30 Οκτωβρίου 2016

Θα παραλάβει το Νόμπελ ο Μπομπ Ντίλαν

Ο Μπομπ Ντίλαν, ο οποίος είχε παραμείνει σιωπηλός μετά την ανακοίνωση στις 13 Οκτωβρίου της βράβευσής του με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, ανακοίνωσε πως θα μεταβεί στη Στοκχόλμη για την απονομή του βραβείου και χαρακτήρισε τη βράβευσή του «καταπληκτική, απίθανη», σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph.

«Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς», είπε στην Telegraph ο 75χρονος αμερικανός τραγουδoποιός. «Ποιος θα ονειρευόταν κάτι τέτοιο;»

Ερωτηθείς αν θα συμμετάσχει στη δεξίωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου στη Στοκχόλμη και στη διάρκειά της ο βασιλιάς της Σουηδίας θα απονείμει στους νομπελίστες τα βραβεία τους, ο Ντίλαν απάντησε: «Οπωσδήποτε. Εφόσον είναι δυνατό».

Ο Ντίλαν δεν είχε κάνει μέχρι τώρα κανένα σχόλιο για τη βράβευσή του (που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 8 εκατ. σουηδικών κορωνών, 900.000 δολάρια) παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Σουηδικής Ακαδημίας, που απονέμει τα βραβεία, να έρθει σε επαφή μαζί του.

Το Ίδρυμα Νόμπελ ανέφερε σε δήλωσή του πως ο Ντίλαν είπε αυτή την εβδομάδα στην Σάρα Ντάνιους, τη Μόνιμη Γραμματέα της Σουηδικής Ακαδημίας, πως αποδέχεται το βραβείο.

«Δεν έχει ακόμη αποφασιστεί αν ο Μπομπ Ντίλαν θα συμμετάσχει σε οποιεσδήποτε εκδηλώσεις στη διάρκεια της Εβδομάδας των Νόμπελ τον Δεκέμβριο στη Στοκχόλμη», ανακοίνωσε την Παρασκευή το Ίδρυμα Νόμπελ.

Πηγές: tovima.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Σχετική Ανάρτηση: Στον Μπομπ Ντίλαν το Νόμπελ Λογοτεχνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου