13 Απριλίου 2015

Bild: Σενάρια περί πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα

«Εν μέσω των αποφασιστικής σημασίας συζητήσεων για νέα βοήθεια δις και μεταρρυθμίσεων η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο εκλογών», επισημαίνει σε σημερινό της ρεπορτάζ η γερμανική εφημερίδα Bild, όπως αναφέρει η Deutsche Welle. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «από την έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα εξαρτήσει το ενδεχόμενο να καλέσει εκ νέου τους πολίτες στις κάλπες».

Όπως σημειώνει η Bild, ο έλληνας πρωθυπουργός ποντάρει στο γεγονός ότι στην παρούσα φάση προηγείται στις δημοσκοπήσεις με 40 %. «Ποντάρει στο ότι σε περίπτωση πρόωρων εκλογών θα μπορούσε να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία και παράλληλα μεγαλύτερη στήριξη για την πορεία του κατά των Βρυξελλών».

Έλληνας υπουργός μάλιστα που δεν κατονομάζεται δήλωσε στη Bild: «Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Εάν η ΕΕ παραμείνει σκληρή θα πρέπει να δείξουμε ότι και εμείς παραμένουμε σκληροί. Ο ελληνικός λαός μας στηρίζει».

«Ευρωπαίοι πολιτικοί είναι εξοργισμένοι με τα ελληνικά σχέδια περί πρόωρων εκλογών. Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής των γερμανών Φιλελευθέρων Αλεξάντερ Λάμπσντορφ είπε προς την Bild: «Πρόωρες εκλογές θα ισοδυναμούσαν ουσιαστικά με δημοψήφισμα για την παραμονή στο ευρώ. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει και πάλι, τότε υπάρχει το Grexit».

Πηγή: Deutsche Welle (ρεπορτάζ του 
Κώστα Συμεωνίδη)
http://dw.de/p/1F6sR


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου