19 Νοεμβρίου 2016

Για 4,8 εκατ. δολάρια δημοπρατήθηκε φόρεμα της Marilyn Monroe

Περίεργα 
Το φόρεμα που φορούσε η Marilyn Monroe τη βραδιά των 45ων γενεθλίων του προέδρου των ΗΠΑ John Fitzgerald Kennedy, όταν του τραγούδησε το «Happy Birthday Mr. President», πωλήθηκε 4,8 εκατ. δολάρια σε δημοπρασία
που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Μπέβερλι Χιλς του Λος Άντζελες. Η τιμή είναι πολύ υψηλότερη από τα 2 - 3 εκατ. δολάρια που εκτιμούσε ο Οίκος Julien's Auctions.


Στο χρώμα του δέρματος και με κεντημένες στο χέρι με χρυσή κλωστή 2.500 κρυστάλλινες πούλιες, το φόρεμα ανήκει πλέον στο Ripley's Believe It or Not!, μια αυτοκρατορία μέσων ενημέρωσης που διαθέτει, επίσης, αλυσίδα Μουσείων, ένα εκ των οποίων στο Χόλυγουντ, αφιερωμένα σε παράξενα αντικείμενα και σε είδη που έχουν ιστορική σημασία.


Τιμή ρεκόρ για πώληση φορέματος της Monroe παραμένουν τα 5,5 εκατ. δολάρια που έδωσε προ πενταετίας αγοραστής προκειμένου να περάσει στα χέρια του το φόρεμα με το οποίο ήταν ντυμένη η Αμερικανίδα σταρ στη θρυλική σκηνή της ταινίας «Επτά χρόνια Φαγούρα», όπου όρθια πάνω σε έναν αεραγωγό (φωτογραφία επάνω), προσπαθεί να το συγκρατήσει από το φύσημα του αέρα.


Πηγή: Στοιχεία από naftemporiki.gr 


Σχετική ανάρτηση: Μέριλιν Μονρόε (Marilyn Monroe)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου