18 Οκτωβρίου 2016

Διοικητής ΟΑΕΕ: «Οποιος δεν μπορεί να πληρώνει εισφορές να πάει στη Βουλγαρία»

Την έντονη αντίδραση των ασφαλισμένων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) προκάλεσε η προκλητική παραδοχή του διοικητή του Ταμείου Δημήτρη Τσακίρη ότι "όποιος αδυνατεί να καταβάλει τις εισφορές σε συνδυασμό με την υπέρογκη φορολογία, και το θεωρεί πατριωτικό, ας πάρει την οικογένειά του κι ας πάει στη Βουλγαρία"...

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», αυτή ήταν η απάντηση του κ. Τσακίρη όταν ρωτήθηκε (στη 
Φλώρινα) από ασφαλισμένο ελεύθερο επαγγελματία "πώς από την 1η Ιανουαρίου με τις επερχόμενες ασφαλιστικές αλλά και φορολογικές αλλαγές οι ασφαλισμένοι θα έχουν κίνητρο για εργασία, όταν καλούνται να πληρώσουν συνολικά το 80% του εισοδήματός τους στο κράτος".

Ο διοικητής του Οργανισμού βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Φλώρινα και στη Βέροια προκειμένου να ενημερώσει, σε ένα έντονα εκρηκτικό περιβάλλον, την τοπική κοινωνία για τις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό, με αιχμή την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των εισφορών στο 20% του φορολογητέου εισοδήματος. 

«Ας πάει αυτός να κάνει τον διοικητή στη Βουλγαρία, δεν είναι αυτή η απάντηση σε ένα πρόβλημα», δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Νίκος Μανιός, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του ΟΑΕΕ. Και συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πως «όταν κάποιος είναι διοικητής σε έναν οργανισμό δεν μπορεί να λέει άμα δεν σου αρέσει φύγε, αυτό είναι έξω από κάθε δημοκρατική λογική». 

Μιλώντας στην «Καθημερινή» ο κ. Τσακίρης επισημαίνει ότι η δήλωσή του παρερμηνεύθηκε, καθώς αυτό που είχε ως στόχο να καταδείξει είναι ότι η ικμάδα, η ζωηράδα και η ευρηματικότητα των Ελλήνων δεν θα πρέπει να εξαντλείται σε τρόπους εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής αλλά προς όφελος της ανάπτυξης της εγχώριας οικονομίας...

Σημειώνεται ότι το διορισμό του Δημητρη Τσακίρη, στη θέση του Διοικητή του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.) ενέκρινε η Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, με τις θετικές ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ τον Οκτώβριο του 2015.

Πηγή: Στοιχεία από kathimerini.gr 18.10.2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου