30 Ιανουαρίου 2016

Oι 20 πιο ρομαντικές πόλεις του κόσμου

Μια κατάταξη για τις 20 πιο ρομαντικές πόλεις του κόσμου που επιχείρησε να δώσει το αμερικανικό περιοδικό «Travel + Leisure», με βάση τις προτιμήσεις των αναγνωστών του. 

Σύμφωνα με το περιοδικό, την πρωτιά στη σχετική λίστα κατακτά η Βενετία στην Ιταλία
(φωτογραφία επάνω αριστερά), με τους αναγνώστες του περιοδικού να εξηγούν ότι από τον σταθμό του τρένου μέχρι και τις γόνδολες, η πόλη κυριεύεται από ρομαντισμό.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Παρίσι. Το περιοδικό κάνει ιδιαίτερη μνεία σε σημαντικά μνημεία της «Πόλης του Φωτός», ενώ στέκεται στα γαλλικά κρασιά που θα μπορούσαν να «απογειώσουν» μία ρομαντική βραδιά.

Ακολουθεί στην τρίτη θέση το Κάρμελ της Καλιφόρνιας, με το περιοδικό να κάνει λόγο για το πιο ρομαντικό μέρος στις ΗΠΑ, λόγω των γραφικών αγροτικών καλυβών, των παρθένων παραλιών αλλά και της ιδιαίτερης διαδρομής που ακολουθεί κανείς μέχρι να φτάσει στην πόλη, μέσα από αμπελώνες και πάνω από απόκρημνα βράχια.

Την πρώτη πεντάδα, συμπληρώνουν δύο ακόμη ιταλικές πόλεις, η Φλωρεντία και η Ρώμη, χάρη κυρίως στα έργα τέχνης που τις κοσμούν.

Αναλυτικά, οι 20 πιο ρομαντικές πόλεις, σύμφωνα με το «Travel + Leisure», είναι οι εξής:

Βενετία, Ιταλία
Παρίσι, Γαλλία
Κάρμελ, Καλιφόρνια, ΗΠΑ
Φλωρεντία, Ιταλία
Ρώμη Ιταλία
Χονολουλού, Χαβάη
Τσάρλεστον, Νότια Καρολίνα, ΗΠΑ
Μπριζ, Βέλγιο
Κεμπέκ, Καναδάς
Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια, ΗΠΑ
Σάντα Μπάρμπαρα, Καλιφόρνια, ΗΠΑ
Βικτώρια Βρετανικής Κολομβίας, Καναδάς
Βαρκελώνη, Ισπανία
Σιένα, Ιταλία
Μόντε Κάρλο, Μονακό
Σεβίλλη, Ισπανία
Σαβάννα, Τζώρτζια, ΗΠΑ
Σάλτσμπουργκ, Αυστρία
Αιξ-αν-Προβάνς, Γαλλία
Λουκέρνη, Ελβετία (φωτογραφία κάτω) Στις περισσότερες από τις πόλεις της λίστας κυριαρχούν το νερό, η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και τα ποιοτικά εστιατόρια και μπαρ. Στην εικοσάδα, κυριαρχούν πόλεις από την Ιταλία, την Ισπανία, αλλά και τις ΗΠΑ. Όμως πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η πλειονότητα των αναγνωστών του περιοδικού να είναι Αμερικανοί. 

Πηγή: www.naftemporiki.gr 29.01.2016 
Φωτογραφίες: Takis Ant


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου