31 Ιανουαρίου 2016

Οι 10 ακριβότερες τηλεοπτικές σειρές του κόσμου


Τα 100 εκ. ευρώ κόστος για μια κινηματογραφική ταινία τείνουν να θεωρούνται αναμενόμενα. Όμως και οι τηλεοπτικές σειρές γίνονται όλο και ακριβότερες. Διαβάστε παρακάτω για ποιες ξοδεύτηκαν τα περισσότερα.

10: Terra Novaαποκτήστε το

Ταξίδια στο χρόνο, δεινόσαυροι και κάθε είδους δράση. Ο παραγωγός Steven Spielberg επένδυσε σε πολλά ειδικά εφέ και ένα σετ στην Αυστραλία κατασκευασμένο αποκλειστικά για τη σειρά. Το δίωρο δοκιμαστικό επεισόδιο κόστισε στο FOX περίπου 14 εκ. δολάρια, ενώ τα υπόλοιπα δώδεκα επεισόδια περίπου 4 εκ. Παρόλα αυτά η σειρά δεν κατάφερε να κερδίσει πολλούς θαυμαστές και έτσι διακόπηκε μετά από την πρώτη σεζόν.



Για τη σειρά Deadwood, το HBO δε λυπήθηκε κανένα κόστος: Αντί για ένα απλό σετ με διαφορετικά φόντα, το HBO έφτιαξε ένα ολόκληρο χωριό σε στυλ άγριας δύσης. Αν συνυπολογίσει κανείς αυτό το κόστος μαζί με τους μισθούς των ηθοποιών και λοιπών εργαζομένων, κάθε επεισόδιο του Deadwood κόστισε περίπου 4,5εκ. δολάρια.


8: Boardwalk Empireαποκτήστε το

Σε αντίθεση με το Deadwood, το Boardwalk Empire του HBO είχε μεγάλη επιτυχία στις ΗΠΑ. Το HBO ξόδεψε ούτε λίγο ούτε πολύ 18 εκ. δολάρια για να κατασκεύασει ένα μέρος του ιστορικού παραλιακού πεζόδρομου του Atlantic City. Όλα τα επεισόδια των πέντε σεζόν κόστισαν στο κανάλι έκαστο περίπου 5εκ. δολάρια. Επιπλέον 10 εκ. δολάρια ξοδεύτηκαν σε διαφημιστικές εκστρατείες και προώθηση.


7: Frasierαποκτήστε το

Ο Frasier είναι μια από τις πιο επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών. Ο σταθμός NBC πλήρωνε κατά μέσο όρο 5,2 εκ. δολάρια ανά επεισόδιο. Με 1,6 εκ. ανά επεισόδιο, ο πρωταγωνιστής Kelsey Grammer ήταν για μια περίοδο ο καλύτερα αμειβόμενος ηθοποιός της αμερικανικής τηλεόρασης.


6: Game of Thronesαποκτήστε το

Πολλά σκηνικά, ειδικά εφέ που κόβουν την ανάσα και καλοπληρωμένοι ηθοποιοί έκαναν το Game of Thrones μια από τις ακριβότερες τηλεοπτικές σειρές της ιστορίας. Περίπου 6εκ. δολάρια δίνει το HBO για κάθε επεισόδιο, αλλά φαίνεται να πιάνουν τόπο: Μονές τους οι πωλήσεις στο εξωτερικό, αποφέρουν στο κανάλι 2,5 εκ. δολάρια ανά επεισόδιο.


5: Camelotjetzt kaufen

Το Camelot ήταν πολλά υποσχόμενο: Οι παραγωγοί των επιτυχημένων τηλέ-σειρών The Tudors και Borgias επένδυσαν περίπου 7εκ. δολάρια για κάθε επεισόδιο. Παρά τους πρωτοκλασάτους ηθοποιούς, όπως οι Joseph Fiennes (American Horror Story) και Jamie Campbell Bower (Twilight Saga, Harry Potter), η σειρά δεν κατάφερε να επικρατήσει του ανταγωνιστή Game of Thrones. Ύστερα από μόλις μια σεζόν έπεσε η αυλαία για το ιστορικό δράμα.


4: Marco Polojetzt kaufen

Το Netflix είχε προϋπολογίσει 90 εκ. δολάρια για την πρώτη σεζόν της ιστορικής σειράς. Δεδομένου όμως ότι ήδη έχει υπογραφεί συμβόλαιο για τη δεύτερη σεζόν, φαίνεται πως οι περιπέτειες του βενετού εμπόρου άξιζαν τα έξοδα.


3: Friendsjetzt kaufen 

Ross και Rachel, Rachel και Ross – η αμφιταλαντευόμενη σχέση των δύο πρωταγωνιστών είναι γνωστή σε όλους τους φίλους της σειράς. Εκτός των δύο υπάρχουν όμως ακόμη τέσσερις πρωταγωνιστές, οι οποίοι θέλουν να πληρώνονται εξίσου καλά. Στην δέκατη και τελευταία σεζόν, καθένας τους κέρδιζε 1 εκ. δολάρια ανά επεισόδιο. Μαζί με το κόστος παραγωγής, κάθε επεισόδιο κόστιζε συνολικά 10 εκ. δολάρια.

2: Romejetzt kaufen 

Οι σειρές με ιστορικό θέμα είναι συνήθως ακριβές και το Rome κόστισε στο HBO επίσης 10 εκ. δολάρια ανά επεισόδιο. Παρά τις αμιγώς καταπληκτικές κριτικές, 7 βραβεία Emmy και πολλές υποψηφιότητες για τη χρυσή σφαίρα, η σειρά διακόπηκε μετά από δύο σεζόν.



Με αυτή την τηλεοπτική σειρά με φόντο ένα νοσοκομείο, έγινε γνωστός ο George Clooney. Ύστερα από δύο εξαιρετικές σεζόν τα ταμεία του σταθμού NBC είχαν γεμίσει. Μάλιστα για να μην του κλέψει τον Clooney ο κινηματογράφος, αύξησε τις αποδοχές του στο ποσό-ρεκόρ των 13 εκ. δολαρίων ανά επεισόδιο. Παρόλα αυτά, το 1999 ο ηθοποιός εγκατέλειψε τη σειρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου