25 Ιανουαρίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 25.1.2016

Σκληραίνουν την στάση τους οι αγρότες. Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες κατά του νέου ασφαλιστικού, ενόψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργό. Δέκα χιλιάδες τρακτέρ βρίσκονται παρατεταγμένα σε διάφορα κομβικά σημεία των εθνικών οδών, της Εγνατία οδού και των τελωνείων της χώρας, η γέφυρα του Ευήνου κλείνει το μεσημέρι επ' αόριστον, ενώ ενισχύονται τα μπλόκα στα διάφορα σημεία της χώρας. 

Αποστόλου: Οι αγρότες το 2014 και το '15 αύξησαν τα εισοδήματά τους. Σε διάλογο για το ασφαλιστικό κάλεσε τους αγρότες ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «ο αγροτικός κόσμος το 2014 και το 2015 αύξησε το εισόδημά του κατά 12,5%».

Επιμένει για έξοδο της Ελλάδας από την Σένγκεν η αυστριακή ΥΠΕΞ. Τις απειλές που είχε εκτοξεύσει την Κυριακή εναντίον της Ελλάδας για έξοδο της χώρας από τη Ζώνη Σένγκεν επαναλαμβάνει η αυστριακή υπουργός εξωτερικών, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, του συγκυβερνώντος -- με τους Σοσιαλδημοκράτες -- συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος. 

«Διορία έξι εβδομάδων, αλλιώς αποκλεισμός από τη Σένγκεν». Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Σουηδία και Δανία αναμένεται να προειδοποιήσουν την Ελλάδα ότι έχει έξι εβδομάδες για να ελέγξει τις προσφυγικές ροές από την Τουρκία, αλλιώς θα τεθεί σε καραντίνα από τη ζώνη ελεύθερης μετακίνησης προσώπων Σένγκεν, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου. 

Δεσμεύουν όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα των καταθετών της UBS. Ανά 100 θα καλούνται πλέον οι καταθέτες της λίστας Μπόργιανς ως ύποπτοι για φοροδιαφυγή. 

Ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ ΣΤΗ DW  
«Αποκαταστήσαμε το κύρος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής». Συνέντευξη του έλληνα υπ. Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στη Deutsche Welle για την απειλή της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και τον χώρο Σένγκεν, το προσφυγικό αλλά και τις ελληνογερμανικές σχέσεις.

Le Figaro: Ενα χρόνο μετά την εκλογή Τσίπρα, η Ελλάδα παραμένει εκτός λειτουργίας. Η γαλλική εφημερίδα κάνει αποτίμηση του πρώτου χρόνου διακυβέρνησης Τσίπρα στην Ελλάδα. 

Λαπαβίτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει ό,τι κατακεραύνωνε! Μύδρους κατά της κυβέρνησης εξαπολύει σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Κώστας Λαπαβίτσας δηλώνοντας ότι «η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ συνετρίβη στις διαπραγματεύσεις (...) δεν είχε εναλλακτικό σχέδιο, υπέγραψε το τρίτο Μνημόνιο κι εφαρμόζει την πολιτική που κατακεραύνωνε από το 2010 και μετά».

Κύπρος: Στις Βρυξέλλες ο Γεωργιάδης για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, ενημερώνει το απόγευμα της Δευτέρας στις Βρυξέλλες τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την πορεία της εφαρμογής του προγράμματος μεταρρύθμισης και εξυγίανσης, καθώς και για την πρόοδο της κυπριακής οικονομίας.

Νέος πρόεδρος της Πορτογαλίας ο κεντροδεξιός ντε Σόουζα, από τον πρώτο γύρο. Με την πρώτη Κυριακή εξελέγη πρόεδρος της Πορτογαλίας ο Μαρσέλου Ρεμπέλου ντε Σόουζα, από το κεντροδεξιό PSD, επιβεβαιώνοντας το προβάδισμά του στις δημοσκοπήσεις και τα exit poll. Καλείται να τηρήσει λεπτές ισορροπίες μεταξύ σοσιαλιστών και Βρυξελλών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου