13 Νοεμβρίου 2015

Η πανεργατική απεργία της 12.11.2015 σε φωτογραφίες

Μικρή σχετικά ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες μεγάλες πόλεις στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, ενάντια στις πολιτικές λιτότητας. Αντίθετα πολύ πιο μαζική ήταν η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας.

Εργαζόμενοι και συνδικαλιστικές ηγεσίες από τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, την ΠΟΕ-ΟΤΑ, την ΟΛΜΕ και άλλες οργανώσεις και φορείς συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος, για να ακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, περίπου 6.000 άτομα συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Σημειώνεται ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ, το κυβερνητικό κόμμα, με ανακοίνωσή του είχε καλέσει τους εργαζόμενους για ...συμμετοχή (!) στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Φωτογραφίες από τις κινητοποιήσεις ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα: 




Συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας και πορεία προς τη Βουλή από το ΠΑΜΕ. Παρών και ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Η συμμετοχή, σύμφωνα με εκτιμήσεις ξεπέρασε τις 12.000. 

Φωτογραφίες από τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα:  




Λαϊκή Ενότητα, αντεξουσιαστές και εξωκοινοβουλευτική αριστερά -περίπου 5.000 άτομα- συγκεντρώθηκαν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για να ακολουθήσει η πορεία τους στο Σύνταγμα. Στην πρώτη γραμμή οι Π. Λαφαζάνης, Ζ.Κωνσταντοπούλου, Νάντια Βαλανάνη, Κ.Ήσυχος, Δ.Στρατούλης και Ραχήλ Μακρή.

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. 
Σύμφωνα με πληροφορίες επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας λίγο μετά τις 13:00. Ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε σε αστυνομικούς στο Αρχαιολογικό Μουσείο στην Πατησίων. Πετροπόλεμος από αντιεξουσιαστές στο Σύνταγμα με κρότου λάμψης απάντησαν οι αστυνομικοί. Αντιεξουσιαστές έκαψαν αυτοκίνητα και έσπασαν βιτρίνες στην πλατεία Κολοκοτρώνη. 

Φωτογραφίες από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας:








Ξεχωριστές συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη.
Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ γίνεται μπροστά στο ΕΚΘ, του ΠΑΜΕ στο Άγαλμα Βενιζέλου στην Αριστοτέλους, ενώ πρωτοβάθμια σωματεία που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, αλλά και η Λαϊκή Ενότητα συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα. 
Περίπου 10.000 άτομα συμμετέχουν στις κινητοποίησεις. 

Πάτρα: Ένταση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΕ
Ένταση στην Πάτρα μεταξύ μελών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ για τα πανό. Όπως γράφει το PatrasTimes, υπήρξε διαφωνία για το ποιο από τα δύο πανό θα προπορευτεί της πορείας. 
Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μπήκαν επικεφαλής στην πορεία στους δρόμους της αχαϊκής πρωτεύουσας. Η πορεία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12:30 χωρίς παρατράγουδα.

Φωτογραφίες από τις κινητοποιήσεις στην Πάτρα: 



Πηγές: Φωτογραφίες και στοιχεία κυρίως από www.tovima.grΟρισμένες φωτογραφίες σχετικά με τα επεισόδια και από www.kathimerini.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου