15 Οκτωβρίου 2017

Κατερίνα Στεφανίδη: Κορυφαία Ευρωπαία αθλήτρια για το 2017

Ως κορυφαία αθλήτρια της Ευρώπης για το 2017 βραβεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου η Κατερίνα Στεφανίδη στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Η Ολυμπιονίκης του Ρίο, πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης στο άλμα επί κοντώ, έγινε η πρώτη Ελληνίδα που πετυχαίνει μια τέτοια διάκριση.

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης είχε ως αντιπάλους της την Μαρίγια Λασιτσκένε από την Ρωσία (άλμα εις ύψος), την Ναφισάτου Τιάμ από το Βέλγιο (έπταθλο) και την Ανίτα Βλόντατρσικ από την Πολωνία (σφυροβολία).

Η Κατερίνα Στεφανίδη παρέλαβε το βραβείο από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Σβέιν Άρνε Χάνσεν, και αμέσως μετά δήλωσε: «Το 2017 ήταν μία εξαιρετική χρονιά για εμένα. Θα ήθελα με αυτή την ευκαιρία που μου δίνεται να συγχαρώ όλους τους νικητές, αλλά και τους υπόλοιπους αθλητές που ήταν υποψήφιοι. Το να είμαι συνυποψήφια με την Μαρίγια, την Τίαμ και την Ανίτα και να κερδίσω μάλλον θα πρέπει να μετρήσετε ξανά τις ψήφους» είπε με μια δόση χιούμορ και συμπλήρωσε:

«Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον προπονητή του μου ο οποίος τυγχάνει να είναι και σύζυγος μου. Για όσους έχουν την περιέργεια πρώτα έγινε σύζυγός μου και μετά προπονητής μου. Το κάναμε με το λάθος τρόπο. Θέλω να ευχαριστήσω την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, όλους όσους με ψήφισαν, αλλά ακόμα και εκείνους που δεν με ψήφισαν... Ασχολούμαι με το επί κοντώ εδώ και 17 χρόνια και ασχολούμαι με το στίβο εδώ και 20 χρόνια. Είναι πραγματικά μία μεγάλη τιμή για εμένα. Θεωρώ ότι είναι μία τιμή και για τη χώρα μου. Είμαι η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά τον τίτλο και θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα φέρει αρκετά νέα παιδιά στον στίβο». 


Η Στεφανίδη πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά το 2017, αφού εκτός από τη νίκη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου, πανηγύρισε την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Βελιγράδι, αλλά και τη νίκη στη σειρά αγώνων Dianond League. Παράλληλα πέτυχε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με 4,91μ., επίδοση που την φέρνει στην κορυφή του κόσμου για το 2017. Η αθλήτρια του ΑΟ Φιλοθέης, που γυμνάζεται με τον σύζυγό της Μίτσελ Κριερ, στη διάρκεια του 2017 έκανε 16 αγώνες, ενώ παρέμεινε αήττητη σε 14 σερί διοργανώσεις.

Στους άνδρες, κορυφαίος Ευρωπαίος αθλητής για το 2017 αναδείχθηκε ο Γερμανός πρωταθλητής του ακοντισμού Γιόχαν Βέτερ, ενώ ανερχόμενο αστέρι στις γυναίκες ήταν η Ουκρανή άλτρια του ύψους Γιούλια Λεβτσένκο και στους άνδρες ο Νορβηγός νικητής στο Λονδίνο στα 400μ. εμπ. Καρστεν Γουορχολμ.

Πηγές: Στοιχεία από kathimerini.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές αναρτήσεις:
7 Αυγούστου 2017 Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο επί κοντώ η Κατερίνα Στεφανίδη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου