8 Ιανουαρίου 2017

Στη χώρα του... Σώρρα

Το παραμύθι με τα 600 δισ. δολάρια, η απίστευτη ολιγωρία της Δικαιοσύνης και η σιωπή της πολιτείας. Πώς ένα τσαρλατάνος παριστάνοντας τον σωτήρα βρήκε πρόσφορο έδαφος στην Ελλάδα της απελπισίας. 
Απόσπασμα από δημοσίευμα στο "Βήμα":

Το εθνοσωτήριο άστρο του Αρτέμη Σώρρα γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2012 στο ξενοδοχείο President, από όπου δώρισε 600 δισ. ευρώ στο χρεοκοπημένο ελληνικό κράτος. Ο επίγειος Σώρρας γεννήθηκε το 1966 στην Πάτρα, η οποία αποτελεί και σήμερα τον τόπο κατοικίας του, είναι παντρεμένος και πατέρας τριών τέκνων. Πρόκειται για ένα μυστηριώδες πρόσωπο, με άγνωστο επάγγελμα, μολονότι δηλώνει μεγιστάνας με περιουσία 3 τρισ. δολαρίων... Αυτοσυστήνεται ως «έλλην ιθαγενής, επιχειρηματίας με μεγάλη πείρα σε πολλούς τομείς, όπως εμπόριο, κατασκευές, τεχνολογία, ενέργεια, ευρεσιτεχνίες κ.ά.», κάτοχος «ολοκληρωμένου χαρτοφυλακίου συσσωρευμένου πλούτου», φορέας κρατικής εξουσίας και θεματοφύλακας της κυρίαρχης βούλησης του ελληνικού λαού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με αμετάκλητο πληρεξούσιο του 2013 υπογραμμένο από τον δήμαρχο Τροιζηνίας, ο οποίος δηλώνει ότι τον διόρισε καταπιστευματοδέκτη-θεματοφύλακα και ειδικό οικονομικό σύμβουλο «διατηρώντας σώας τας φρένας» προκειμένου να στηρίξει τον δήμο του αλλά και τον «απανταχού Ελληνισμό στο παγκόσμιο στερέωμα».

Η απόφαση του Πρωτοδικείου

Αυτή την επιβλητική προσωπικότητα δίκασε το 2013 το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και με την υπ' αριθμ. 67650/2013 απόφαση έκρινε πως «αποδείχθηκε ότι ο πρώτος κατηγορούμενος [Αρτέμης Σώρρας], δυνάμει αμετάκλητου πληρεξουσίου, τυγχάνει διαχειριστής χρηματικού ποσού, ύψους εξακοσίων δισεκατομμυρίων δολαρίων (600.000.000.000), που ανήκει σε αλλοδαπή εταιρεία επενδύσεων, με την επωνυμία "RedPantherLimited", που εδρεύει στο Λονδίνο. Το ποσό αυτό έχει ενσωματωθεί σε έξι (6) διεθνή γραμμάτια του αμερικανικού ταμείου, ονομαστικής αξίας εκάστου εκατό δισεκατομμυρίων δολαρίων (100.000.000.000), λήξεως τον μήνα Αύγουστο του έτους 2014, τα οποία έχουν κατατεθεί σε λογαριασμό καταπιστεύματος και φυλάσσονται προς πίστωση και χορηγία της Ελληνικής Δημοκρατίας». Η απόφαση έχει καταστεί αμετάκλητη, όπως αποκάλυψε το Athens Review of Books, διότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν φρόντισε να ασκήσει αναίρεση εναντίον της...

Η ηγεσία της Δικαιοσύνης έκλεισε τα μάτια σε αυτή την απόφαση... Και αν δεν ελάμβανε διαστάσεις η απόφαση του εισαγγελέα στη Βόρεια Ελλάδα να διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά διευθυντή μεγάλου δημόσιου οργανισμού ασφάλισης για παράβαση καθήκοντος επειδή δεν προχώρησε στον συμψηφισμό οφειλών με τα εξώδικα Σώρρα, ούτε σε αυτή την περίπτωση θα συγκινούνταν η ηγεσία της Δικαιοσύνης...


Μετοχές από την «Τράπεζα της Ανατολής» 

Το 2012 ελάχιστοι έδωσαν σημασία στις διαβεβαιώσεις του Σώρρα για την αμύθητη περιουσία που συγκέντρωσαν ομογενείς χάριν της μητέρας πατρίδας. Τα χρήματα πλέον προέρχονταν από 40 μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής». Η Bank d' Orient ιδρύθηκε το 1904 ως θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, σε περιοχές του Ελληνισμού όπως η Θεσσαλονίκη, η οποία τότε βρισκόταν υπό τουρκική κατοχή, η Σμύρνη και η Αλεξάνδρεια, και έπαψε να υπάρχει το 1932, οπότε συγχωνεύθηκε από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, έχοντας χάσει το 1/3 του ενεργητικού της. 

Την αποτίμηση των μετοχών έκανε ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης, πρώην εκπρόσωπος της χώρας στην Παγκόσμια Τράπεζα και στο ΔΝΤ, ο οποίος διατείνεται ότι είναι ο πατέρας της ελληνικής ΑΟΖ: 1 τρισ. δολάρια η συνολική τους αξία. Ο Καρυώτης ήταν και αντιπρόεδρος της ΜΚΟ END (End National Debt), προσθέτοντας κύρος στο εγχείρημα, αλλά κατόπιν παραιτήθηκε επειδή, όπως είπε, κατάλαβε ότι τα μέλη της είναι χρυσαυγίτες και δωδεκαθεϊστές.

Στη συνέχεια η END μετατράπηκε σε επενδυτική εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων και πολιτικό κίνημα, υποσχόμενη τη σωτηρία όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο (με 50 δισ. δολάρια) και σε άλλες 24 χώρες. Στην Ελλάδα τα χρήματα θα δίνονταν με δύο όρους: τη διεξαγωγή εξονυχιστικού έλεγχου από και σε όλους τους φορείς που πήραν μέρος σε συμβάσεις δανεισμού, τις τράπεζες, το υπουργείο Οικονομικών κ.λ.π. και τη σύσταση διεθνούς επιτροπής για τον έλεγχο του χρέους - αρχικώς υπήρχε η απαίτηση για αλλαγή του Συντάγματος και προκήρυξη εκλογών. Τα τρισεκατομμύρια άλλαξαν για ακόμα μία φορά προέλευση. Ηταν η αμοιβή για την πώληση τεχνολογίας του Απόλλωνα, ώστε να ταξιδεύουν τα διαστημόπλοια με φτηνά καύσιμα, στον πρόεδρο Ομπάμα και στη NASA!

Σταυροφορία μέσω εξωδίκων 


Ο Σώρρας δεν περιορίζεται σε αυτά τα εξωφρενικά σενάρια. Καταγγέλλει επίμονα την ελληνική κυβέρνηση ότι κωφεύει στην προσφορά του «γιατί δεν έχει ολοκληρώσει το ξεπούλημα, το οποίο θέλουμε να σταματήσουμε». Η σταυροφορία του εξελίσσεται μέσω εξωδίκων. Με το πρώτο, το 2015, «προς Τσίπρα, Βαρουφάκη, με κοινοποίηση σε Ομπάμα, Πούτιν, CIA, τρόικα, Αρειο Πάγο, Πρόεδρο Βουλής», διέταζε τους κρατικούς λειτουργούς να εισπράξουν τα χρήματα που δωρίζει. Με το τελευταίο προκάλεσε, σύμφωνα με το προσαρτημένο σε αυτόν site «Αλφειός Ποταμός», «Παγκόσμιο Σοκ!!!», καθώς απευθυνόταν «προς όλους τους θεσμούς ως πληρεξούσιος και θεματοφύλακας του έθνους των Ελλήνων».

Τον Οκτώβριο του 2014 ο γενικός επιθεωρητής του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, με έγγραφό του προς την Τράπεζα της Ελλάδος, προειδοποιεί ότι οι Σώρρας - Λαμπράκης είναι απατεώνες και το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι εξέτασε «τα έγγραφα και δεν αποτελούν έγκυρα διαπραγματεύσιμα χρηματοοικονομικά μέσα», αλλά «προϊόν απάτης και χρησιμοποιούν παρανόμως ονόματα αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών». Οι αμερικανικές Αρχές συνιστούν στις ελληνικές να απευθυνθούν «στις διωκτικές αρχές». Ουδείς κινείται. 

Ο Σώρρας φτιάχνει νέα οργάνωση, την ΕΣΥ («Ελλήνων Συνέλευσις»), οι οπαδοί του ιδρύουν περισσότερα από 200 γραφεία σε όλη την Ελλάδα, όλα έχουν στην πρόσοψή τους αναρτημένη την απόφαση του Πρωτοδικείου, δίνουν δημόσια τον τελετουργικό όρκο του «πολίτη-οπλίτη», εξορμούν σε πόλεις και χωριά. Πέρυσι τον Μάιο προειδοποιούσε τα «δουλικά υπαλληλάκια του ΔΝΤ» ότι «σας ψάχνουμε παντού. Εμφανιστείτε πριν σας επικηρύξουμε» και ζητούσε από τους οπαδούς του αν γνωρίζουν «πού κατοικοεδρεύουν τα ζώαααα» να το αναφέρουν στην ΕΣΥ της περιοχής τους. 

Καχυποψία και μίσος

Ο Σώρρας σπέρνει την καχυποψία και το μίσος. Ο «αυτόχθονας έλληνας ιθαγενής» είναι μόνος του στον κόσμο, περιτριγυρισμένος από εχθρούς «που στοχεύουν στον αφανισμό όλων των Ελλήνων και της ελληνικότητας απανταχού της γαίας» για «να κλέψουν και να εξαφανίσουν όλον τον πλούτο του, κινητό και ακίνητο». «Προσπαθούν με όλους τους τρόπους να εξαφανίσουν το ελληνικό έθνος ακόμα και ως έννοια και ως λέξη αλλά και ως ανθρώπινο μοναδικό προσδιορισμό». Νούμερο 1 εχθρός οι Εβραίοι και «όλοι οι χριστιανοί» γιατί είναι Εβραίοι. Οι «συνέλληνες» οφείλουν να γράφουν μόνο κεφαλαία γιατί «τα σχήματα των γραμμάτων μας είναι σύμβολα»... Η «σιχαμένη Βουλή» είναι ένοχη για «μεγάλη ξεφτίλα και προδοσία». Ολοι οι πολίτες οφείλουν να οργανωθούν στην ΕΣΥ που «δεν είναι κόμμα (που κομματιάζει σε φέτες τους Ελληνες) αλλά ο οίκος του Γένους».

Δυστυχώς αυτό που επέσυρε την προσοχή στην επικίνδυνη οργάνωση Σώρρα δεν ήταν η πρόνοια της πολιτείας ή της Δικαιοσύνης αλλά ένα έγκλημα. Υστερα από αυτό έσπευσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να διατάξει να ανασυρθούν από το αρχείο και να διερευνηθούν οι δικογραφίες που αφορούν τη δράση του Αρτέμη Σώρρα.

Ανιστόρητο αρχαιοελληνικό κλέος και αντισημιτισμός

Το «φαινόμενο Σώρρας» αναμοχλεύει κατώτερα συναισθήματα, παλαβές θεωρίες ανιστόρητου αρχαιοελληνικού κλέους και άφθονη συνωμοσιολογία πασπαλισμένη με σφοδρό αντισημιτισμό - η λέξη «Εβρώπη», όπως τη γράφει, έχει τη ρίζα της στους Εβραίους και στο «εβρό». Στηρίζεται όμως στην πολύ διαδεδομένη αντίληψη ότι οι Ελληνες είναι θύματα του φθόνου των ξένων που εποφθαλμιούν την ιδιωτική και τη δημόσια περιουσία της χώρας. Το επικίνδυνο είναι ότι αυτή την άποψη την ασπάζονται και δικαστές...

«Πείτε μου πώς μπορώ να πείσω τον απλό κόσμο ότι τα εξώδικα του Σώρρα δεν απαλλάσσουν από τα χρέη προς το Δημόσιο όταν εμφανίζονται με αυτά και με τη δικαστική απόφαση στα χέρια συνταξιούχοι δικαστές και γνωστοί στην τοπική κοινωνία επιστήμονες;» ρωτά ο επικεφαλής μιας από τις μεγαλύτερες εφορίες... Σε πολλές εφορίες έχουν σημειωθεί επεισόδια, καθώς οι υπάλληλοι αντιμετωπίζονται ως τα μακριά χέρια του ανάλγητου κράτους. Το χρέος που ενδιαφέρονται να εξαλείψουν είναι κυρίως ο ΕΝΦΙΑ, μάλιστα έχουν κατατεθεί και προσφυγές για να γίνουν αποδεκτά τα εξώδικα... Τα χρέη βεβαίως δεν παραγράφονται και οι αφελείς θα βρεθούν να χρωστάνε και τις προσαυξήσεις...

Πηγή: tovima.gr 07.01.2017

Σχετικές αναρτήσεις:
Δίνουν συνέχεια στο «κακόγουστο αστείο» των «ομολόγων Σώρρα»
Μα είναι δυνατόν να πιστεύει κάποιος τον Αρτέμη Σώρρα;

3 σχόλια:

  1. Καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα και της συζύγου του επικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο. Το ζεύγος Σώρρα είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Πατρών για απόπειρα εκβίασης, συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση από κοινού, του δικηγόρου και κουμπάρου του. Ο Αρτέμης Σώρρας είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 28 μηνών με τριετή αναστολή και η σύζυγός του σε φυλάκιση 24 μηνών με τριετή αναστολή. Ο Σώρρας ανέλαβε να πουλήσει μέσω εταιρείας συμφερόντων του, το αυτοκίνητο του δικηγόρου του και κουμπάρου του, μάρκας BMW. Το αυτοκίνητο πωλήθηκε μεν αλλά σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, τα χρήματα δεν δόθηκαν ποτέ στο δικηγόρο. Απο naftemporiki.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν σήμερα 9.1.2017 η αξία (κεφαλαιοποίηση)της Εθνικής τράπεζας είναι 2,3 δισ ευρώ μόλις, όταν η αξία (κεφαλαιοποίηση)και των 4 συστημικών τραπεζών (Εθνικής, Αλφα, Πειραιώς και Eurobank) είναι μόλις 8,6 δις ευρώ! Πως γίνεται να βρέθηκε δικαστής που δέχθηκε ότι τα υποτιθέμενα ομόλογα του Σώρρα μιας πεθαμένης τράπεζας έχουν αξία 600 δις;;; Πως βρέθηκε κάποιος υποτιθέμενος καθηγητής που αποτίμησε την αξία τους σε 1 τρις ευρώ;;; Εντελώς παράλογα και τρελά πράγματα συμβαίνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δίωξη κατά Σώρρα, αλλά για υποκίνηση μίσους με ρατσιστικό λόγο. Η πρώτη δίωξη σε βάρος του ασκήθηκε σήμερα από την Εισαγγελία Αθηνών με αφορμή δημόσιες τοποθετήσεις του, συνεντεύξεις και δηλώσεις, στο διαδίκτυο για τους αθλητές που μετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Η κατηγορία που του αποδίδεται, με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, είναι υποκίνηση μίσους με ρατσιστικό λόγο (πλημμέλημα με βάση τον νόμο 927 του 1979 άρθρο 1). Πηγή: kathimerini.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή