26 Ιανουαρίου 2016

Blueground: Κάνει το σπίτι σας ξενοδοχείο!

«Τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Νότια Ευρώπη, γενικότερα, ένας πολύ µεγάλος αριθµός ακινήτων, αθροιστικά τεράστιας αξίας, ανήκουν σε ιδιώτες, αλλά για διάφορους λόγους µένουν ανεκµετάλλευτα. Με τις κατάλληλες παρεµβάσεις αυτά µπορούν να µετατραπούν σε καταλύµατα υψηλής ποιότητας - τόσο σε υποδοµές όσο και σε υπηρεσίες» αναφέρει ο Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, γενικός διευθυντής και µέλος της ιδρυτικής οµάδας της Blueground. 

Blueground είναι ένα πυριγενές πέτρωµα, που υπάρχει κυρίως σε περιοχές της Αφρικής και της Σιβηρίας και περιέχει διαµάντια. Αυτά κατ’ αρχάς εντοπίζονται και έπειτα γίνεται η εξόρυξη και η επεξεργασία τους, ώστε να πάρουν την τελική µορφή τους, να αποκτήσουν αξία. Και τι σχέση μπορεί να έχει ένα πέτρωµα µε µια ελληνική start-up που δραστηριοποιείται στη διαχείριση, την προώθηση και την τουριστική, κυρίως, αξιοποίηση ακινήτων; «Για τον Ελληνα, παραδοσιακά, το ακίνητό του είναι κάτι πολύτιµο, είτε πρόκειται για δυάρι είτε για έπαυλη. Και όπως γίνεται στην εξόρυξη διαµαντιών, η blueground είναι ο έµπιστος συνεργάτης που θα συµβάλει στην ανάδειξη της πραγµατικής αξίας ενός ακινήτου. Πέρα από αυτό, όµως, η λέξη “ground” υποδηλώνει τη σχέση µας µε το real estate και το “blue”, ως χρώµα, παραπέµπει στην Ελλάδα», εξηγεί ο Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου.

Βάση στην οποία στηρίχτηκε η start-up επιχείρησή τους ήταν η λογική µε την οποία λειτουργούν δίκτυα ενοικίασης κατοικιών, όπως το πολύ επιτυχηµένο αµερικανικό Airbnb ή τα homeaway, housetrip κ.ά. «Αλλά δεν µείναµε σ’ αυτό. ∆εν δηµιουργήσαµε απλώς µία ακόµη πλατφόρµα όπου µπορεί κανείς να ανεβάσει φωτογραφίες του σπιτιού του για να το νοικιάσει».

Η blueground, προωθεί το σπίτι όποιου ενδιαφέρεται να ενταχθεί στο δίκτυό της σε όλες τις κατηγορίες επισκεπτών: ταξιδιώτες, εταιρικούς πελάτες, ιδιώτες. Πώς το κάνει αυτό; Είτε τα µισθώνει για µεγάλο χρονικό διάστηµα (τα επιπλώνει, τα εξοπλίζει, κάνει τις απαραίτητες αλλαγές και τα νοικιάζει µε τη σειρά της) είτε τα διαχειρίζεται µε ποσοστό: 12% των εσόδων αν αναλάβει µόνο την προώθηση και 18% αν αναλάβει την προώθηση και τη διαχείριση. «Ετσι, οι ιδιοκτήτες αυξάνουν το εισόδηµά τους, εξοικονοµούν χρόνο αλλά και νιώθουν υπερήφανοι που το σπίτι τους αξιοποιείται µε αυτόν τον τρόπο», τονίζει ο Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου. Λογικό ακούγεται, αν σκεφτεί κανείς τα... φέσια που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια πολλοί ιδιοκτήτες από τους νοικάρηδές τους! 

Info: Κοραή 7Γ, Κηφισιά, τηλέφωνο. 210-8983651
theblueground.com

Πηγή: Στοιχεία από 
www.kathimerini.gr 

Σχετική ανάρτηση:
Το Αφηρημένο Blog: Τα σπίτια της Airbnb που προτιμούν οι χρήστες της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου