1 Μαΐου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της ημέρας 1.5.2015

(upd) Με συγκεντρώσεις των συνδικάτων στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη και τις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας τιμάται η εργατική Πρωτομαγιά. Κλειστό είναι το κέντρο της Αθήνας, καθώς ξεκινούν οι απεργιακές συγκεντρώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
Στην Αθήνα η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας γίνεται στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση κάνει το ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στο Σύνταγμα. 

«Είμαι αισιόδοξος ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία η οποία θα κινείται στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει και θα ορίζεται από τις κόκκινες γραμμές που έχουμε βάλει» επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που έκανε στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για την πορεία των διαπραγραματεύσεων.
ethnos.gr 


Reuters: Οι περισσότεροι οίκοι αξιολόγησης, ο Standard & Poor's, o Fitch και ο DBRS -οι τρεις από τους τέσσερις μεγάλους- υπογραμμίζουν ότι η μη καταβολή μίας δόσης στους επίσημους πιστωτές, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, μπορεί μεν να οδηγήσει στην περαιτέρω υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, αλλά όχι και να τη θέση στην κατηγορία της «αθέτησης πληρωμών». 
ethnos.gr 

Παρατείνεται με απόφαση της Αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη, μέχρι και τις 26 Μαΐου 2015, η προθεσμία καταβολής της προκαταβολής του άρθρου 15 του ν.4321/2015, όπως ισχύει με ισόποση απαλλαγή επί των συνολικών προσαυξήσεων και τόκων εμπρόθεσμης καταβολής σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο αυτό. Η ιδιαίτερα αυτή ευνοϊκή διάταξη που αρχικά είχε ισχύ μέχρι τις 27 Απριλίου, προβλέπει ότι όσο μέρος της αρχικής οφειλής εξοφληθεί άλλο τόσο από τις προσαυξήσεις διαγράφεται. 
tanea.gr

Αρνείται ο Σάββας Ξηρός, καταδικασμένος σε ισόβια για τη συμμετοχή του στις επιθέσεις της 17Ν, να δεχθεί το «βραχιολάκι» ως μέσο για την αποφυλάκισή του και την έκτιση της ποινής του με κατ΄ οίκον περιορισμό. «Δεν προτίθεμαι να δεχθώ τη χρήση ηλεκτρονικής επιτήρησης. Ο πρώτος και κυριότερος λόγος είναι λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων...» δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε από τον Κορυδαλλό στον τηλεοπτικό σταθμό Ε. 
Σχόλιο: Που ήταν οι θρησκευτικές του πεποιθήσεις όταν σκότωνε; 

Την υποστήριξή του προς τα αιτήματα της Ελλάδας για την καταβολή πολεμικών επανορθώσεων εξέφρασε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Γερμανίας, Γιόακιμ Γκάουκ. Σε συνέντευξη του, η οποία θα δημοσιευτεί στη σαββατιάτικη έκδοση της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung, ο Γκάουκ επισήμανε ότι η Γερμανία πρέπει να σκεφτεί σοβαρά την ιστορική της ευθύνη απέναντι Ελλάδα. Πρόσθεσε δε ότι «είναι το σωστό για μια χώρα που έχει πλήρη επίγνωση της ιστορίας της, όπως η δική μας, να εξετάζει τι πιθανότητες ενδεχομένως υπάρχουν για επανορθώσεις».
Σχετική ανάρτηση:
Ανοιχτός στην καταβολή επανορθώσεων στην Ελλάδα ο Γερμανός πρόεδρος 


Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν την Παρασκευή στο κέντρο του Μιλάνου, μετά από πορεία κατά της διεθνούς έκθεσης Expo 2015, που αρχίζει σήμερα στην ιταλική πόλη. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, καταγράφηκαν συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών που πυρπόλησαν αυτοκίνητα, τράπεζες και μαγαζιά. 
kathimerini.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου