29 Ιανουαρίου 2016

Μπαλαούρας: Οργανώσεις όπως η 17Ν είχαν ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου...

Εντονότατες αντιδράσεις προκαλεί ήδη η δήλωση του Μάκη Μπαλαούρα ότι «οργανώσεις όπως η 17 Νοέμβρη είχαν ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου το οποίο όμως ήταν λαθεμένο».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε τις επίμαχες δηλώσεις στο Βήμα FM

κληθείς να σχολιάσει το κατέβασμα της βασισμένης στο βιβλίο του Σάββα Ξηρού παράστασης του Εθνικού Θεάτρου «η ισορροπία του Nash».

«Οι οργανώσεις αυτές, όπως η 17Ν, είχαν ένα λαθεμένο ιδεώδες, αλλά ένα ιδεώδες που ήταν υπέρ του ανθρώπου. Γενικά σας λέω, ένα λαθεμένο (ιδεώδες), σας το ‘πα, δεν υποστηρίζω τίποτα απ’ αυτά. Απλώς είχαν μία αντίληψη μιας κοινωνίας με τελείως διαφορετική… Μιας καλής κοινωνίας, εν πάση περιπτώσει, και οι κακοί έπρεπε να τιμωρηθούν» σημείωσε ο κ. Μπαλαούρας.

«Τα μέλη της 17Ν είχανε μια διαφορετική αντίληψη. Αυτές οι οργανώσεις μιλούσανε για κάποια συγκεκριμένα άτομα για να δημιουργήσουν μια αναταραχή, να ξεσηκωθεί ο λαός να πάρουν την εξουσία...» επιχείρησε να εξηγήσει.

«Τα μέλη της 17 Νοέμβρη είχαν ας πούμε αντίληψη μιας κοινωνίας εντελώς διαφορετικής, μιας καλής κοινωνίας εν πάση περιπτώσει και οι κακοί έπρεπε να τιμωρηθούν» σχολίασε ακόμη…

Όταν ρωτήθηκε αν δικαιολογούνται οι «στοχευμένες» δολοφονίες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε «αλίμονο, οτιδήποτε και να 'ναι δεν μπορείς να σκοτώσεις. Δεν είμαστε υπέρ της εις θάνατον καταδίκης και εκτέλεσης».

Όσον αφορά το αν «υπάρχει καλή και κακή τρομοκρατία» ο κ. Μπαλαούρας απάντησε «όχι».

Πηγή: www.skai.gr


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου