24 Οκτωβρίου 2016

Στη Βραυρώνα η ετήσια Ευρωμεσογειακή Σύνοδος

Αρχίζει σήμερα στη Βραυρώνα, η ετήσια Ευρωμεσογειακή Σύνοδος, η οποία διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή και την Ελληνική Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, με βασικό αντικείμενο τις κύριες προκλήσεις για την ευρωμεσογειακή περιοχή.
Την έναρξη της συνόδου, στο ξενοδοχείο "Mare Nostrum", θα κηρύξει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με χαιρετισμό που θα απευθύνει, στις 10 το πρωί. 

Η Σύνοδος αποσκοπεί στην προώθηση της κατανόησης ζητημάτων που επηρεάζουν την κοινωνία των πολιτών στην ευρωμεσογειακή περιοχή και στη συζήτηση των κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν προκειμένου να προταθούν λύσεις. Στη βασική ατζέντα των συνομιλιών είναι η προώθηση της νόμιμης μετανάστευσης στην Ευρώπη, η κοινωνική προστασία στην περιοχή της Μεσογείου, ο ρόλος της κοινωνίας των πολιτών στην επικείμενη διάσκεψη COP22 αλλά και οι γυναίκες ως φορείς δημιουργίας θέσεων εργασίας στην Ευρωμεσογειακή περιοχή.


Ο ναός της Αρτέμιδας στη Βραυρώνα. Ίσως και μια ευκαιρία για την περαιτέρω ανάδειξη των μνημείων της περιοχής

Στη Σύνοδο συμμετέχουν εκπρόσωποι οικονομικών και κοινωνικών επιτροπών ή παρεμφερών οργανισμών, εργοδοτικών ενώσεων, συνδικαλιστικών οργανώσεων και άλλων οικονομικών και κοινωνικών ομάδων συμφερόντων από 33 χώρες και ΜΚΟ από όλες τις χώρες της Μεσογείου. 


Η Τελική Διακήρυξη της Συνόδου θα αποσταλεί στις πολιτικές αρχές της Ευρωμεσογειακής περιοχής και θα διαδοθεί ευρέως μεταξύ των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών. 


Πηγές: naftemporiki.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου