4 Ιανουαρίου 2017

Δίνουν συνέχεια στο «κακόγουστο αστείο» των «ομολόγων Σώρρα»

Μια ακόμη ευκαιρία να πουλήσουν σε αφελείς ελπίδα!

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής ζήτησε να εξετάσει την απόφαση μονομελούς δικαστηρίου, από το 2013, που ουσιαστικά δεχόταν την ύπαρξη των φερόμενων ομολόγων του Αρτέμη Σώρρα, υποτιθέμενης αξίας 600 δισεκατομμυρίων ευρώ!. Ο υπουργός, σύμφωνα με τον skai.gr, ζήτησε επίσης να μελετήσει την προκαταρκτική έρευνα που διέταξε εισαγγελέας της βόρειας Ελλάδας σε βάρος του τέως διοικητή του ΟΑΕΕ, Δημήτρη Τσακίρη, επειδή αρνήθηκε να δεχτεί τις αιτήσεις ασφαλισμένων που ζητούσαν συμψηφισμό οφειλών τους με τα περιβόητα ομόλογα.

Η εν λόγω εισαγγελική έρευνα ήλθε στο φως μετά από δημοσίευμα του ιστότοπου liberal.gr:

"Τον διοικητή του τέως ΟΑΕΕ Δημήτρη Τσακίρη, ο οποίος σήμερα είναι υποδιοικητής στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, έχει βάλει στο στόχαστρο η ελληνική Δικαιοσύνη επειδή ο Οργανισμός δεν έκανε δεκτά τα ομόλογα του Σώρρα! Ο Δημήτρης Τσακίρης βρέθηκε αντιμέτωπος από το ξεκίνημα ήδη της θητείας του το 2015 με την παράλογη απαίτηση ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ να πληρώσουν τις οφειλές τους με «εξουσιοδοτήσεις» από την… αμύθητη περιουσία των 600 δισ. ευρώ του Σώρρα. Το γεγονός ότι ο διοικητής του ΟΑΕΕ δεν τις έκανε αποδεκτές, προκάλεσε στη συνέχεια τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από Εισαγγελέα της Βόρειας Ελλάδας ο οποίος, προφανώς μετά από σχετική καταγγελία, προθυμοποιήθηκε να διερευνήσει την υπόθεση" σημειώνει το liberal.gr

Ο ίδιος ιστότοπος αναφέρει ότι "συνομίλησε με τον σημερινό υποδιοικητή του ΕΦΚΑ ο οποίος δήλωσε έκπληκτος για τη συγκεκριμένη υπόθεση επισημαίνοντας ότι είναι ενήμερος για το θέμα από την νομική υπηρεσία του ΟΑΕΕ στην οποία έχει σταλεί σχετικό έγγραφο και κλήθηκε να το αντιμετωπίσει μόλις ανέλαβε, αλλά δεν γνωρίζει την εξέλιξή της ως προς το σκέλος της διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Ο κ. Τσακίρης εξέφρασε την απορία του για ποιο αδίκημα θα μπορούσε να βρεθεί υπόλογος διερωτώμενος χαρακτηριστικά πως αν πρόκειται για παράβαση καθήκοντος «δεν καταλαβαίνω ποια υποχρέωση με βαρύνει; Ότι δεν δέχθηκα να συμψηφίσω οφειλές με ομόλογα ή ότι άλλο είναι αυτά; Με ποια διάταξη νόμου θα μπορούσα να το κάνω; Ποιο νόμο να εφαρμόσω;»" 

Αρτέμης Σώρρας και «Ελλήνων Συνέλευσις»

Και το liberal.gr κλέινει το δημοσιεύμά του με τα ακόλουθα: "Το φαινόμενο «Σώρρα» αντιμετωπίζεται εξ αρχής ως ένα «κακόγουστο αστείο» από τον κρατικό μηχανισμό και τις κυβερνήσεις. Τα γεγονότα, όμως, δείχνουν ότι λαμβάνει πλέον επικίνδυνες διαστάσεις. Και αυτό συμβαίνει όχι μόνο επειδή πλήθος ανθρώπων είναι πρόθυμοι για διάφορους λόγους να πειστούν και να ακολουθήσουν τον φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις» που έχει δημιουργήσει, αλλά επειδή τα ίδια τα ελληνικά δικαστήρια του έχουν δώσει το δικαίωμα, με την απόφασή τους, να υποστηρίζει ότι διαθέτει πράγματι 600 δισ. ευρώ και ότι είναι πρόθυμος να τα αξιοποιήσει για να πληρώσει τις οφειλές των πολιτών και να διαγράψει τα χρέη της Ελλάδας".

Πηγές: Στοιχεία κυρίως από liberal.gr, αλλά και skai.gr 

Σχετική ανάρτηση:
7 Σεπτεμβρίου 2016 Μα είναι δυνατόν να πιστεύει κάποιος τον Αρτέμη Σώρρα;






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Ποντάρουν σε όσους ακόμα τρώνε σανό! και είναι πολλοί, μέχρι και πρώτο κόμμα μπορούν να τους βγάλουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή