17 Οκτωβρίου 2016

Open Day στη Βιβλιοθήκη της Τράπεζας της Ελλάδος στις 20 Οκτωβρίου

Η Βιβλιοθήκη της Τράπεζας της Ελλάδος διοργανώνει Open Day την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016, από τις 09.00 ως τις 15.30.

Η αρτιότερη οικονομική βιβλιοθήκη της χώρας ανοίγει τις πόρτες της στο ευρύ κοινό, με σκοπό να παρουσιάσει το εύρος των συλλογών της και να πληροφορήσει για τις υπηρεσίες της που δεν απευθύνονται μόνο στους εργαζομένους στην Τράπεζα, αλλά σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Στο πλαίσιο του Open Day θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις για το κοινό

από τους βιβλιοθηκονόμους της Βιβλιοθήκης και θα παρουσιαστούν σημαντικές εκδόσεις για την οικονομική επιστήμη και την ελληνική οικονομία, πρώτες εκδόσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς και οι σπάνιες εκδόσεις που φιλοξενεί στα βιβλιοστάσιά της. Θα παρουσιαστούν επίσης οι πολυάριθμες ηλεκτρονικές πηγές και οι νέες υπηρεσίες αναζήτησης, που την καθιστούν πρωτοπόρο στον τομέα αυτό. Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 12.00 και μετά και η συμμετοχή σε αυτές θα γίνεται κατόπιν δήλωσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση library@bankofgreece.gr.

Η πρόσβαση στη Βιβλιοθήκη γίνεται από την είσοδο της Τράπεζας της Ελλάδος, στη γωνία των οδών Εδ. Λω και Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου). Για την είσοδο στο κτίριο είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.



Περισσότερα για τη Βιβλιοθήκη της Τράπεζας της Ελλάδος

Η Βιβλιοθήκη ιδρύθηκε το 1928, δηλαδή το ίδιο έτος με την ίδια την Τράπεζα της Ελλάδος, και από το 1938 στεγάζεται στο Κεντρικό Κατάστημα, σε έναν χώρο 850 τ.μ. ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος.

Φιλοξενεί περίπου 180.000 τεκμήρια, δηλαδή τόμους βιβλίων, κυρίως οικονομικού περιεχομένου, εφημερίδες, επιστημονικές περιοδικές εκδόσεις και ηλεκτρονικές πηγές. Διαθέτει πρόσβαση σε 230.000 e-books και σε 35 βάσεις δεδομένων. Ένα μεγάλο μέρος της συλλογής αποτελείται από εκδόσεις διεθνών οργανισμών και κεντρικών τραπεζών από ολόκληρο τον κόσμο.

Πρόσβαση στη Βιβλιοθήκη έχουν τόσο οι υπάλληλοι της Τράπεζας όσο και το κοινό, που μπορεί να την επισκέπτεται κατά τις ώρες λειτουργίας της και να χρησιμοποιεί τα δύο αναγνωστήριά της. Η Βιβλιοθήκη λειτουργεί ως δανειστική μόνο για το προσωπικό της Τράπεζας. Οι επισκέπτες της έχουν όμως τη δυνατότητα να φωτοτυπήσουν ή να σαρώσουν το υλικό που επιθυμούν, σύμφωνα με τους περιορισμούς των νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Όλοι οι χρήστες μπορούν να επισκέπτονται το δικτυακό τόπο της Βιβλιοθήκης και από εκεί να συμβουλεύονται τον ηλεκτρονικό κατάλογο με τα βιβλία, τα περιοδικά και τις λοιπές εκδόσεις, αλλά και να διενεργούν αναζητήσεις στο δικτυακό εργαλείο αναδίφησης (web discovery tool) ή να υποβάλλουν αιτήματα, τα οποία απαντώνται από το εξειδικευμένο προσωπικό της.

Η Βιβλιοθήκη διαθέτει και μία σημαντική συλλογή 1.000 τόμων σπανίων βιβλίων, που περιλαμβάνει βιβλία κλασικών συγγραφέων, ξένων περιηγητών του 19ου αιώνα, τους πρώτους τόμους της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (1833) και πολλά άλλα. Το παλαιότερο βιβλίο είναι τα Άπαντα του Πλάτωνος, έκδοση που πραγματοποιήθηκε στη Βασιλεία της Ελβετίας το 1534.

Πληροφορίες:
Βιβλιοθήκη της Τράπεζας της Ελλάδος, Ελ. Βενιζέλου 21, Αθήνα (είσοδος από τη γωνία με την οδό Εδ. Λω). Τηλ: 210 3202446, 210 3202522. Ε-mail: library@bankofgreece.gr
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 09.00 – 13.30

Πηγή:www.bankofgreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου