28 Ιανουαρίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 28.1.2016

(upd) Νέο ναυάγιο ανοιχτά της Σάμου με 11 νεκρούς πρόσφυγες. Μια ακόμα τραγωδία με θύματα μικρά παιδιά σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Αιγαίο πέλαγος. Τουλάχιστον έντεκα νεκροί πρόσφυγες -τα περισσότερα παιδιά- βρέθηκαν στην θάλασσα
ανοιχτά της Σάμου τα ξημερώματα της Πέμπτης. Αγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων σύμφωνα με το ελληνικό λιμενικό. 

Τελεσίγραφο της ΕΕ στην Ελλάδα για Σένγκεν. Τρίμηνη προθεσμία έδωσε στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να υιοθετήσει μια σειρά από μέτρα προκειμένου να ελέγξει πιο αποτελεσματικά τα σύνορά της και να αποτρέψει την «έξωσή» της από τη συνθήκη του Σένγκεν.


Τα ενεργειακά στο επίκεντρο της τριμερούς Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ στη Λευκωσία. Τσίπρας, Αναστασιάδης και Νετανιάχου χαρακτήρισαν ιστορική τη συνάντηση. Η προώθηση του σχεδίου για αγωγό αερίου αλλά και το υποθαλάσσιο καλώδιο ηλεκτρικού το οποίο θα συνδέει τις τρεις χώρες βρέθηκαν στο τραπέζι της συνόδου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στη Λευκωσία. 

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες. Κατατέθηκε στη Βουλή δια του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά η τροπολογία την οποία είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών. Οπως προβλέπεται σε αυτήν η απόφαση για τον αριθμό των καναλιών που θα εκπέμπουν ανά κατηγορία θα ορίζεται αρχικά από τον αρμόδιο υπουργό, στη συνέχεια όμως θα καλείται η Βουλή να τον εγκρίνει.

Ραντεβού στην έκθεση Agrotica δίνουν την Πέμπτη οι αγρότες. Μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη οργανώνουν για την Πέμπτη οι αγρότες από όλα τα μπλόκα εν όψει των εγκαινίων της έκθεσης Agrotica το απόγευμα από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστολου. 

Αττική: Βγήκαν τα τρακτέρ και απειλούν να κλείσουν τον δρόμο προς το Ελευθέριος Βενιζέλος. Περισσότερα από 200 αγροτικά μηχανήματα έχουν παραταχθεί από το βράδυ της Τετάρτης δεξιά και αριστερά της λεωφόρου Βάρης-Κορωπίου, και στην διασταύρωσή της με την Αττική Οδό που οδηγεί στο αεροδρόμιο. Τα τρακτέρ των αγροτών από την Παιανία, τα Σπάτα, το Μαρκόπουλο, την Κερατέα και το Κορωπί αναμένεται να αυξηθούν τις επόμενες ώρες. 

«Κατεβαίνει» η παράσταση του Εθνικού «Ισορροπία του Νash». Κατεβαίνει η παράσταση του «Εθνικού Θεάτρου», «Ισορροπία του Νash», καθώς ύστερα από έντονες διαβουλεύσεις το Δ.Σ. και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου αποφάσισαν να σταματήσει η παρουσίαση των τεσσάρων παραστάσεων που απέμεναν. «Θλιβερό ότι το Εθνικό Θέατρο αντιμετώπισε απειλές», σχολιάζει ο υπουργός Πολιτισμού.

Ξανάνοιξε η ουδέτερη ζώνη Ειδομένης - ΓευγελήςΣτην περιοχή γύρω από τον καταυλισμό υπολογίζεται πως βρίσκονται περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες που περιμένουν να περάσουν τα σύνορα και να κατευθυνθούν προς τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Πανούσης: Τους προειδοποίησα για τη Σένγκεν και με είπαν άσχετο. Ιδιαίτερα αιχμηρός απέναντι στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό εμφανίστηκε με ανάρτηση του στο facebook, ο Γιάννης Πανούσης. 

Συνεχίζεται η απεργία της ΠΝΟ - δεμένα τα πλοία μέχρι το πρωί της Παρασκευής. Η ΠΝΟ ζητά την απόσυρση των προτεινόμενων αλλαγών στο ασφαλιστικό, υπογραμμίζοντας πως λόγω των ιδιαιτεροτήτων του ναυτικού επαγγέλματος δεν είναι εφαρμόσιμη μία ένταξη του ΝΑΤ στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. 

Τριγμοί στη γαλλική κυβέρνηση. Oι νέες νομοθετικές και συνταγματικές ρυθμίσεις προκαλούν κλυδωνισμούς στην γαλλική κυβέρνηση. Η υπουργός Δικαιοσύνης Κριστιάν Τομπιρά αποχωρεί και μάλλον επισπεύδει τον ανασχηματισμό που προετοίμαζε ο Φρανσουά Ολάντ.

Νιγηρία: Τουλάχιστον 13 νεκροί σε τριπλή επίθεση καμικάζι. Δεκάδες οι τραυματίες σε αγορά και σημείο ελέγχου της πόλης Τσιμπόκ.


80.000 μετανάστες σχεδιάζει να απελάσει η Σουηδία. 163.000 μετανάστες έκαναν αίτηση για άσυλο το 2015.

Ιαπωνία:Η Β.Κορέα ετοιμάζει εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς. Σε μια εβδομάδα από σήμερα Πέμπτη αναφέρει ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων.

Προς απεργία οι δημοσιογράφοι των FT
Πρώτη φορά εδώ και 30 χρόνια - Για το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου