29 Ιανουαρίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 29.1.2016

Ενταση στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες. Η κατάσταση οξύνθηκε σημαντικά, όταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για «χουντικό κοινοβούλιο», απευθυνόμενος προς τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά. 

Θεοχάρης: Η αλλεργία του ΣΥΡΙΖΑ στις ανεξάρτητες αρχές«Θέλετε να δημιουργήσετε κανάλια ομήρους ακυρωμένων αδειών», είπε στη Βουλή ο βουλευτής του Ποταμιού.

Στουρνάρας στους FT: Το Grexit είναι αδύνατον. Στη βιντεοσκοπημένη συνέντευξή του με τον αρθρογράφο της εφημερίδας, Μάρτιν Γουλφ, ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «αργά ή γρήγορα» θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές και η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του 2016. 

Αιματηρή συμπλοκή Ελλήνων με Γερμανούς στο Μοναστηράκι. Συμπλοκή μεταξύ ελλήνων και γερμανών σημειώθηκε στις 23.15 της Πέμπτης σε εστιατόριο που βρίσκεται στην οδό Μητροπόλεως 69 στο Μοναστηράκι. Σύμφωνα με πληροφορίες 20-25 άτομα, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, πλησίασαν τα τραπέζια όπου έτρωγαν 12 γερμανοί και τους ρώτησαν εάν είναι φασίστες. Στη συνέχεια συνεπλάκησαν με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε από την παρέα των γερμανών.

Μπαλαούρας: Οργανώσεις όπως η 17Ν είχαν ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου... Εντονότατες αντιδράσεις προκαλεί ήδη η δήλωση του Μάκη Μπαλαούρα ότι «οργανώσεις όπως η 17 Νοέμβρη είχαν ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου το οποίο όμως ήταν λαθεμένο». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε τις επίμαχες δηλώσεις στο Βήμα FM κληθείς να σχολιάσει το κατέβασμα της βασισμένης στο βιβλίο του Σάββα Ξηρού παράστασης του Εθνικού Θεάτρου «η ισορροπία του Nash».

18 ευρωβουλευτές στηρίζουν την ελληνική υποψηφιότητα για το Νόμπελ...Την υποστήριξή τους στην υποψηφιότητα των κατοίκων του Αιγαίου για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, εξέφρασαν 18 Έλληνες και ξένοι ευρωβουλευτές από 5 διαφορετικές πολιτικές ομάδες, με επιστολή που έστειλαν στη νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ. Οι ευρωβουλευτές, καλούν την Επιτροπή να εξετάσει την υποψηφιότητα, αναγνωρίζοντας το μεγαλείο της ανθρώπινης αλληλεγγύης και να τιμήσουν τους κατοίκους της περιοχής του Αιγαίου. 


Πιτέλα: Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε την Ελλάδα για τη διάσωση χιλιάδων προσφύγων. «Θα πρέπει όλοι να ευχαριστήσουμε την Ελλάδα που συνεχίζει να σώζει χιλιάδες πρόσφυγες σε καθημερινή βάση παρά τις δύσκολες οικονομικές προοπτικές της», δήλωσε ο Πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στο Euractiv. 

Τσακαλώτος: Συλλογική ευθύνη της κυβέρνησης οι χειρισμοί Βαρουφάκη. «Υπάρχει συλλογική ευθύνη της κυβέρνησης. Για τα θετικά αλλά και τα αρνητικά του πρώτου εξαμήνου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έχει τοποθετηθεί πάρα πολλές φορές ο ίδιος, ενώ το έχει διευκρινήσει και ο πρωθυπουργός», ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος.

Π. Γουάτσα: Σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα. Για «σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες της Ελλάδα» έκανε λόγο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fairfax, Πρεμ Γουάτσα, μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα την Παρασκευή. Ο κ. Γουάτσα επιβεβαίωσε τη στήριξή του στις προοπτικές της χώρας και εξέφρασε την αισιοδοξία του για τον μακροπρόθεσμο ρόλο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. 

Στα μπλόκα και οι αγρότες της Αττικής. Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από σήμερα, Παρασκευή και οι αγρότες του νομού Αττικής, την ώρα που σε ολόκληρη τη χώρα οι διαμαρτυρίες κλιμακώνονται. Το πρώτο μπλόκο, με περισσότερα από 150 τρακτέρ, έχει στηθεί στη λεωφόρο Μαρκοπούλου, την οποία οι παραγωγοί έκλεισαν συμβολικά για μια ώρα, από τις 12 έως τη μία μετά το μεσημέρι. Οι αγρότες καλούν, εκ νέου, αύριο, Σάββατο, εκπροσώπους των μπλόκων στα Τέμπη.  

Το Σάββατο στην Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών. Ερχονται το Σάββατο οι επικεφαλής των θεσμών και αρχίζουν από Δευτέρα τις επαφές τους με την κυβέρνηση, στο πλαίσιο του πρώτου ελέγχου του νέου προγράμματος.

Σαουδική Αραβία: 2 νεκροί από επίθεση σε τέμενος την ώρα της προσευχής. Δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και ακόμη επτά τραυματίστηκαν από επίθεση με βόμβα και όπλα σε σιιτικό τέμενος στην περιοχή αλ-Αχσα της ανατολικής Σαουδικής Αραβίας. Η επίθεση σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, την ώρα της προσευχής, όπως μεταδίδει πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου