30 Ιανουαρίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 30.1.2016

Επίθεση με 10 βόμβες μολότωφ στο σπίτι του Α. Φλαμπουράρη. Επίθεση με δέκα βόμβες μολότοφ εξαπέλυσαν άγνωστοι, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στο σπίτι του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, στην περιοχή των Εξαρχείων, με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά,
από την οποία υπέστησαν ζημιές δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα έξω από το σπίτι του κ. Φλαμπουράρη. Επίσης, προκλήθηκαν ζημιές στην εξωτερική πλευρά του σπιτιού. Ο υπουργός, που ήταν μέσα στο σπίτι του, δεν διέτρεξε κίνδυνο και είναι καλά στην υγεία του. 

Κλιμακώνουν οι αγρότες - Συνάντηση στα Τέμπη. 11-2 θα είναι κλειστό το Κάστρο, ενώ σε τρίωρους αποκλεισμούς θα προχωρήσουν οι αγρότες στα περισσότερα μπλόκα. αποκλεισμός των Τεμπών 3 με 9 το βράδυ. 11-2 θα είναι κλειστό το Κάστρο, ενώ σε τρίωρους αποκλεισμούς θα προχωρήσουν οι αγρότες στα περισσότερα μπλόκα. Κλειστά παραμένουν τα μπλόκα στην Νίκαια και στους κόμβους της Εγνατίας σε Κερδύλια και Χρυσούπολη Καβάλας. Παραμένει κλειστή και η Αθηνών Κορίνθου, στο ύψος του Ισθμού.

Απαγορευτικό συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας για το Σάββατο. Αντί να ληφθούν μέτρα ασφαλείας για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων μεταξύ αντιφασιστών και μελών της Χρυσής Αυγής το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής πήρε την απόφαση να απαγορέψει τις συγκεντρώσεις από τις 06.00 ως τα μεσάνυχτα.

Από Δευτέρα διαπραγμάτευση με την τρόικα για ασφαλιστικό. Ερχονται το Σάββατο οι επικεφαλής των θεσμών και αρχίζουν από Δευτέρα τις επαφές τους με την κυβέρνηση, στο πλαίσιο του πρώτου ελέγχου του νέου προγράμματος.

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν αποτελεί λύση η οικουμενική. Την εκτίμηση πως η πολιτική κατάσταση στη χώρα θα καθοριστεί από τις εξελίξεις στην οικονομία εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του σε εκδήλωση του Εconomist «The world in 2016-Gala Dinner» στην Αθήνα.

Δ. Αβραμόπουλος: Δεν τέθηκε θέμα εξόδου καμίας χώρας από τη Σένγκεν. Την ξεκάθαρη θέση πως «ούτε τέθηκε, ούτε συζητήθηκε έξοδος καμίας χώρας από τη ζώνη Σένγκεν» διατύπωσε την Παρασκευή ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, επισημαίνοντας μάλιστα πως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται καν. 

Η Gazprom ακύρωσε την έκπτωση φυσικού αερίου για την Τουρκία. Η Ρωσία κλιμακώνει τον οικονομικό «πόλεμο» στην Τουρκία, σε αντίποινα για την κατάρριψη μαχητικού αεροσκάφους της στα σύνορα με τη Συρία, όπως υποδηλώνει η χθεσινή απόφαση του ενεργειακού γίγαντα Gazprom να ακυρώσει τις εκπτώσεις στην τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου που καταβάλλουν τουρκικές εταιρείες.

Ταξιδιωτική οδηγία για Ζίκα. Προειδοποίηση προς όσους ταξιδεύουν σε περιοχές όπου ενδημεί ο ιός Ζίκα να αποφεύγουν πάση θυσία το τσίμπημα από κουνούπια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου