31 Οκτωβρίου 2016

Κλείνει το εργοστάσιο της PEPSICO στα Οινόφυτα

Η PEPSICO-ΗΒΗ ανακοίνωσε αλλαγές στην εφοδιαστική αλυσίδα των αναψυκτικών της στην Ελλάδα διακόπτοντας τη λειτουργία του εργοστασίου στα Οινόφυτα, όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας.

Πρόκειται για την κεντρική μονάδα παραγωγής των προϊόντων PepsiCo-HBH στα Οινόφυτα Βοιωτίας, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1998.

Η έκτασή της ξεπερνά τα 80 στρέμματα ενώ οι στεγασμένες εγκαταστάσεις της καταλαμβάνουν συνολικά 16 στρέμματα στα οποία περιλαμβάνονται και αποθηκευτικοί χώροι. Στα Οινόφυτα είναι εγκατεστημένες 4 γραμμές παραγωγής, αυτές της γυάλινης επιστρεφόμενης φιάλης, του κουτιού, της μη επιστρεφόμενης γυαλινης φιάλης και των φιαλών ΡΕΤ. Στο εργοστάσιο Οινοφύτων εμφιαλώνονται και αναψυκτικά σε συμπυκνωμένη μορφή. Τα αναψυκτικά αυτά προορίζονται για χώρους φιλοξενίας που διαθέτουν ειδικό μηχάνημα σερβιρίσματος, όπως fast food, σινεμά, γήπεδα κλπ. 

Εργοστάσιο Οινοφύτων 

Η τροφοδοσία της ελληνικής αγοράς με προϊόντα αναψυκτικών Pepsico θα συνεχίσει μέσω εισαγωγών από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την ευρωπαϊκή αγορά.

Η απόφαση της Pepsico να διακόψει τη λειτουργία του εργοστασίου επηρεάζει 65 άτομα. Σύμφωνα με την kathimerini.gr 51 από τα άτομα αυτά έχουν απορροφηθεί από άλλες εταιρείες του ομίλου, ενώ στα υπόλοιπα 14 άτομα έχει στην ουσία εφαρμοσθεί ένα «πακέτο» εθελουσίας εξόδου.
Σημειώνεται ότι τις αρχές του 2013 η Pepsico-ΗΒΗ είχε προχωρήσει στο κλείσιμο του εργοστασίου εμφιάλωσης νερού στο Λουτράκι.

Ο Γενικός Διευθυντής Κεντρικής Ευρώπης και Βαλκανίων της PepsiCo, κ. Christophe Guille, ανακοινώνει αλλαγές στην εφοδιαστική αλυσίδα των αναψυκτικών της θυγατρικής της, PepsiCo-ΗΒΗ:

«Η Ελλάδα αποτελεί μια σημαντική αγορά για την PepsiCo. Η εταιρεία προκειμένου να διασφαλίσει την ανταγωνιστικότητά της και να είναι σε θέση να υλοποιήσει τα σχέδιά της για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο, προχωρά σε αλλαγές στη λειτουργία της. Η PepsiCo-ΗΒΗ μεταβαίνει σε ένα νέο μοντέλο εφοδιασμού των αναψυκτικών της, με άμεση ισχύ, σε συνέχεια της απόφασής της να διακόψει τη λειτουργία του εργοστασίου των Οινοφύτων. Πρόκειται για μια δύσκολη, αλλά αναγκαία απόφαση για την εταιρεία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις απαιτητικές προκλήσεις της αγοράς. Θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τους πελάτες και τους καταναλωτές μας ότι συνεχίζουμε με αφοσίωση να προσφέρουμε τα υψηλής ποιότητας αναψυκτικά σε όλη την Ελλάδα.

Κατανοούμε ότι αυτή η είδηση θα προκαλέσει ανησυχία στους εργαζόμενους μας. Αναγνωρίζουμε το έργο των ανθρώπων μας στο εργοστάσιο των Οινοφύτων και με ύψιστο αίσθημα ευθύνης, δεσμευόμαστε να τους υποστηρίξουμε στην ομαλή μετάβαση στα επόμενα επαγγελματικά τους βήματα. Είναι σημαντικό ότι για τους περισσότερους έχουμε εντοπίσει θέση εργασίας είτε σε συνεργαζόμενες εταιρίες είτε μέσα στην PepsiCo. Παράλληλα, προσφέρουμε σημαντική οικονομική στήριξη μέσω ενός ελκυστικού προγράμματος εθελουσίας εξόδου στους εργαζόμενους των οποίων η θέση εργασίας επηρεάζεται και αποχωρούν από την PepsiCo. Επιπλέον, η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες επαγγελματικής μετάβασης για όσους ακόμη δεν έχει εντοπιστεί νέα θέση εργασίας.

Καμία άλλη δραστηριότητα της PepsiCo στην Ελλάδα δεν επηρεάζεται από τις σημερινές αλλαγές στον κλάδο των αναψυκτικών». 


Πηγές: kathimerini.gr, reporter.gr, pepsico-ivi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου