26 Σεπτεμβρίου 2015

DW: Η εικόνα που σοκάρει τη Γερμανία

Πολλά παιδιά επεξεργάζονται αρνητικά γεγονότα ζωγραφίζοντας. Έτσι ένα μικρό παιδί από τη Συρία ζωγράφισε με κάθε λεπτομέρεια αυτά που έζησε στον πόλεμο και άγγιξε τις ψυχές πολλών ανθρώπων στη Γερμανία, αναφέρει η Deutsche Welle. 

Η ζωγραφιά του παιδιού σοκάρει: Στο αριστερό μέρος κάτω από τη συριακή σημαία φαίνεται ένα καταστραμμένο σπίτι, διασκορπισμένα ανθρώπινα μέλη στο δρόμο, πυροβολισμοί και ένα παιδί με ακρωτηριασμένο πόδι να περπατάει με πατερίτσες. Στη δεξιά πλευρά κάτω από τη γερμανική σημαία βρίσκεται ένα σπίτι, ένας μακρύς δρόμος και άνθρωποι με βαλίτσες. Το παιδί που ζωγράφισε την εικόνα έχει τοποθετήσει τη γερμανική σημαία και τη λέξη αστυνομία μέσα σε καρδιά.

Οι αστυνομικοί στο Πάσσαου της Βαυαρίας βρήκαν πριν λίγες μέρες αυτή τη ζωγραφιά στον τοίχο του αστυνομικού τμήματος, χωρίς να γνωρίζουν ποιο παιδί τη σχεδίασε. «Είναι πολύ εντυπωσιακό πώς το παιδί βλέπει αυτούς τους δύο κόσμους» σχολίασε ο εκπρόσωπος της επιθεώρησης της αστυνομίας της πόλης Φράιουνκ, Τόμας Σβάικλ. Η ζωγραφιά πάντως έχει συγκινήσει ιδιαίτερα τους εργαζόμενους της αστυνομίας.

«Είναι πιθανό το παιδί να έζησε αυτά τα γεγονότα, διότι διαφορετικά δεν θα μπορούσε να τα ζωγραφίσει» αναφέρει η ψυχολόγος Ίρις-Τατιάνα Κολάσσα από το Πανεπιστήμιο του Ουλμ.

Στο μεταξύ η αστυνομία δημοσίευσε τη ζωγραφιά στο διαδίκτυο μέσω του λογαριασμού της στο Twitter, οι αντιδράσεις ήταν πολύ θετικές.

Πηγή: Deutsche Welle 25.09.2015, απόσπασμα άρθρου
Ολόκληρο στο: http://dw.com/p/1Gdm7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου