26 Ιανουαρίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 26.1.2016

Η πρώτη μετωπική στη Βουλή. Την πρώτη εκ του σύνεγγυς δημόσια αντιπαράθεση θα έχουν σήμερα στη Βουλή, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το ασφαλιστικό που ζήτησε η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Οι αγρότες επιμένουν στη σκληρή γραμμή τους και ζητούν απόσυρση του ν/σ για να δούν τον Τσίπρα. 
Στα μπλόκα χιλιάδες τρακτέρ. Δηλώνουν ότι δεν θα δεχτούν να συζητήσουν με τον Πρωθυπουργό αν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό. Αρχίζει στη Νίκαια της Λάρισας η συνεδρίαση 28 αγροτικών μπλόκων.  Εισηγήσεις για επ' αόριστον αποκλεισμό.

FT: Χρέος με... πρόσφυγες να ανταλλάξει η Ελλάδα! Προσφυγικό και δημόσιο χρέος της Ελλάδας μπορούν να συνδυαστούν. Η Γερμανία να συμφωνήσει σε μεγάλη διαγραφή του ελληνικού χρέους, με αντάλλαγμα να σφραγίσει η Ελλάδα τα βόρεια σύνορά της διακόπτοντας έτσι τη ροή μεταναστών προς στη βόρεια Ευρώπη. Αυτά προτείνει ο Gideon Rachman σε άρθρο του στους Financial Times.


Politico: Την παραμονή προσφύγων σε ελληνικό έδαφος υποστηρίζει ο Γιουνκέρ. Τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την ΠΓΔΜ έναντι της Ελλάδας στο θέμα του προσφυγικού εκφράζει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ο οποίος υποστηρίζει ότι οι πρόσφυγες θα πρέπει να παραμείνουν στην Ελλάδα παρά να καταφύγουν στη Γερμανία. 

Στην Αθήνα το «μπαλάκι» του Σένγκεν. Η ΕΕ εντείνει τις πιέσεις προς την Ελλάδα για την προστασία των εξωτερικών συνόρων, εκτιμά η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine (FAZ). Ανοιχτή πλέον η απειλή εξόδου της Ελλάδας από το Σένγκεν. 

Mουζάλας στον ΣΚΑΪ: Τέθηκε θέμα στρατοπέδου 400.000 μεταναστών στην Αθήνα. Θέμα δημιουργίας στρατοπέδου 300 με 400.000 μεταναστών στην Αθήνα έθεσε ο βέλγος υπουργός Εσωτερικών τη Δευτέρα στη Σύνοδο για το μεταναστευτικό στην Ολλανδία αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Μουζάλας, την ώρα που νέο δημοσίευμα των Financial Times κάνει λόγο για «ανταλλαγή χρέους» με πρόσφυγες.

Δεσμέυθηκαν οι περιουσίες 24 καταθετών της λίστας Μπόγιαρνς.Σε άμεση δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων, ακινήτων λογαριασμών, αξιόγραφων και λοιπά, προχώρησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς για 24 καταθέτες της πρόσφατης λίστας που εστάλη από το κρατίδιο Ρηνανίας- Βεσφαλίας, γνωστότερη ως « λίστα Μπόγιαρνς».

Παράταση για τα αυθαίρετα μέχρι τις 2 Οκτωβρίου. Οκτάμηνη παράταση στη ρύθμιση για τα αυθαίρετα, έως τις 2 Οκτωβρίου 2016 θα δώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Βενιάμης: «Η ελληνόκτητη ναυτιλία έχει στοχοποιηθεί από ξένους ανταγωνιστές». «Η ελληνόκτητη ναυτιλία έχει στοχοποιηθεί από ξένους ανταγωνιστές», τόνισε ο Πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης, μιλώντας στο πλαίσιο forum για την ποντοπόρο ναυτιλία. 


Λαβρόφ: Η ρωσική επέμβαση ανέτρεψε την κατάσταση στη Συρία. Η στρατιωτική επέμβαση που διεξάγεται από τα τέλη του Σεπτεμβρίου στη Συρία επέτρεψε «την ανατροπή της κατάστασης», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ. 

Ιρανικές «μπίζνες» στην Ιταλία 
Οικονομικές συμφωνίες που αγγίζουν τα 17 δις ευρώ υπεγράφησαν κατά την επίσκεψη του ιρανού προέδρου Ροχανί στην Ιταλία. Δέσμευση συνεργασίας κατά της ισλαμιστικής τρομοκρατίας - στο περιθώριο τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μετάβαση στο άρθρο 

Η κοινωνική ανισότητα γίνεται όλο και μεγαλύτερη στη Γερμανία. Τα περιουσιακά στοιχεία κατανέμονται στη Γερμανία όλο και πιο άνισα. Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο κοινωνικών υποθέσεων, το 2013 το 10% των νοικοκυριών κατείχε περισσότερο από το 51,9% της καθαρής περιουσίας. 

Κίνα: Σκέψεις για επιβολή capital controls στα συναλλαγματικά της αποθέματα. Σκέψεις για capital controls στα συναλλαγματικά της αποθέματα φέρεται να κάνει η Κίνα, καθώς έχουν μειωθεί περίπου κατά 700 δισ. δολ. φτάνοντας στα 3,3 τρισ. δολ. συμπεριλαμβανομένης της πτώσης ρεκόρ κατά 108 δισ. δολ. το Δεκέμβριο. Αναταραχές στις διεθνείς αγορές και κυρίως τις ασιατικές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου