11 Μαρτίου 2015

Όπως το ονομάσεις, έτσι είναι!

ΑΦΗΡΗΜΕΝΑ ...ΣΧΟΛΙΑ

Παλιά λέγαμε "ότι δηλώσεις στην Ελλάδα, είσαι"! Τώρα μας λένε "όπως το ονομάσεις, έτσι είναι"! Και προσπαθούν, εμμένοντας σε μια φτηνή επικοινωνιακή πολιτική, να μας πείσουν "δια του λόγου το αληθές".

Δεν την λένε πια τρόικα, αλλά "θεσμούς". Έτσι διώξαμε την τρόικα! Καλώς μας ήρθαν οι θεσμοί! 
Δεν το λένε πια μνημόνιο, αλλά "συμβόλαιο" ή "συμφωνία" ή και "πρόγραμμα". Και για να γίνει πιο πειστικό το διανθίζουν ως "συμβόλαιο για την ανάταξη και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας", ως "συμφωνία ή πρόγραμμα γέφυρα" κλπ. Σκίσαμε έτσι το μνημόνιο! Που σημαίνει ότι έτσι "θα ασκήσουμε το μνημόνιο"! όπως μας λέει και ο Δημήτρης Γεωργοπάλης με το ευρηματικό του σκίτσο. 
Δεν το λένε πια λιτότητα, αλλά "λιτό βίο", είναι πιο αξιοπρεπές!

Δεν νομίζουν όμως ότι έτσι υποτιμούν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού;

Με τη "μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση" δήλωσε πρόσφατα ο Μανώλης Γλέζος*.

Και όμως, η κατάσταση αλλάζει, αλλάζει προς το χειρότερο... Όσο οι κυβερνώντες ασχολούνται με την "ονοματολογία" και την επικοινωνιακή τους πολιτική, όσο χρόνος τρέχει και χάνεται, τα προβλήματα της χώρας εξογκώνονται και η κατάσταση επιδεινώνεται. Όπως και αν την ονομάσεις... 







yle="text-align: center;">

2 σχόλια:

  1. Αν πραγματικά είναι έτσι, τότε θα έχουν την τύχη του ΠΑΣΟΚ και σύντομα. Το 36% γίνεται εύκολα 3,6%!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Brussels Group, και η ονοματολογία καλά κρατεί. Αρχισαν σήμερα στις Βρυξέλλες οι τεχνικές συζητήσεις επί της εξειδίκευσης των ελληνικών προτάσεων για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Η κωδική ονομασία των τεχνικών κλιμακίων θα είναι πλέον Brussels Group!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή