1 Σεπτεμβρίου 2020

Ούρσουλα Άντρες: Ο Σον Κόνερι ήταν ο καλύτερος Τζέιμς Μποντ

Ευχές για τα 90ά γενέθλιά του έλαβε ο Τζέιμς Μποντ, κατά κόσμον Σον Κόνερι, από το πρώτο κορίτσι του, την Ούρσουλα Άντρες: «Για μένα είσαι και θα παραμείνεις ο καλύτερος για πάντα», έγραψε η Ελβετίδα ηθοποιός, 84 ετών σήμερα, σε ευχετήρια κάρτα που του έστειλε, το περιεχόμενο της οποίας δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα της Ζυρίχης.

Ο Σον Κόνερι έγινε μια εβδομάδα πριν, την περασμένη Τρίτη, 90 ετών. «Μας συνδέει ακόμα φιλία. Εάν τόσοι πολλοί άνθρωποι αγαπούν ακόμα τον Μποντ σήμερα και παρακολουθούν τις ταινίες, είναι επειδή ήσουν τόσο καλός!», του γράφει, επίσης, η Ούρσουλα Άντρες, η οποία ζει μόνιμα κοντά στη Ρώμη εδώ και πολύ καιρό. 


Ο Σον Κόνερι υποδύθηκε τον Τζέιμς Μποντ, τον ήρωα του Ίαν Φλέμινγκ, σε έξι επίσημες ταινίες της κινηματογραφικής σειράς, με πρώτη το «δρ. ΝΟ» το 1962, καθώς και στο ανεπίσημο remake του «Thunderball» με τίτλο «Never Say Never Again» το 1983. 

Ο Σον Κόνερι ο καλύτερος Τζέιμς Μποντ όλων των εποχών 


Ο ηθοποιός Σον Κόνερι είναι ο καλύτερος Τζέημς Μποντ όλων των εποχών, όπως αποφάνθηκαν οι σινεφίλ στη Βρετανία, πατρίδα του θρυλικού πράκτορα 007. Ο δημοφιλής Σκωτσέζος ηθοποιός, που  επικράτησε με διαφορά σε έρευνα που έκανε βρετανικό περιοδικό Radio Times. Με 44% έβγαλε «νοκ αουτ» τους Τίμοθι Ντάλτον, Πιρς Μπρόσναν, Ντάνιελ Κρέγκ και Τζορτζ Λέιζενμπι. 

«Μάχη» έδωσε ο Σον Κόνερι κυρίως με τον Τίμοθι Ντάλτον, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος με 32%, πρωταγωνιστής της ταινίας «The Living Daylights», το 1987. 

Στην τρίτη θέση με 23% ο Πιρς Μπρόσναν, πρωταγωνιστής του «Golden Eye», το 1995. 

Είχαν ήδη τεθεί εκτός μάχης, από τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας, άλλοι τρεις Τζεημς Μποντ. Ο Ροτζερ Μουρ, πράκτορας 007 στις δεκαετίες του ’70 και του ’80, βρέθηκε στην τέταρτη θέση. Ακόμα πιο χαμηλά στις προτιμήσεις των Βρετανών ο Ντάνιελ Κρεγκ, παρότι υποδύθηκε τον Τζέιμς Μποντ σε τέσσερις ταινίες ενώ η πέμπτη – με τίτλο «No Time to Die»- αναμένεται στους κινηματογράφους. τον Νοέμβριο. 

Στην τελευταία θέση βρέθηκε ο Τζορτζ Λέιζενμπι, ο οποίος ενσάρκωσε τον Βρετανό κατάσκοπο σε μία μόνο ταινία, με τίτλο «On Her Majesty’s Secret Service». 

Πηγές: naftemporiki.grin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου