22 Οκτωβρίου 2016

Εισαγγελική έρευνα για την επιβολή των capital controls

Έρευνα -υπό απόλυτη μυστικότητα- για την επιβολή των capital controls, στις 28 Ιουνίου 2015, διενεργεί η Εισαγγελία για την τέλεση ή μη σοβαρών αδικημάτων. Ειδικότερα η «Ναυτεμπορική» αναφέρει:

"Στο εισαγγελικό «μικροσκόπιο» έχει μπει η πολύκροτη υπόθεση της επιβολής των capital controls, τον Ιούνιο του 2015, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, διερευνάται - υπό απόλυτη μυστικότητα - η τέλεση ή μη σοβαρότατων αδικημάτων.
Της συγκεκριμένης εισαγγελικής έρευνας, που έχει διαταχθεί (εδώ και μήνες) από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προηγήθηκαν δεκάδες σχετικές αναφορές πολιτών που διαμαρτύρονταν, όπως ανέφεραν, για την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία περιήλθαν λόγω της επιβολής των εν λόγω τραπεζικών περιορισμών, κατόπιν απόφασης του τότε υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη και του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο πλαίσιο της έρευνας, διερευνάται, εάν έχουν διαπραχθεί κακουργηματικού βαθμού ποινικά αδικήματα, όσο και άλλα εξίσου σοβαρά που αφορούν ακόμα και τα «πολιτειακά», ανάμεσα στα οποία και αυτό της «εσχάτης προδοσίας».
Έχουν ήδη εξεταστεί περίπου δέκα μάρτυρες, μεταξύ των οποίων πολίτες αλλά και οικονομολόγοι, προκειμένου να απαντήσουν στο ερώτημα αν οι περιορισμοί «επιβλήθηκαν εξ ανάγκης», ενώ ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός έχει ζητήσει και έχει ήδη στα χέρια του σχετικά στοιχεία (έγγραφα κλπ) από αρμόδιες αρχές.
Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που ο εισαγγελέας «πέσει» πάνω σε ευθύνες μελών των κυβέρνησης, η έρευνα θα σταματήσει και ως προς το συγκεκριμένο σκέλος θα διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή για τα περαιτέρω".

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, στις 28 Ιουνίου 2015, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε διάγγελμά του* προς τον ελληνικό λαό είχε ανακοινώσει την επιβολή των capital controls. 

Είχε προηγηθεί την προηγούμενη μέρα (Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015) η ανακοίνωση, από τον πρωθυπουργό, για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος** (για την Κυριακή 5 Ιουλίου) με ερώτημα την απόρριψη ή αποδοχή της πρότασης των "Θεσμών". 

Πηγή: www.naftemporiki.gr 

Σχετικές αναρτήσεις:
* Διάγγελμα Τσίπρα: Ευθύνες στο Eurogroup
** Δημοψήφισμα εξήγγειλε ο Τσίπρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου