19 Ιανουαρίου 2016

Ο Spike Lee μποϊκοτάρει τα βραβεία Oscars

Ο έγχρωμος παραγωγός Spike Lee θα μποϊκοτάρει την τελετή των βραβείων Oscars το Φεβρουάριο, καθώς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι υποψήφιοι ηθοποιοί είναι αποκλειστικά λευκοί.

 Spike Lee Bio
“Δε μπορούμε να υποστηρίξουμε κάτι τέτοιο”, έγραψε σε μια ανάρτηση στο Instagram. Πως είναι δυνατόν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να είναι και οι 20 υποψήφιοι για την κατηγορία του καλύτερου ηθοποιού λευκοί; 40 λευκοί ηθοποιοί και κανένας μαύρος. Είμαστε μήπως τόσο κακοί ηθοποιοί;”
instagram
Spike Lee’s instagram

Ο Lee κατηγόρησε τους υπεύθυνους των στούντιο του Hollywood, πως δεν προσλαμβάνουν έγχρωμους ηθοποιούς για ρόλους που έχουν βλέψεις για Oscar. “Είναι πιο εύκολο για έναν μαύρο να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ, παρά να διοικεί ένα στούντιο”, κατέληξε ο Lee.
twitter
#OscarsSoWhite 

Η ηθοποιός Jada Pinkett Smith, σύζυγος του γνωστού ηθοποιού Will Smith, επίσης ανακοίνωσε πως θα απέχει από την εκδήλωση. “Το να ικετεύει ή να ζητά κανείς να τον αναγνωρίσουν, μειώνει την αξιοπρέπεια και τη δύναμή του και εμείς είμαστε αξιοπρεπείς και δυνατοί άνθρωποι”, είπε σε ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε στο Facebook.
facebook
Jada Pinkett Video 


Λίγο μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για Oscar, ξεκίνησε η  κριτική στα κοινωνικά δίκτυα υπό το Hashtag #OscarsSoWhite. Την απονομή των βραβείων θα παρουσιάσει στις 28 Φεβρουαρίου ένας μαύρος καλλιτέχνης, ο κωμικός Chris Rock.

Πηγή & ελληνογερμανικό άρθρο:
http://ellinogermaniko.com/2016/01/19/dominanz-weisser-schauspieler-spike-lee-boykottiert-oscar-gala/






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου