3 Ιανουαρίου 2017

O Αλέξης Τσίπρας είπε στην πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετάνιας...

Αφηρημένα Σχόλια
Όταν η ενημέρωση αποσκοπεί στην προβολή 


(upd) Ήταν μια τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας 40 λεπτών, με θέμα το Κυπριακό, μεταξύ του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και της πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετάνιας, Τερέζα Μέι.

Στη συνέχεια ακολούθησε η "σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές" ενημέρωση: "Ο Αλέξης Τσίπρας ανέπτυξε αναλυτικά τις θέσεις της Ελλάδας... επέμεινε στην κατάργηση των εγγυήσεων και την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων... ζητησε την υποστήριξη της Τερέζα Μέι" ... 

Θα περίμενε κανείς στη συνέχεια να ενημερωθεί και για το τι είπε, ανέπτυξε, ζήτησε η κ. Μέι. Εξάλλου δεν ήταν μονόλογος, μια συζήτηση ήταν και μάλιστα διάρκειας 40 λεπτών. Συνεπώς και η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετάνιας κάτι είπε, και σίγουρα είπε πολλά. Εύλογο είναι λοιπόν ο όποιος αναγνώστης να θέλει να ενημερωθεί και για αυτά που η κ. Μέι είπε. Και ο ενημερωμένος αναγνώστης κυρίως για αυτά που εκείνη είπε ενδιαφέρεται, δεδομένου ότι οι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης του είναι ήδη γνωστές.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά είδαμε να 
αποφεύγεται η πλήρης ενημέρωση, να παρέχεται μόνο η μισή, κάτι που ασφαλώς μόνο ενημέρωση δεν είναι. Μάλλον προβολή του ενός είναι. 

Το πλήρες κείμενο του δημοσιεύματος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ (ανάλογα είναι και τα δημοσιεύματα σε Αυγή, Καθημερινή κλπ) στη συνέχεια:

Τηλεφωνική επικοινωνία Αλ. Τσίπρα με την Τ. Μέι για το Κυπριακό 

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η τηλεφωνική επικοινωνία, διάρκειας 40 λεπτών, που είχε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας με την πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετάνιας, Τερέζα Μέι.

Ο πρωθυπουργός -που ανέπτυξε αναλυτικά τις θέσεις της Ελλάδας σε ό,τι αφορά τις τρέχουσες εξελίξεις για το Κυπριακό, ενόψει της πολυμερούς διάσκεψης στη Γενεύη- επέμεινε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στα δύο βασικά θέματα που βάζει η ελληνική κυβέρνηση: Την ανάγκη κατάργησης των εγγυήσεων και την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων.

Ο πρωθυπουργός, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ζήτησε την υποστήριξη της κ. Μέι για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για το Κυπριακό με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο. 

Πηγή: Με στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Σημείωση:

Αρκετά μετά την παραπάνω ανάρτησή μας δημοσιεύτηκε και η ανακοίνωση του εκπροσώπου της Βρετανής πρωθυπουργού. Επικεντρώνεται όχι στο τι είπε, ανέπτυξε, ζήτησε κλπ η κ. Τερέζα Μέι, αλλά στο τι συμφώνησαν οι δυο πρωθυπουργοί. Υπάρχει μια σημαντική διαφορά πολιτικού ύφους.  

"Η πρωθυπουργός συμφώνησε με τον πρωθυπουργό Τσίπρα ότι οι δύο ηγέτες στην Κύπρο έχουν κάνει εξαιρετική πρόοδο στην προώθηση των συνομιλιών. Συζήτησαν πώς να διατηρηθεί αυτή η δυναμική στις επικείμενες συνομιλίες της Γενεύης", ανέφερε ο εκπρόσωπος της Βρετανής πρωθυπουργού, σύμφωνα με ένα άλλο δημοσίευμα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο: