11 Οκτωβρίου 2016

Σφοδρή αντιπαράθεση Τσίπρα – Μητσοτάκη χθες στη Βουλή

Στα άκρα οδηγήθηκε χθες στη Βουλή η αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, αυτήν τη φορά με την ανταλλαγή οξύτατων και βαρύτατων προσωπικών χαρακτηρισμών, με φόντο τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για το φαινόμενο της διαπλοκής και της διαφθοράς.

Ο Αλέξης Τσίπρας, θεωρώντας ότι τουλάχιστον σε αυτό το πεδίο έχει το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα» της «αριστεράς» προσπάθησε να διαμορφώσει κλίμα σύγκρουσης επιχειρώντας μετωπική επίθεση προσωπικά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Απέναντί του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντεπιτέθηκε επαναφέροντας μια σειρά ερωτημάτων που έχει εγείρει κυρίως η πρόσφατη διαδικασία χορήγησης τηλεοπτικών αδειών, τονίζοντας πως δημιουργείται η αίσθηση μιας νέας διαπλοκής εκ μέρους της κυβερνητικής ηγεσίας. 

Προσπάθησαν και οι δυο, σε ένα σκληρό ροκ, να πείσουν ο μεν ένας ότι η χώρα έχει ικανή κυβέρνηση, ο δε άλλος ότι διαθέτει αξιόπιστη εναλλακτική λύση, όχι όμως με βάση τα πεπραγμένα ή τα σχεδιά τους, αλλά μειώνοντας ο ένας τον άλλον! 

Σκίστο του Δημήτη Γεωργοπάλή στη real.gr 
 
Πιο συγκεκριμένα: 
 
Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στον πολιτικό του αντίπαλο έκανε λόγο μεταξύ άλλων για «κοινό συκοφάντη», «παιδί της διαπλοκής», το οποίο «τρέχει πίσω από χρεοκοπημένους καναλάρχες». «Σήμερα θα απολογηθείτε και για τα ψεύδη και για τις συκοφαντίες, κυρίως όμως για τα πεπραγμένα σας, γιατί δεν εμφανιστήκατε χθες στην πολιτική ζωή του τόπου» είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή που εξελέγη πρόεδρος της ΝΔ συμμάχησε «αμέσως με το πιο παλιό και διεφθαρμένο σύστημα διαπλοκής της χώρας, με όσους είχαν μάθει να έχουν το κράτος πελάτη και να παίρνουν με τις ευλογίες των κυβερνήσεών σας θαλασσοδάνεια με εγγυήσεις - αέρα». 

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για το θέμα της Siemens, τα δάνεια που έχει συνάψει το κόμμα του αλλά και τις προσωπικές οφειλές του κ. Μητσοτάκη από το δάνειο που έχει συνάψει για την εφημερίδα «Κήρυκας Χανίων».

Κλείνοντας την αρχική ομιλία του, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «Η κυβέρνηση θέλει να είναι με τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας... Οι πολίτες γνωρίζουν ότι είμαστε η τελευταία ελπίδα για να καθαρίσει ο τόπος από την κόπρο της διαπλοκής», ενώ απευθυνόμενος προ τον στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε «αν εγώ είμαι παιδί των καταλήψεων εσείς είστε παιδί της Siemens και της διαπλοκής». 

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε λέγοντας «είστε βυθισμένος σε εκνευρισμό και αλαζονεία»,  , για να συνεχίσει: «Η χυδαιότητα του λόγου σας είναι η επιβεβαίωση της ενοχής και της πολιτικής σας κατάρρευσης. Δεν περίμενα να είστε τόσο χυδαίος σήμερα»... «Είστε ο θετός πατέρας των ορφανών του Τσοχατζόπουλου! Και ο δικηγόρος του Κουτσόγιωργα βρήκε σε εσάς τον νέο εργοδότη του» ανέφερε συμπληρώνοντας πως «Κοσκωτάς- Τσίπρας ένας Μαντζουράνης δρόμος». «Όσοι σας άκουσαν σήμερα και ελπίζω να είναι πολλοί κατέληξαν σε ένα συμπέρασμα: Δεν αξίζει στη χώρα μας να είστε εσείς ο πρωθυπουργός της».

Παράλληλα, ο αρχηγός της ΝΔ αναφέρθηκε και στο θέμα του ΣτΕ, των τηλεοπτικών αδειών, αλλά και της Δημοκρατίας γενικότερα. «Η Δημοκρατία κινδυνεύει από αυτούς που την επικαλούνται περισσότερο, απ' αυτούς που παραβιάζουν το κράτος δικαίου και αντί να ενώνουν τους πολίτες διχάζουν την κοινωνία» συνέχισε. «Η Δημοκρατία κινδυνεύει από εκείνους που καταστρατηγούν το Σύνταγμα ενώ έλεγαν ότι θα είναι κάθε λέξη από αυτό. Ανεβήκατε μέσα σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και πέφτετε μέσα σε ένα παραλήρημα λασπολογίας» σημείωσε αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατήγγειλε, για μια ακόμη φορά, τις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ όσον αφορά την επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Τσίπρας στο μιντιακό κατεστημένο αντέτεινε: «Ποιον κοροϊδεύετε επιτέλους; Με τον κ. Ψυχάρη εσείς δεν συναντηθήκατε παρέα με μια γάτα; Αναφερθήκατε και στον κ. Κοντομηνά: Για πείτε μου, ο κ. Λαζόπουλος σε ποιο κανάλι εργαζεται ακριβώς; Σταματήστε να κοροϊδεύετε λοιπόν».

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε μαύρη μέρα για τη δικαιοσύνη την ακύρωση της συνεδρίασης του ΣτΕ, εξέλιξη για την οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση. «Ούτε επί χούντας δεν γινόταν αυτά!» είπε και χαρακτήρισε πρόκληση τη συνάντηση με τους ανώτατους δικαστικούς στο Μέγαρο Μαξίμου. «Το καθήκον των δικαστών δεν είναι να πιάνουν τον σφυγμό της κοινωνίας, αλλά να εφαρμόζουν τον νόμο!» τόνισε.

Ο πρωθυπουργός, 
Αλέξης Τσίπρας, επανήλθε κάνοντας λόγο για την υπόθεση Siemens και καλώντας τον κ. Μητσοτάκη να πει ευθέως αν πρόκειται για σκάνδαλο, μνημονεύοντας και το ζήτημα με την προμήθεια τηλεφωνικού κέντρου, προ ετών, για το πολιτικό του γραφείο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, 
Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε πως πρόκειται για σκάνδαλο, τόνισε ότι η εν λόγω προμήθεια ήταν αγορά που αποπληρώθηκε και εγκάλεσε την κυβέρνηση για χειρισμούς που καταδεικνύουν διγλωσσία εκ μέρους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως ψεύτη και επικίνδυνο για την πατρίδα πολιτικό που πάει να δημιουργήσει το νέο πελατειακό κράτος. Tέλος ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε εκ νέου εκλογές απο τον κ. Τσίπρα «για να μετρηθούμε» όπως είπε, αίτημα το οποίο φυσικά απορρίφθηκε.  

Σημείωση: Ήταν μια μικρή επιλογή από τα όσα ακούστηκαν χθες το βράδυ στη Βουλή, τόσο από τον πρωθυπουργό, όσο και από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Πηγή: Στοιχεία από κάποια άρθρα στην kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου