Οικονομία, προσφυγικό και ενέργεια στη συνάντηση Τσίπρα - Μπάιντεν. Με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, συναντήθηκε ο Αλ. Τσίπρας στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος υπογράμμισε τη σημασία της σταθερότητας στην Ελλάδα για την ευρύτερη σταθερότητα στην Ευρώπη.

Δυσπιστία στις αγορές πριν από το Νταβός. Την ώρα που αρχίζει σε τεχνικό επίπεδο στην Αθήνα η αξιολόγηση, και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει στο Νταβός για να συμμετάσχει στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, όπου θα έχει και κρίσιμη συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί για τις εξελίξεις.

Στους δρόμους οι αγρότες Κλιμακώνουν από σήμερα, Τετάρτη τις κινητοποιήσεις τους γεωργοί και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι αντιδρούν στα προωθούμενα μέτρα στο φορολογικό και ασφαλιστικό, με μπλόκα σε κομβικά σημεία της εθνικής και Εγνατίας οδού και ισχυρή παρουσία σε λιμάνια και τελωνεία. Επεισόδια σημειώθηκαν στην Κομοτηνή όταν αγρότες που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο σημείο επιχείρησαν να συναντήσουν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου.

Νέος διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς ο Σταύρος Λεκκάκος. Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Τράπεζα Πειραιώς αναλαμβάνει ο Σταύρος Λεκκάκος, σε συνέχεια της παραίτησης του Ανθιμου Θωμόπουλου.

Ο Γιώργος Πιτσιλής νέος Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων. Εκδόθηκε η σχετική Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για την τοποθέτηση του δικηγόρου Γιώργου Πιτσιλή στη θέση του νέου Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

Μειωμένες οι νέες αντικειμενικές αξίες. Μειώσεις από 5 μέχρι 19% περιλαμβάνει η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για τις νέες αντικειμενικές αξίες.

«Οχι» κομμάτων στην πρόταση για ΕΣΡ. Κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν στήριξε στη διάσκεψη των προέδρων την πρόταση της πλειοψηφίας. Προς νομοθετική ρύθμιση για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκαλύπτει στον Σκάι το Plan «Χ» και όχι μόνο... Την κωδική ονομασία plan «Χ» έφερε το σχέδιο που είχε εκπονήσει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, κατ' εντολήν του πρωθυπουργού, και προέβλεπε την αναδιάρθωση των ομολόγων που είχε στην κατοχή της η ΕΚΤ και την ενεργοποίηση ενός παράλληλου συστήματος πληρωμών, όπως αποκάλυψε στην εκπομπή «Ιστορίες», του ΣΚΑΪ.

Στα χαμηλά 44 μηνών το Χρηματιστήριο της Αθήνα. Mε απώλειες 5,70%, στις 526,44 μονάδες, έκλεισε σήμερα Τετάρτη ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2012, παραμένοντας "όμηρος" τόσο της εσωτερικής αβεβαιότητας όσο και του παγκόσμιου sell off, το οποίο έπληξε τις αγορές.

Αγωνία Γιούνκερ για το Σένγκεν Με ασυνήθιστη ένταση και συναισθηματική φόρτιση, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ προειδοποιεί για επικείμενη κατάρρευση της ζώνης Σένγκεν, αν δεν βρεθεί λύση στην προσφυγική κρίση.

21 νεκροί από εισβολή Ταλιμπάν σε πανεπιστήμιο στο Πακιστάν Σε 21 ανήλθαν οι νεκροί από την επίθεση ομάδας μαχητών σε ένα πανεπιστήμιο στο βορειοδυτικό Πακιστάν, σύμφωνα με υπεύθυνο της αστυνομίας, ο οποίος πρόσθεσε ότι τελείωσε η επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας. Δεν διευκρίνισε όμως αν μεταξύ των 21 νεκρών βρίσκονται και οι 4 δράστες της επίθεσης, τους οποίους σκότωσε ο στρατός, όπως είχε ανακοινώσει ο ίδιος νωρίτερα.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου