5 Μαΐου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της ημέρας 5.5.2015

(upd) Θέμα λήψης νέων δημοσιονομικών μέτρων ή «κουρέματος» του ελληνικού χρέους θέτει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός επιδεινώνει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, γεγονός που από το καταστατικό του ΔΝΤ αποτελεί εμπόδιο για την καταβολή των δόσεων που του αναλογούν προς την Ελλάδα. 
kathimerini.gr

Επιφυλακτικός για τις πιθανότητες να υπάρξει έως τη Δευτέρα μια συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους φάνηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στο Βερολίνο. «Είμαι κάπως σκεπτικός για το αν κάτι τέτοιο είναι πιθανό να συμβεί μέχρι τη Δευτέρα», σημείωσε αναφερόμενος στο επερχόμενο Eurogroup. Ακόμη, ο κ. Σόιμπλε παρέπεμψε στους θεσμούς το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. 
kathimerini.gr 

Δεν θα υπάρξει συμφωνία στην συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα 11 Μαΐου, διεμήνυσε την Τρίτη ο επικεφαλής του Euro-Working Group Τόμας Βίζερ. Πρόσθεσε πάντως ότι είναι πεπεισμένος πως «στο τέλος» θα υπάρξει συμφωνία, χωρίς να προσδιορίσει επακριβώς το πότε, καθώς το μόνο που δήλωσε είναι ότι «ο μήνας αυτός είναι καλός για συμφωνία». 
tovima.gr 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ι. Δραγασάκης μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτο έχουν την Τρίτη το απόγευμα έκτακτη συνάντηση στην Φρανκφούρτη με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, μία μόλις ημέρα πριν την κρισιμότερη ίσως έως σήμερα συνεδρίαση του ΔΣ του Οργανισμού, όπου θα ληφθούν αποφάσεις για την ρευστότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. 
tovima.gr

Στους θεσμούς και στην αδυναμία συνεννόησης μεταξύ τους αποδίδουν κύκλοι του Μαξίμου τα εμπόδια στις διαπραγματεύσεις. Οπως αναφέρουν «οι σοβαρές διαφωνίες και αντιθέσεις μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ, δημιουργούν εμπόδια και υψηλούς κινδύνους.
kathimerini.gr 

Διαψεύδει ο αναπληρωτής υπουργός, σε επικοινωνία του με τον όμιλο των εφημερίδων Μακεδονία- Θεσσαλονίκη, ότι έβγαλε 80 χιλιάδες ευρώ στο εξωτερικό το περασμένο Μάρτιο. Όπως γράφει σήμερα Τρίτη η εφημερίδα Μακεδονία, ο υπουργός ζήτησε επιτακτικά να μην δημοσιοποιηθεί το όνομά του απειλώντας με προσφυγή στη Δικαιοσύνη στην αντίθετη περίπτωση. 
skai.gr 

«Η Ελλάδα έκανε λάθη στο παρελθόν. Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά έκανε τις σωστές κινήσεις και αυτοί που αμφισβητούσαν αυτές τις κινήσεις κέρδισαν τις εκλογές και τώρα έρχονται αντιμέτωποι με τις προεκλογικές τους υποσχέσεις», σημείωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος συμμετείχε το βράδυ της Δευτέρας σε εκδήλωση του ινστιτούτου Βίλφριντ Μάρτενς με θέμα το Μέλλον της Ευρώπης, παρουσία του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. 
kathimerini.gr 

Την ανάγκη να κλείσει άμεσα η συμφωνία εξέφρασε από τις Βρυξέλλες χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ. Ανέφερε, δε, ότι ζήτησε από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να στηρίξουν την Ελλάδα και να εκταμιεύσουν άμεσα τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών (SMPs), τα οποία ανέρχονται σε 1,9 δισ. ευρώ, «κάτι το οποίο αποτελεί άλλωστε μέρος της συμφωνίας που είχα πετύχει τον Νοέμβριο του 2012», όπως είπε. 
kathimerini.gr 

«Ευρώ πάση θυσία... ο άλλος δρόμος είναι ο δρόμος της κόλασης» τόνισε χθες αργά το βράδυ o επικεφαλής του κινήματος Το Ποτάμι, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στο Star Channel στην εκπομπή του Ν. Χαντζηνικολάου «στον Ενικό». Όπως είπε «κόκκινη γραμμή» για το ΠΟΤΑΜΙ, είναι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, αφού όπως είπε «χωρίς ανάπτυξη όλη η συζήτηση για τους μισθούς και τις συντάξεις δεν οδηγεί πουθενά». Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «έχει αλλεργία στις μεταρρυθμίσεις». 
star.gr

Αρθρο στο Forbes με τίτλο «Ναι η Γερμανία θα πρέπει να συμφωνήσει να κάνει κάποια κίνηση προς την Ελλάδα σε σχέση με τις πολεμικές επανορθώσεις και να σώσει επίσης και το ευρώ». 
tovima.gr

Κόστα Ρίκα: Νέα έκρηξη στο ηφαίστειο Τουριάλμπα, ηφαιστειακή τέφρα στην πρωτεύουσα. Από το ηφαίστειο εκτοξεύθηκαν πέτρες βάρους έως και τεσσάρων κιλών σε ακτίνα περίπου ενός χιλιομέτρου γύρω από τον κρατήρα. 
skai.gr 

Χρηματιστήριο Αθήνας: Χωρίς... δόσεις πραγματοποιήθηκε η διόρθωση του Γενικού Δείκτη, με άτακτη κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων κερδών στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου αλλά και σε αρκετά blue chips. O Γενικός Δείκτης έχασε στη σημερινή συνεδρίαση 3,85% (ενδοσυνεδριακά έφτανε να υποχωρεί έως και 4,88%) υποχωρώντας κάτω των 800 μονάδων και κλείνοντας στις 794,23 μονάδες. Ο δείκτης τραπεζών ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στο -9,65% και στις 592,66 μονάδες. Η Τρ. Πειραιώς απώλεσε 14,19%, η ΕΤΕ έχασε 10,17%, η Eurobank υποχώρησε 8,21% και η Alpha Bank έχασε 6,39%.
capital.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου