8 Απριλίου 2015

Θύελλα αντιδράσεων προκαλούν τα σποτ της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Νέο κύκλο εντονότατων αντιδράσεων από τον χώρο της αντιπολίτευσης προκάλεσε η δημοσιοποίηση παραγωγής τηλεοπτικών τρέιλερ, αντικείμενο των οποίων είναι η επικοινωνιακή προβολή της πρωτοβουλίας της προέδρου της Βουλής να συσταθεί "Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους".

Το πρώτο επίμαχο τηλεοπτικό σποτ, διάρκειας 44 δευτερολέπτων, διαδραματίζεται στο κέντρο της Αθήνας και δίνει στοιχεία για το χρέος επί του ΑΕΠ και την αύξησή του την πενταετία του μνημονίου.Kατά την έναρξη του τρέιλερ εμφανίζονται με υπότιτλους οι στίχοι του τραγουδιού «Gimme Some Truth» του John Lennon, το οποίο επιλέχθηκε για να «ντύσει» το βίντεο: «Βαρέθηκα να ακούω νευρικούς, στενόμυαλους, υποκριτές. Θέλω μόνο την αλήθεια. Πες μου μόνο την αλήθεια». Στη συνέχεια ακούγεται μια αντρική φωνή να λέει: «ύστερα από πέντε χρόνια Μνημονίου το δημόσιο χρέος αυξήθηκε από το 115% στο 180% του ΑΕΠ. Μάθε την αλήθεια για το δημόσιο χρέος». Το βίντεο «κλείνει» με δύο φράσεις σε λευκό φόντο: Έλεγξε το. Διάγραψέ το. 

Εν τω μεταξύ και δεύτερο διαφημιστικό, ανάλογου περιεχομένου, για την συγκρότηση της «Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους» με αποσπάσματα συνεδριάσεων, συμμετοχή της προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντοπούλου, της Σοφίας Σακοράφα και βουλευτών καθώς και πλάνα εργαζομένων στο κοινοβούλιο, έδωσε στην δημοσιότητα η Βουλή. Και το δεύτερο τρέιλερ κλείνει με τις φράσεις: «Έλεξγε το, Διάγραψέ το».
Δείτε εδώ το δέυτερο βιντεο - κλιπ για την Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους


Αντιδράσεις των κομμάτων:
Για «άθλια κομματική διαφήμιση που προσβάλλει ευθέως το δημοκρατικό πολίτευμα», κάνει λόγο σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Κ. Καραγκούνης. «Η Βουλή δεν είναι προπαγανδιστικός μηχανισμός μονοκομματικού κράτους ούτε ντουντούκα κομματικής προπαγάνδας», προσθέτει.

Σε ανακοίνωσή του "Το Ποτάμι" αναφέρει: "Κάθε μέρα και μια δυσάρεστη έκπληξη επιφυλάσσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Αλέξη Τσίπρα. Τελευταίο της χόμπι από ό,τι φαίνεται είναι η κατασκευή διαφημιστικών τρέιλερ με τις απόψεις της. Σε ένα από αυτά ακούγεται το τραγούδι του Τζον Λένον «Just gimme some truth» και καλείται (!) ο κόσμος να «ελέγξει» και στη συνέχεια να διαγράψει το δημόσιο χρέος! Κανένα πρόβλημα, η Ελλάδα έχει χώρο και για τους γραφικούς. Μόνο που αυτό το κακότεχνο βίντεο εμφανίζεται με τη σφραγίδα της Βουλής των Ελλήνων!..."

Ερώτηση στο πλαίσιο της διαδικασίας κοινοβουλευτικού ελέγχου κατέθεσε η βουλευτής του «Ποταμιού» Χριστίνα Ταχιάου, μέσω της οποίας ζητεί να δημοσιοποιηθούν μεταξύ άλλων το κόστος λειτουργίας της εν λόγω επιτροπής, καθώς και το ποιος ενέκρινε και πλήρωσε την παραγωγή των διαφημιστικών σποτ.

«Η κ. Κωνσταντοπούλου έχει μετατρέψει τη Βουλή σε εργαλείο προώθησης της προσωπικής της ατζέντας και τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής σε προσωπικό προπαγανδιστικό μηχανισμό», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ

Όμως η αναφορά στην προοπτική «διαγραφής» του χρέους έχει ιδιαίτερη σημασία και για το κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου ότι αυτό έχει εγκαταλείψει, τουλάχιστον επίσημα, τη σχετική φρασεολογία σύμφωνα με τις δηλώσεις κορυφαίων υπουργών και του πρωθυπουργού περί ανταπόκρισης της χώρας στις υποχρεώσεις της έναντι των δανειστών. 

Πηγές: Στοιχεία από www.kathimerini.gr και www.tovima.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου