19 Ιανουαρίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 19.1.2016


(upd) Πρ. Παυλόπουλος στη Γερμανία: Λύσεις με ευρωπαϊκή λογική. Δύο ήταν τα κεντρικά θέματα της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στη Γερμανία,
σε όλες του τις συνομιλίες: το προσφυγικό και το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους.


Συζήτηση εφ' όλης της ύλης μεταξύ Τσίπρα - Μητσοτάκη. Να επικεντρωθεί ο πολιτικός διάλογος ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση στα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την πορεία της χώρας και να σταματήσει η μικροπολιτική αντιπαράθεση για θέματα όπως οι αλληλοκατηγορίες για διορισμούς και πελατειακό κράτος, ζήτησε ο πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας από τον πρόεδρο της Ν.Δ., κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στη μεταξύ τoυς συνάντηση, νωρίτερα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σταδιακή αύξηση των εισφορών ελευθέρων επαγγελματιών. Σταδιακή αύξηση των εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες, έως το 2019, μελετά πλέον η κυβέρνηση, λόγω των αντιδράσεων. Επίσης εξετάζεται να ισχύσουν χαμηλές εισφορές για τους νέους επαγγελματίες. (από kathimerini.gr).

Τάσος Γιαννίτσης: Δώδεκα σημεία για μια νέα Κοινωνική Συμφωνία στο Ασφαλιστικό «Για να υπάρξει μια σταθερή λύση στο ασφαλιστικό χρειάζεται μια νέα Κοινωνική Συμφωνία, που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς συλλογική αναγνώριση λαθών, συλλογική αντίληψη για τις νέες επιλογές και, πάντως, με ορίζοντα όχι τα δύο ή τρία χρόνια, αλλά ένα σημαντικά μεγαλύτερο βάθος χρόνου» τονίζει ο Τάσος Γιαννίτσης.

Σύγκρουση για τους διορισμούς ημετέρων. Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις περιπτώσεις στην εκπαίδευση και στις διοικήσεις των νοσοκομείων και των τραπεζών, υπογράμμισε στην «Κ» ότι αυτή η πρακτική θα επηρεάσει και την επικείμενη αξιολόγηση.

Φωτήλας: Το Ποτάμι να συμπορευτεί με τη Ν.Δ. του Κυρ. Μητσοτάκη. Τη θέση ότι το Ποτάμι θα πρέπει να συμπορευτεί με τη Ν.Δ του Κυριάκου Μητσοτάκη εξέφρασε o βουλευτής Αχαΐας Ιάσονας Φωτήλας, μιλώντας το πρωί της Τρίτης σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ελλάδα και Πολωνία παραβιάζουν τις αρχές του κράτους δικαίου  Παρά τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπιζει η Ε.Ε., "ο πιο πρόσφατος λόγος ανησυχίας της είναι ότι η κυβέρνηση της Πολωνίας και της Ελλάδας ενδέχεται να παραβιάζουν τις αρχές του κράτους δικαίου" σημειώνει ο HUGO DIXON / REUTERS BREAKINGVIEWS σε ανάλυσή του που δημοσιεύει η Καθημερινή. Σχετικά με την Ελλάδα αναφέρεται κυρίως στην περίπτωση της πίεσης για παραίτηση του διευθύνοντα σύμβουλου της Τράπεζας Πειραιώς κ. Ανθιμου Θωμόπουλου.

Παγκόσμιο ρεκόρ απαξίωσης για τα ελληνικά ακίνητα. Αυτό προκύπτει από την έρευνα της PricewaterhouseCoopers (PwC) για τις τάσεις των ευρωπαϊκών ακινήτων το 2016 με την Αθήνα να εμφανίζει επιδόσεις και προοπτικές εμπόλεμης ζώνης. Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόκειται για την μοναδική από τις 28 ευρωπαϊκές πόλεις που σε διάστημα ενός χρόνου διολίσθησε κατά 22 θέσεις στην πανευρωπαϊκή κατάταξη της PwC.

EE: Μερική κατάργηση της συμφωνίας του Δουβλίνου. Οι Βρυξέλλες πρόκειται να καταργήσουν μερικώς τη συμφωνία του Δουβλίνου αφαιρώντας τον κανόνα που καθιστά την χώρα εισόδου αυτομάτως υπεύθυνη για τη χορήγηση ασύλου, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Financial Times επικαλούμενο καλώς πληροφορημένες πηγές.

Ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μεγαλύτερων ιταλικών τραπεζών. Ανεστάλη η διαπραγμάτευση τριών ιταλικών τραπεζών μετά από σοβαρή αναταραχή των τραπεζικών δεικτών, την οποία προκάλεσαν οι έρευνες της ΕΚΤ για τα bad loans. Η Banca Monte dei Paschi di Siena SpA,η Intesa Sanpaolo SpA, η UBI Banca, αλλά και άλλες ιταλικές τράπεζες σταμάτησαν τη διαπραγμάτευσή τους στον ιταλικό FTSE MIB.

Οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την παγκόσμια ανάπτυξη για το 2016-2017. Αναθεωρημένες προς τα κάτω κατά 0,2% τόσο για το 2016 όσο και για το 2017, συγκριτικά με τις προβλέψεις του Οκτωβρίου του 2015 (WEO), είναι οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την παγκόσμια ανάπτυξη. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΔΝΤ, η παγκόσμια ανάπτυξη υπολογίζεται στο 3,4% και 3,6% για το 2016 και το 2017 αντίστοιχα αντί του 3,1% για το 2015.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου