4 Μαΐου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της ημέρας 4.5.2015

(upd) Περισσότεροι απο 100 νεκροί απο χιονοστιβάδα βρέθηκαν στο Νεπάλ. Η αστυνομία του Νεπάλ, σε συνεργασία με εθελοντές από την περιοχή, εντόπισε τα πτώματα περίπου 100 πεζοπόρων και χωρικών που είχαν καταπλακωθε από χιονοστιβάδα, η οποία προκλήθηκε έπειτα από τον πρόσφατο σεισμό.
Οπως ανακοινώθηκε, συνεργεία σκάβουν στο χιόνι και στον πάγο, σε μία προσπάθεια εντοπισμού δεκάδων άλλων αγνοουμένων. 
kathimerini.gr 

Γ. Μηλιός: Στάση πληρωμών μέχρι να επέλθει συμφωνία. «Αν οι δανειστές αδιαφορούν για τη δημοκρατία και τη βούληση του ελληνικού λαού και απαιτούν τη συνέχιση της λιτότητας στην Ελλάδα, τότε η λύση είναι μία: Καθυστέρηση των υποχρεώσεων προς τους δανειστές», σημειώνει σε ανάρτησή του στο προσωπικό το blog ο Γιάννης Μηλιός. 

Κάτω του μετρίου «αξιολογούν» οι πολίτες τις επιδόσεις της κυβέρνησης στην οικονομία σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Με άριστα το "10" στην καταπολέμηση της ανεργίας η κυβέρνηση συγκεντρώνει κατά μέσο όρο 3,8, στη μείωση της ακρίβειας 3,3, στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας 2,8 ενώ στην κοινωνική ασφάλιση οι πολίτες τη βαθμολογούν με 4.
Περισσότερα στοιχεία: Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Κάτω του μετρίου η κυβέρνηση


«Εάν η κυβέρνηση δεν μπορεί να κλείσει τη συμφωνία, αντί να αφήσει τη χώρα να χρεοκοπήσει, καλύτερα να κάνει αυτό που είπε ο κ. Λαφαζάνης: να φύγει», δήλωσε τη Δευτέρα στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο ίδιος ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν ζητάει εκλογές, αλλά επισημαίνει την ανάγκη η κυβέρνηση να κλείσει έγκαιρα τη συμφωνία με τους εταίρους. 

Την ανάγκη να βρεθεί άμεσα συμφωνία εξέφρασε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μετά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΕΕ, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. Δήλωσε επίσης ότι «κριτήριο της κάθε κίνησής μας είναι να διασφαλίσουμε την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και το ευρώ». 
kathimerini.gr 

ΙΟΒΕ: Σε χαμηλό 16 μηνών το οικονομικό κλίμα. Σημαντική επιδείνωση παρουσίασε ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα τον Απρίλιο, υποχωρώντας στις 92,7 μονάδες από 96,8 μονάδες τον Μάρτιο, σύμφωνα με την Έρευνα Οικονομικής Συγκυρίας του ΙΟΒΕ. Οι επιχειρηματικές προσδοκίες αποτυπώνονται δυσμενέστερες στη Βιομηχανία. 
naftemporiki.gr 

Ηρεμία επικρατεί σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά την άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο Πακιστανών κρατούμενων και τον τραυματισμό άλλων 18. Αφορμή για τη φονική συμπλοκή φέρεται ότι είναι οι οικονομικές διαφορές μεταξύ των συμπεκομένων από την αγοραπωλησία ναρκωτικών ή εκβιασμού κρατουμένων.
ethnos.gr 

«Η θέση της γερμανικής κυβέρνησης για τη διεκδίκηση πολεμικών επανορθώσεων είναι ξεκάθαρη και δεν έχει αλλάξει», επανέλαβε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με πρόσφατες δηλώσεις του ομοσπονδιακού προέδρου της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ, οι οποίες ερμηνεύθηκαν ως «άνοιγμα» για ενδεχόμενη καταβολή αποζημιώσεων. 
naftemporiki.gr
Σχετική ανάρτηση:
Ανοιχτός στην καταβολή επανορθώσεων στην Ελλάδα ο Γερμανός πρόεδρος 


Σχέδιο για αύξηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση. Το βασικό σενάριο προβλέπει κατάργηση της έκπτωσης του 30% στην εισφορά αλληλεγγύης αναδρομικά από 1-1-2015 για ύψος ετήσιου εισοδήματος πάνω από 50.000 ευρώ. Η εφαρμογή του μέτρου θα επιφέρει αύξηση της παρακράτησης στις μηνιαίες αποδοχές. 
ethnos.gr 

ΟΑΕΔ: Αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων το Μάρτιο. Οι άνδρες ανέρχονται σε 347.971 (ποσοστό 40,10%) και οι γυναίκες ανέρχονται σε 519.884 (ποσοστό 59,90%). 
skai.gr 

«Δεν βλέπω να διαφαίνεται σχέδιο εθνικής σωτηρίας και δεν θεωρώ πατριωτικό μου καθήκον να διακινδυνεύσω τις καταθέσεις μου σε αυτό το περιβάλλον» είπε η οικονομολόγος και πρώην μέλος του ΔΝΤ, Μιράντα Ξαφά, υποστηρίζοντας ότι και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τα χρήματά τους έξω. 
ethnos.gr 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου