22 Σεπτεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 22.9.2015

(upd) Ως «εντολή υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων» ερμηνεύουν το εκλογικό αποτέλεσμα οι Βρυξέλλες, καθιστώντας σαφές στη νέα κυβέρνηση ότι απαιτείται η ταχεία και πλήρης εφαρμογή του τρίτου μνημονίου. kathimerini.gr
 
Σκάνδαλο Volkswagen. Σε παραδοχή ότι περίπου 11 εκατομμύρια πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητά της σε όλη τον κόσμο ήταν εξοπλισμένα με συγκεκριμένο τύπο μηχανής, που είχε την δυνατότητα να παραποιεί τα στοιχεία εκπομπής ρύπων, προέβη την Τρίτη η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen. Η εταιρία, ήδη έχει υπολογίσει ένα ποσό της τάξης των 6,5 δισ ευρώ για να καλύψει πιθανές ζημιές που θα προκύψουν από το σκάνδαλο. Η ανακοίνωση οδήγησε τις μετοχές της VW σε περαιτέρω πτώση 20% στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης την Τρίτη, μετά το -17% που είχε καταγράψει την Δευτέρα. 
kathimerini.gr 

Σ΄ένα μικρό και ευέλικτο σχήμα 25- 27 υπουργών και υφυπουργών, με ευρεία συμμετοχή εξωκοινοβουλευτικών (μη πολιτικών) προσωπικοτήτων καταλήγει, όπως «Το Βήμα» πληροφορείται, ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας. Η νέα κυβέρνηση θα ορκιστεί την Τετάρτη το πρωί και αμέσως μετά ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες όπου θα συμμετάσχει στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το μείζον θέμα του προσφυγικού. 
tovima.gr

Δύο νεκρούς, τέσσερις ελαφρά τραυματίες, πλημμύρες και τεράστιες υλικές ζημιές σε σπίτια, καταστήματα, βιοτεχνίες, οχήματα προκάλεσε η καταιγίδα που έπληξε τη χώρα από το βράδυ της Κυριακής. Ειδικότερα στη Σαλαμίνα και στην Κυνουρία οι σφοδρές καταιγίδες άφησαν πίσω τους δύο νεκρούς, ενώ ανεμοστρόβιλος στην Πελοπόννησο προκάλεσε τεράστιες καταστροφές κυρίως στη Σκάλα Λακωνίας (φωτογραφία) και στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας. Καταστήματα διαλύθηκαν, αυτοκίνητα και φορτηγά ανατράπηκαν, σκεπές σπιτιών «ξηλώθηκαν», καλλιέργειες καταστράφηκαν. 
kathimerini.gr 

Επίσπευση συνεδρίου της Ν.Δ. με το θέμα της ηγεσίας στην ατζέντα. Ζήτημα χρόνου είναι, όπως όλα δείχνουν, η έναρξη των εσωκομματικών διαδικασιών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την ήττα της Κυριακής. 
kathimerini.gr 

Τώρα ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ έχει μια ευκαιρία να προσπαθήσει ξανά. Οι προοπτικές δυστυχώς είναι δυσοίωνες. Η ελληνική ιστορία κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει, με την ανάκαμψη να μην είναι ακόμη ορατή στον ορίζοντα, σημειώνεται στο άρθρο της The Wall Street Journal.
Σχετική ανάρτηση: WSJ: Η ελληνική ιστορία κάθε άλλο παρά τελείωσε

Οι εκλογές τελείωσαν, η κρίση όχι... Μια ζοφερή, για τη μετεκλογική Ελλάδα, εκτίμηση του Larry Elliot / The Guardian.
Σχετική ανάρτηση: Οι εκλογές τελείωσαν, η κρίση όχι... 

Την επιτροπή για το χρέος συγκαλεί η... Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αν και δεν εξελέγη στη νέα Βουλή, η απερχόμενη πρόεδρος του κοινοβουλίου συγκαλεί, από σήμερα Τρίτη και για τρεις ημέρες, την επιτροπή που η ίδια είχε συγκροτήσει για το δημόσιο χρέος. Η συνεδρίαση αναμένεται να μεταδοθεί μάλιστα από το Κανάλι της Βουλής.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου