8 Νοεμβρίου 2013

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Βασίλης Καπερνάρος κατηγορείται από το ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή 5,5 εκ ευρώ

"Βάλαμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα" που λέει και ο λαός.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Βασίλης Καπερνάρος, που είχε οριστεί ως μέλος της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, είναι ο δικηγόρος που κατηγορείται από το ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή 5,5 εκατομμυρίων ευρώ. Ο λόγος είναι ότι παρουσιάστηκε πολύ μεγάλη απόκλιση μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων του και εκείνων που βρέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του.

Το παραδέχτηκε και ο ίδιος στη Ζούγκλα του Τριανταφυλλόπουλου (Extra3) υποστηρίζοντας, πως τον στοχοποίησε το ΣΔΟΕ επειδή ως μέλος της επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ, έκανε "σκληρές ερωτήσεις" γι’ αυτήν την υπηρεσία.

Ο κ. Καπερνάρος ανέφερε και δημοσιεύματα του Γ. Παπαχρήστου στα ΝΕΑ λέγοντας πως έχει απευθείας σύνδεση με τους ανθρώπους του ΣΔΟΕ.

Για τα 5,5 εκατομμύρια είπε, πως πρόκειται για ποσά που μπήκαν επί σειρά ετών στον λογαριασμό του, που κυρίως αφορούσαν δικηγορικές αμοιβές και χρήματα από πωλήσεις ακινήτων του. Κι όπως χαρακτηριστικά είπε «σ’ αυτό το λογαριασμό έμπαιναν μέχρι και οι συντάξεις της μάνας μου».

Ο Β. Καπερνάρος υποστήριξε, πως στο πόρισμα γράφουν για τα λεφτά που ‘μπαιναν σ’αυτό το λογαριασμό και όχι για τα λεφτά που ‘βγαιναν, όπως χρήματα που εισέπραττε για λογαριασμό πελατών του και τα απέδιδε σ’ αυτούς…

Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει ήδη διαβιβαστεί στον αρμόδιο έφορο ενώπιον του οποίου, ο βουλευτής αναμένεται να κληθεί να καταβάλλει πρόστιμο μετρητά περί τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, είτε να το ρυθμίζει σε δόσεις που μπορεί να φτάσουν τις 48. Στην πρώτη περίπτωση η δίωξη για κακούργημα δε θα ασκηθεί ποτέ, στη δεύτερη περίπτωση θα ατονήσει.

______________
Πηγές: www.bankwars.gr και www.star.gr


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου