24 Ιανουαρίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 24.1.2016

(upd) Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών ενόψει της συνάντησης με Τσίπρα. Σε μετρημένη κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους εναντίον των προτάσεων της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό
προχωρούν από σήμερα Κυριακή οι αγρότες, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου στα Τέμπη, όπου έλαβαν μέρος εκπρόσωποι από 30 μπλόκα. Μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού ότι είναι διατεθειμένος να συνομιλήσει προσωπικά μαζί τους, οι αγρότες θα κλείνουν τους εθνικές οδούς για δύο δίωρα κάθε μέρα. 

Σφοδρή επίθεση Τσίπρα στη Νέα Δημοκρατία. Ο αγώνας για την αλλαγή δεν είναι θεωρίες σε βιβλία, αλλά καθημερινή πράξη, τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην αποψινή του ομιλία στην κεντρική εκδήλωση στο Τάε Κβο Ντο,με προμετωπίδα το σύνθημα: «Ένας χρόνος Αριστερά, Ένας χρόνος μάχη. Προχωράμε». 

Τσίπρας: Είτε μεταρρύθμιση, είτε κατάρρευση του ασφαλιστικού. Το ασφαλιστικό σύστημα είτε θα μεταρρυθμιστεί είτε θα καταρρεύσει, προειδοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας, με το βλέμμα και στις αγροτικές κινητοποιήσεις, στην ομιλία του στην πανηγυρική εκδήλωση επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 1 χρόνου από την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Δύο αποστολές για τύπωμα νομίσματος με απόφαση Τσίπρα.Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», Αλέξης Τσίπρας είχε συστήσει μυστική ομάδα ειδικών αποστολών η οποία αναζητούσε οικονομική στήριξη από τη Μόσχα, ομάδα που ανέλαβε επαφές με εταιρείες σε δύο διαφορετικές ηπείρους για την έκδοση νέου νομίσματος. Όπως δείχνει το δημοσίευμα, πριν το δημοψήφισμα η κυβέρνηση επεξεργαζόταν διάφορες σκέψεις και ιδέες για Σχέδιο Β.

Σταϊνμάγερ: Ψευδολύση η αποπομπή της Ελλάδας από τη Ζώνη Σένγκεν. "Ψευδολύση" χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ την πρόταση της υπουργού Εσωτερικών της Αυστρίας να αποπεμφθεί η Ελλάδα από τη Ζώνη Σένγκεν εάν η Αθήνα "δεν κάνει επιτέλους περισσότερα για τη διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της". 

Δημοσκόπηση: Μικρό προβάδισμα, αλλά μεγάλη διαφορά στην παράσταση νίκης, καταγράφει η ΝΔ, σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ καταγράφει 20,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,5%, η ΧΑ 5,8%, το ΚΚΕ 5,3%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ) 4,1%, οι ΑΝΕΛ 2,9%, η ΕΚΕ 2,4%, το Ποτάμι 2,1%, η ΛΑΕ 1,7% (άλλα κόμματα 2,7%). Η ΝΔ προηγείται στην παράσταση νίκης σχεδόν με 19 ποσοστιαίες μονάδες, δηλαδή με 48,9%, έναντι 30% του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ειδική γραμματεία για τα κόκκινα δάνεια συστήνει η κυβέρνηση. Η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους θα συμβουλεύει τους «κόκκινους» και μη δανειολήπτες για θέματα διαχείρισης οφειλών τους προς τις τράπεζες και θα έχει το συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων. Ακόμη, θα συσταθούν 30 Κέντρα Ενημέρωσης -Υποστήριξης Δανειοληπτών.

Εκτάκτως στην Αθήνα οι επικεφαλής τριών από τα μεγαλύτερα funds στον κόσμο. Στην Αθήνα θα βρεθούν εκτάκτως αυτή την εβδομάδα ταυτόχρονα οι επικεφαλής τριών εκ των μεγαλύτερων επενδυτικών ταμείων (funds) παγκοσμίως, οι Πρεμ Γουάτσα, Γουίλμπορν Ρος και Τζον Πόλσον, μετά από άτυπο συντονισμό από τον πρώτο. Ο λόγος της παρουσίας τους θα είναι κυρίως να ενισχύσουν την εικόνα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού. 

Η Γερμανία αυξάνει 40% τη βοήθεια που δίνει στην Τουρκία για το προσφυγικό. «Θα επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με την Τουρκία και θα αυξήσουμε το ποσό της βοήθειας από τα 36 στα 50 εκατομμύρια ευρώ», δηλώνει στην «Bild am Sonntag» ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτυξιακής Βοήθειας, Γκερντ Μίλερ.

Παρέλυσαν Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη από τη χιονοθύελλα - 19 νεκροί. Στο έλεος της χιονοθύελλας Τζόνας έχουν βρεθεί η Νέα Υόρκη και άλλες εννέα πολιτείες. Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 200.000 έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Νέα κυβέρνηση στην Κροατία
Δύο μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές στην Κροατία, το κοινοβούλιο του Ζάγκρεμπ επικύρωσε τον διορισμό του οικονομολόγου Τίχομιρ Ορεσκόβιτς στη θέση του προέδρου της κροατικής κυβέρνησης, την οποία στηρίζει ο συνασπισμός ανάμεσα στο συντηρητικό κόμμα Κροατική Δημοκρατική Ένωση (HDZ) και το νέο κόμμα Most (Γέφυρα) του Μπόζο Πετρόφ. Η νέα κυβέρνηση απέσπασε 83 από τις 151 ψήφους των κροατών βουλευτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου