28 Οκτωβρίου 2016

Το αθηναϊκό γκράφιτι που έγινε παγκόσμιο viral

H μεταμόρφωση ενός εγκαταλειμμένου και σφραγισμένου σπιτιού κοντά στον Σταθμό Λαρίσης 

Στις θεωρητικά πιο γκρίζες και αδιάφορες γειτονιές της Αθήνας μπορεί να συναντήσει κανείς τα πιο εντυπωσιακά και λαμπερά "διαμάντια". Ένα τέτοιο διαμάντι προστέθηκε πριν από λίγες ημέρες στο κέντρο της Αθήνας, στο Μεταξουργείο στην διασταύρωση των οδών Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και Σάμου. Στα πλαίσια του φεστιβάλ "Το μικρό Παρίσι των Αθηνών", οι διοργανωτές του, δηλαδή το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, ήθελαν να αφήσουν ένα αποτύπωμα στην πόλη, τουλάχιστον μέχρι την επόμενη διοργάνωση. Στα πλαίσια αυτά συνεργάστηκε με τον κορυφαίο street artist WD

Το ίδιο κτίριο πριν 

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το έργο "Knowleadge speaks - Wisdom listens". H γνώση μιλάει, η σοφία ακούει, ένα απόφθεγμα του Τζίμι Χέντριξ, παντρεύτηκε από τον καλλιτέχνη με το σύμβολο της Αθήνας και ελάχιστα 24ώρα μετά την ολοκλήρωση του έργου έχει γίνει παγκόσμιο viral ειδικά μετά από μία ανάρτηση στο reddit.com, όπου την Κυριακή ήταν το κορυφαίο θέμα του site.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο WD στο σχόλιο που συνοδεύει την φωτογραφία του έργου (σ.σ. κεντρική φωτογραφία στο άρθρο) στην σελίδα του στο facebook "H κουκουβάγια συμβολίζει την σοφία και την ίδια στιγμή είναι το σύμβολο της θεάς Αθηνάς, αυτής που έδωσε το όνομα της στην πόλη της Αθήνας. Από την άλλη η κουκουβάγια ως πουλί είναι διάσημη για την εξαιρετικά καλή όραση της σε μακρινές αποστάσεις ιδιαίτερα σε χαμηλό φωτισμό. Σήμερα η Ελλάδα, και όχι μόνο, βιώνει μία πολύ σκοτεινή φάση και νομίζω ότι είναι ώρα για εμάς να θυμηθούμε την σοφία αυτού του πλάσματος". 

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου