17 Σεπτεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 17.9.2015

(upd) Ισχυρός σεισμός μεγέθους 8,3 βαθμών Ρίχτερ χτύπησε τις ακτές της Χιλής το βράδυ της Τετάρτης (07:45 τοπική ώρα), προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον οκτώ ατόμων, σοβαρές ζημιές σε κτίρια και εκκενώσεις παραλιακών πόλεων λόγω των προειδοποιήσεων για τσουνάμι. 
Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στα δυτικά της πόλης Ιλαπέλ, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 285 χλμ. από το Σαντιάγο, την πρωτεύουσα της Χιλής. Λίγες ώρες αργότερα, η κυβέρνηση της χώρας ήρε την προειδοποίηση για τσουνάμι.
kathimerini.gr 

Μιχαλολιάκος: «Η Χρυσή Αυγή αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία Φύσσα». «Σε ό, τι αφορά την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία στο Κερατσίνι, την αναλαμβάνουμε. Αλλά η ποινική ευθύνη δεν υπάρχει» ανέφερε, μεταξύ άλλων, την Πέμπτη ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real 97,8. «Είναι δυνατόν ένα ολόκληρο κόμμα να κατηγορείται γιατί ένας οπαδός, ένας φίλος του κόμματος προέβη σε μία καταδικαστέα πράξη», διερωτήθηκε, προσθέτοντας: «Τότε γιατί δεν υπήρχε ποινική ευθύνη για τη δολοφονία Τεμπονέρα ή του Λαμπράκη».
kathimerini.gr 

Στη νέα δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research που πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα οριακό προβάδισμα 0,6% έναντι της ΝΔ. Συγκεντρώνει την προτίμηση του 29% των ψηφοφόρων έναντι 28,4% της ΝΔ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6,7% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 5,9% το ΚΚΕ με 5,5%, το Ποτάμι με 5% και η Λαϊκή Ενότητα με 3,5%. Στο όριο εισόδου στη Βουλή βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων με 3,2% και οι ΑΝΕΛ με 3%.
tovima.gr 

Υπόθεση Φλαμπουράρη: Δεδομένου ότι η ΔΙΑΤΜΗΣΗ έλαβε μέρος σε διαγωνισμό για την ανάληψη δημοσίου έργου το οποίο και της κατακυρώθηκε, εφαρμόζεται ο νόμος 3310/2005 περί βασικού μετόχου, οι διατάξεις του οποίου απαιτούν συμβολαιογραφική πράξη για την έγκυρη μεταβίβαση μετοχών αλλά και την γνωστοποίηση της μεταβίβασης στις οικείες αρχές. Στην περίπτωση Φλαμπουράρη το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρείας εμφανίζεται να έχει μεταβιβαστεί σε άλλο πρόσωπο με ιδιωτικό συμφωνητικό, του οποίου το γνήσιο της υπογραφής βεβαιώνεται όχι από τα ΚΕΠ ή από Αστυνομικό Τμήμα, αλλά από το Αρχηγείο της Αστυνομίας. 
skai.gr 

Νέες κατηγορίες κατά της Αθήνας για τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές εξαπέλυσε την Πέμπτη η Βουδαπέστη. «Τα εξωτερικά σύνορα της Συνθήκης Σένγκεν θα πρέπει να προστατεύονται κατά κύριο λόγο από την Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης Ζόλταν Κόβακς. 
skai.gr 

Η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών για το προσφυγικό θα διεξαχθεί στις 23 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. kathimerini.gr 

Την αισιοδοξία του ότι θα κλείσει η συμφωνία της χώρας με τη Fraport σε ό,τι αφορά τα περιφερειακά αεροδρόμια εξέφρασε ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας στους New York Times (ΝΥΤ). Ανέφερε ότι η συμφωνία με τη Fraport παραμένει σε ισχύ και ο ίδιος αναμένει να λάβει σάρκα και οστά μέχρι το τέλος του έτους.
kathimerini.gr 

Ματαιώθηκε το σχέδιο για δωρεάν Wi-Fi. Οριστικά «ενταφιάστηκε» η δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο που είχε υποσχεθεί ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης υπέγραψε απόφαση με την οποία ματαιώθηκε οριστικά το έργο.
kathimerini.gr 

Αθλητικά: Eurobasket: Ελλάδα - Λετονία 97 - 90. Με την κατάκτηση της 5ης θέσης, της υψηλότερης από το 2009 (χάλκινο μετάλλιο), και με το «εισιτήριο» συμμετοχής στο Προολυμπιακό Τουρνουά στις... αποσκευές της, ολοκλήρωσε η Εθνική Ανδρών τις υποχρεώσεις της στο Ευρωμπάσκετ 2015. 

Ο Ολυμπιακός έχασε χθες βράδυ στο Νέο Φάληρο από τη Μπάγερν, στην πρεμιέρα του στο Champions League, με σκορ 3-0. Οι Γερμανοί, που είχαν την κατοχή της μπάλας και ορισμένες ακόμη κλασικές ευκαιρίες, προηγήθηκαν στο 53' με γκολ του Μίλερ (σουτ από μακρινή απόσταση), ο Γκέτσε στο 89' έκανε το 0-2 και στο 92' ο Κομάν κέρδισε πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Μίλερ για το τελικό 0-3. Οι ερυθρόλευκοι γενικά απογοήτευσαν.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου