31 Οκτωβρίου 2016

Στη Βενεζουέλα βρέθηκαν Παππάς - Αρτεμίου;

(upd) Στη Βενεζουέλα βρέθηκε τον Αύγουστο του 2013 ο Νίκος Παππάς με τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, σύμφωνα με δημοσίευμα στον Ελεύθερο Τύπο. Η ΝΔ καλεί τον υπουργό Επικρατείας να απαντήσει άμεσα για τη σχέση του με τον δικηγόρο των Panama Papers. H απάντηση του Νίκου Παππά.

Συγκεκριμένα, ο Ελεύθερος Τύπος, μεταξύ άλλων, αναφέρει: 
"«Μυστικό» ταξίδι στη Βενεζουέλα φέρεται να πραγματοποίησαν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο Κύπριος δικηγόρος, έμπειρος σε ζητήματα offshore εταιριών Αρτέμης Αρτεμίου... Ο Κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου, ο οποίος στις 10 Οκτωβρίου εντοπίστηκε να βγαίνει από την πλαϊνή είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου λίγες ώρες πριν αρχίσει στη Βουλή η συζήτηση για τη διαπλοκή, είναι ο άνθρωπος το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στα περίφημα Panama Papers ως εκπρόσωπος offshore εταιριών... Ο κ. Αρτεμίου σε γραπτή του δήλωση είχε παραδεχθεί πως επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου και υποστήριξε ότι μετέβη εκεί για να κομίσει επενδυτική πρόταση... Ο Ελεύθερος Τύπος αποκαλύπτει σήμερα ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αρτέμης Αρτεμίου συνεργάζεται με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, αφού 16 μήνες πριν ο ΣΥΡΙΖΑ κατακτήσει την εξουσία βρέθηκε με τον νυν υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά στη Βενεζουέλα. Στο Καράκας, μάλιστα, Παππάς και Αρτεμίου συναντήθηκαν και με στελέχη ελληνικών επιχειρήσεων που βρίσκονταν στη Βενεζουέλα"... 

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τις νέες αποκαλύψεις της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» για κοινά ταξίδια Παππά - Αρτεμίου στη Βενεζουέλα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Οι κ. Τσίπρας και Παππάς παρά τις συνεχείς ερωτήσεις της Νέας Δημοκρατίας δεν έχουν απαντήσει για ποιο λόγο βρέθηκε ο "ταλαντούχος" δικηγόρος των Panama Papers, στις 10 Οκτωβρίου, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Μετά και το σημερινό, νέο δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθερος Τυπος" δεν μπορούν να κρύβονται.
Ο κ. Παππάς οφείλει σήμερα να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις αν πράγματι βρέθηκε στη Βενεζουέλα τον Αύγουστο του 2013 μαζί με τον κ. Αρτεμίου, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα και για ποιο λόγο.
Να απαντήσει επιπλέον αν και από ποτέ γνωρίζει τον κ. Αρτεμίου και τι σχέση έχει μαζί του». 


Ν. Παππάς: Προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων
«Νομίζω ότι πρόκειται για μία προσπάθεια της Ν.Δ. να δημιουργήσει εντυπώσεις» ανέφερε ο κ. Ν. Παππάς, μιλώντας στον Real FM.
Ο υπουργός Επικρατείας παραδέχθηκε ότι το ταξίδι έχει γίνει, επισημαίνοντας όμως ότι υπήρχε και άλλη συνοδεία από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν έχει προκύψει τίποτα. Τότε, υπήρχε μία διερεύνηση αν θα μπορούσε ο τότε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφθεί τη χώρα και διερεύνηση άλλων δυνατοτήτων σε σχέση με αγορά προϊόντων αγροτικών από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας εκείνο τον καιρό» συνέχισε.
Πρόσθεσε δε ότι «δεν είναι τυχαία ούτε η δημοσίευση ούτε η στοχοποίηση του προσώπου μου από την αξιωματική αντιπολίτευση».

Πηγές: Στοιχεία από eleftherostypos.gr, nd.grnaftemporiki.gr 31.10.2016 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου